Kako pričeti s poslom brez denarja?

Razmišljate, kako bi pričeli s poslom oz. udejanjili odlično poslovno idejo, vendar nimate dovolj kapitala? Tudi brez denarja je mogoče pričeti s poslom, ki si ga želite. Vas zanima kako? Preberite si, kako je svoj posel skorajda brez denarja pričel podjetnik Robert Pagliarini.

Morda ste že kdaj dobili nasvet, da denar dobite pri 3F (friends, family, and fools) – prijatelji, družina in naivneži.

Resnica je takšna, da ne potrebujete denarja. Čisto res! Potrebujete samo stvari, ki jih denar lahko kupi.

Predstavljajte si, da bi na razpolago imeli dobro vilo – nje ne bi prosili za denar, temveč za konkretne stvari, kajne? Tudi ljudi lahko prepričate, da za vas delajo brezplačno. »Nemogoče!« boste rekli. Podjetnik Robert Pagliarini pa vam bo odgovoril: »Je mogoče!« Robert je namreč dobil »brezplačno pomoč« priznanih grafičnih oblikovalcev, spletnih programerjev, PR-ovcev, tržnikov, svetovalcev in ostalih iz storitvene industrije.

Brezplačno je nadvse lepa beseda, vendar je ne smete vzeti dobesedno – bodo pa ljudje veseli deleža v perspektivnem start up podjetju v zameno za malo truda. Sliši se preprosto, vendar ni. Sledite naslednjim petim korakom za lažjo pot do uspešnega sodelovanja in partnerstva.

1. korak: Partnerstvo

Razmišljati morate o sodelovanju in ne na način »Poglejmo, koliko stvari lahko dobim brezplačno.« Tak način razmišljanja ne bo deloval. Raje iščite partnerja kot pa nekoga, ki vam bo nekaj naredil brezplačno.

2. korak: Odlična ideja

Naj vam niti na pamet ne pade, da bi iskali partnerje, če nimate zares dobre poslovne ideje. Kakšna je sploh dobra poslovna ideja? Pozanimajte se pri prijateljih, družini in poslovnih kolegih.

3. korak: Ustvarite zanimanje

Ko idejo predstavljate morebitnim poslovnim partnerjem, jim povejte, da ste v kontaktu še z nekaj drugimi ljudmi, ki se zanimajo za partnerstvo – nihče namreč noče vstopiti prvi.

4. korak: Kredibilnost in zaupanje sta ključna

Največja ovira, ki jo morate premagati je zaupanje, saj od nekoga, ki vas prvič vidi, pričakujete, da vam brezplačno ponudi svojo storitev in svoj čas.

5. korak: Vaša ponudba naj bo privlačna

Ko prosite nekoga, ki ste ga ravnokar spoznali preko spleta, naj vam nekaj podari (v upanju, da ste dovolj sposobni, da boste iz tega kaj naredili), mora biti vaša ponudba zares mikavna.

Vir: cbsnews.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje