Kako pridobiti in obdržati kupce

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, če ne boste imeli kupcev, bo vaše podjetje slej ko prej propadlo. Zato je pomembno, da ga kupcem predstavite na način, ki jih bo privabljal znova in znova. Pomagate si lahko z naslednjimi nasveti.
Kako pridobiti in obdržati kupce

Do strank bodite prijazni in si zanje vzemite čas.

  1. Zelo pomembna je pravilna izbira lokacije, ki naj bo kupcem pisana na kožo. Izogibajte se odročnih in nedostopnih lokacij. Pazite tudi na to, da bo v bližini dovolj parkirnih prostorov, saj pomanjkanje le-teh odvrača morebitne stranke.
  2. Poskrbite za primerno urejenost tako notranjosti kot okolice trgovine. Pomislite, le kdo se bo želel vračati v razmetano ali kako drugače neurejeno trgovino, ki sicer prodaja zelo kvalitetne izdelke? Najverjetneje se kupec, ki bo enkrat priča neredu, ne bo vrnil niti ob zelo visokih znižanjih cen.
  3. Pri določanju cene naj bodo le-te konkurenčne ali pa malo nižje. Prirejajte akcije, v katerih bo kupec dobil en izdelek od dveh brezplačno ali pa za polovično ceno.
  4. Prodajalci naj bodo seznanjeni s produkti, katere prodajajo. Tako bodo kupci o vaši trgovini pridobili pozitivno mnenje in se bodo vedno znova vračali. Daljše čakanje na drugega prodajalca, ki naj bi vedel več, ali pa celo napačno svetovanje o izdelku, lahko kupca za vedno odvrne.
  5. Do svojih strank bodite prijazni in jim ustvarite občutek, da so za vas najpomembnejši. Z njimi klepetajte in ugotovite česa si zares želijo. Nesramnost in nevljudnost zaposlenih je namreč zelo odbijajoča.
  6. Primerno oglaševanje vašega podjetja ima pri prepoznavnosti ključno vlogo. Če vas ljudje ne bodo poznali, ne bodo kupovali pri vas. Zato poskrbite za oglaševanje na televiziji, internetu, prek letakov ali deljenja bonov za popuste. Ko vas bodo spoznali, se bodo zagotovo z veseljem vračali.

Business Opportunities

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje