Kako pričeti s poslom brez denarja?

Razmišljate, kako bi pričeli s poslom oz. udejanjili odlično poslovno idejo, vendar nimate dovolj kapitala? Tudi brez denarja je mogoče pričeti s poslom, ki si ga želite. Vas zanima kako? Preberite si, kako je svoj posel skorajda brez denarja pričel podjetnik Robert Pagliarini.

Morda ste že kdaj dobili nasvet, da denar dobite pri 3F (friends, family, and fools) – prijatelji, družina in naivneži.

Resnica je takšna, da ne potrebujete denarja. Čisto res! Potrebujete samo stvari, ki jih denar lahko kupi.

Predstavljajte si, da bi na razpolago imeli dobro vilo – nje ne bi prosili za denar, temveč za konkretne stvari, kajne? Tudi ljudi lahko prepričate, da za vas delajo brezplačno. »Nemogoče!« boste rekli. Podjetnik Robert Pagliarini pa vam bo odgovoril: »Je mogoče!« Robert je namreč dobil »brezplačno pomoč« priznanih grafičnih oblikovalcev, spletnih programerjev, PR-ovcev, tržnikov, svetovalcev in ostalih iz storitvene industrije.

Brezplačno je nadvse lepa beseda, vendar je ne smete vzeti dobesedno – bodo pa ljudje veseli deleža v perspektivnem start up podjetju v zameno za malo truda. Sliši se preprosto, vendar ni. Sledite naslednjim petim korakom za lažjo pot do uspešnega sodelovanja in partnerstva.

1. korak: Partnerstvo

Razmišljati morate o sodelovanju in ne na način »Poglejmo, koliko stvari lahko dobim brezplačno.« Tak način razmišljanja ne bo deloval. Raje iščite partnerja kot pa nekoga, ki vam bo nekaj naredil brezplačno.

2. korak: Odlična ideja

Naj vam niti na pamet ne pade, da bi iskali partnerje, če nimate zares dobre poslovne ideje. Kakšna je sploh dobra poslovna ideja? Pozanimajte se pri prijateljih, družini in poslovnih kolegih.

3. korak: Ustvarite zanimanje

Ko idejo predstavljate morebitnim poslovnim partnerjem, jim povejte, da ste v kontaktu še z nekaj drugimi ljudmi, ki se zanimajo za partnerstvo – nihče namreč noče vstopiti prvi.

4. korak: Kredibilnost in zaupanje sta ključna

Največja ovira, ki jo morate premagati je zaupanje, saj od nekoga, ki vas prvič vidi, pričakujete, da vam brezplačno ponudi svojo storitev in svoj čas.

5. korak: Vaša ponudba naj bo privlačna

Ko prosite nekoga, ki ste ga ravnokar spoznali preko spleta, naj vam nekaj podari (v upanju, da ste dovolj sposobni, da boste iz tega kaj naredili), mora biti vaša ponudba zares mikavna.

Vir: cbsnews.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje