Kako pridemo do dobre ideje za “freelance” posel

Marsikdo sanja o tem, da bi postal „freelancer” in bi si tako sam iskal in zagotavljal posel, ter delal od kjerkoli in za kogarkoli. Sliši se zanimivo, vendar so začetki takšnega posla za večino popolna neznanka.

Največji problem pri zagonu “freelance” posla ni pomanjkanje izkušenj, niti ne slaba mreža potencialnih strank, temveč pomanjkanje dobre ideje.

Pomembna je struktura

Tako v majhnih podjetjih, kot v velikih organizacijah najdemo pravilnike in skripte o načinu poslovanja in natančen opis strukture podjetja. Pravilniki so namenjeni vsem zaposlenim, kadar so le-ti v dvomih kaj je prav in kaj ne. Verjetno se sprašujete, kaj imajo pravilniki skupnega s freelance poslom. Veliko. Ko enkrat izstopite iz organizacije, morate pravilnike in strategijo zapisati sami. Vse to vam bo pripomoglo tudi pri izoblikovanju dobre ideje.

Strategija

Nikar ne dopustite, da vam strah pred neznanim omejuje vaše sanje in morda uspešno kariero. Zadeve se lotite premišljeno in imejte strategijo.

Prvi korak: v čem ste dobri?

Vzemite si nekaj minut in na list papirja zapišite vse v čemer ste dobri. To je lahko karkoli, ne glede na to kako smešno se vam v tistem trenutku zdi in ne glede na to, da v tem niste najboljši temveč zgolj dobri: fotografiranje, design, čiščenje akvarijev, finance, matematika, itd. Pomembno je, da si vse vaše vrline zapišete in ne, da zgolj razmislite o njih, saj zapisane stvari postanejo trajne.

Drugi korak: preučite vaše prednosti

Vzemite si nadaljnjih nekaj minut in na list papirja zapišite vaše prednosti: vaši atributi, osebnostne značilnosti, itd. Pri tem koraku je najboljše, če se posvetujete z družino in prijatelji.

Tretji korak: interesi

Ta korak je za nekatere najtežji, saj nekateri že dolgo niso razmislili o svojih interesih. Ponovno vzemite v roko list papirja in nekaj minut časa, ter zapišite vse kar vas zanima.

Četrti korak: povežite točke

Ko imate enkrat napisane sezname interesov vaših prednosti in vaših znanj, jih preglejte in povežite posamezne zapise iz posameznih stolpcev, ki se ujemajo.

Primer: Napisali ste, da obvladate delo s psi, obožujete dolge sprehode in ste zanesljivi. V tem primeru bi lahko razmislili o tem, da postanete sprehajalec psov.

Za četrti korak si določite časovno omejitev 20 minut, saj bi po premisleku, ki traja več kot 20 minut, lahko vzbudili preveč dvoma v svoje misli.

Peti korak: identifikacija trga

Nekja časa posvetite brskanju po spletu za morebitne stranke.

Ko boste enkrat s poslom pričeli, je zelo pomembno, da se omejite zgolj na nekaj strank in se le-tem posvetite. Kasneje pa se prilagajate glede na povpraševanje in razvoj trga.

In ne pozabite! Ko boste potrebovali novo idejo, se vedno lahko vrnete nazaj na vaše sezname in poiščete novo idejo.

Vir: business-opportunities.biz

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje