Kako pričeti s poslom brez denarja?

Razmišljate, kako bi pričeli s poslom oz. udejanjili odlično poslovno idejo, vendar nimate dovolj kapitala? Tudi brez denarja je mogoče pričeti s poslom, ki si ga želite. Vas zanima kako? Preberite si, kako je svoj posel skorajda brez denarja pričel podjetnik Robert Pagliarini.

Morda ste že kdaj dobili nasvet, da denar dobite pri 3F (friends, family, and fools) – prijatelji, družina in naivneži.

Resnica je takšna, da ne potrebujete denarja. Čisto res! Potrebujete samo stvari, ki jih denar lahko kupi.

Predstavljajte si, da bi na razpolago imeli dobro vilo – nje ne bi prosili za denar, temveč za konkretne stvari, kajne? Tudi ljudi lahko prepričate, da za vas delajo brezplačno. »Nemogoče!« boste rekli. Podjetnik Robert Pagliarini pa vam bo odgovoril: »Je mogoče!« Robert je namreč dobil »brezplačno pomoč« priznanih grafičnih oblikovalcev, spletnih programerjev, PR-ovcev, tržnikov, svetovalcev in ostalih iz storitvene industrije.

Brezplačno je nadvse lepa beseda, vendar je ne smete vzeti dobesedno – bodo pa ljudje veseli deleža v perspektivnem start up podjetju v zameno za malo truda. Sliši se preprosto, vendar ni. Sledite naslednjim petim korakom za lažjo pot do uspešnega sodelovanja in partnerstva.

1. korak: Partnerstvo

Razmišljati morate o sodelovanju in ne na način »Poglejmo, koliko stvari lahko dobim brezplačno.« Tak način razmišljanja ne bo deloval. Raje iščite partnerja kot pa nekoga, ki vam bo nekaj naredil brezplačno.

2. korak: Odlična ideja

Naj vam niti na pamet ne pade, da bi iskali partnerje, če nimate zares dobre poslovne ideje. Kakšna je sploh dobra poslovna ideja? Pozanimajte se pri prijateljih, družini in poslovnih kolegih.

3. korak: Ustvarite zanimanje

Ko idejo predstavljate morebitnim poslovnim partnerjem, jim povejte, da ste v kontaktu še z nekaj drugimi ljudmi, ki se zanimajo za partnerstvo – nihče namreč noče vstopiti prvi.

4. korak: Kredibilnost in zaupanje sta ključna

Največja ovira, ki jo morate premagati je zaupanje, saj od nekoga, ki vas prvič vidi, pričakujete, da vam brezplačno ponudi svojo storitev in svoj čas.

5. korak: Vaša ponudba naj bo privlačna

Ko prosite nekoga, ki ste ga ravnokar spoznali preko spleta, naj vam nekaj podari (v upanju, da ste dovolj sposobni, da boste iz tega kaj naredili), mora biti vaša ponudba zares mikavna.

Vir: cbsnews.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje