Kako prihraniti čas

Podjetniki imajo težave, ker delajo veliko ter se osredotočajo na posamezne naloge in na podjetje ne gledajo kot celovito entiteto. Če boste dopustili, da vam manj pomembne naloge, kot so pregledovanje elektronske pošte in odgovarjanje strankam, zapolnijo dan, boste težko obvladali posel.
Kako prihraniti čas

Kako prihraniti čas. (Vir slike: sxc.hu)

Nikar ne dopustite, da vaše startup podjetje za vedno ostane na tej točki, osredotočiti se morate na veliko sliko in na dolgoročne cilje, saj boste le tako lahko napredovali.

Predstavljamo vam 6 temeljnih načinov, kako si lahko mladi podjetniki, ki delajo preveč, prihranijo nekaj dragocenega časa.

1. Načrtujte, nato stopite v akcijo

Kadar morate narediti veliko, se vam morda zdi, da je načrtovanje izguba časa. Vendar ni. Vzemite si 10 do 15 minut časa in si vsako jutro skicirajte načrt. Če vam je lažje, si lahko načrte pišete tudi zvečer za prihodnji dan.

Vaš načrt mora biti jasen in organiziran glede na pomembnost posamezne naloge.

2. Naloge razdelite v skupine

Določene naloge se navezujejo – od vas npr. zahtevajo, da zapustite pisarno. Naloge, ki jih lahko naredite istočasno, razdelite v posamezne skupine. Na primer, shranjujte določene pogodbe in obiščite notarja zgolj enkrat na teden namesto trikrat. Medtem ko boste šli do notarja, se oglasite še v trgovini s pisarniškim materialom in opravite še kakšen opravek v bližini. Ni razloga, da vsak dan zapuščate pisarno za posamezno opravilo.

3. Uporabljajte kurirje in dostavljavce

Pustite, da drugi namesto vas razvažajo stvari, vi imate takrat možnost početi kaj bolj pomembnega.

4. Prosite za pomoč

Kadar morate dokončati velik projekt, ki od vas zahteva neskončno ur in trdega fizičnega dela, prosite nekaj prijateljev in sorodnikov, da vam pomagajo v zameno za kosilo in okrepčilo. Tak pristop vam lahko omogoči, da določeno delo opravite v enem popoldnevu namesto v enem tednu.

5. Zapisujte si

Noben problem ni napisati po deset ali več samolepilnih listkov na dan. Problem nastane, ko imate celo pisalno mizo prekrito z listki in se ne znajdete več. Raje si dnevne načrte in nujna (ter malo manj nujna) opravila zapisujte urejeno in sistematično v blok ali v elektronski obliki. Glejte zgolj, da boste imeli vse na enem mestu in razvrščeno po datumih. Tovrstna organiziranost vam bo še kako prav prišla, ko boste naslednje leto spet naročali kakšno specifično stvar in boste enostavno pobrskali po bloku in brez večjih težav našli telefonsko številko dobavitelja.

6. Vzemite si prost dan

V kolikor delate noč in dan, boste kmalu občutili posledice. Tudi če delate tisto, v čemer zares uživate, imajo vaši možgani še vedno določene omejitve. Vsaj en dan v tednu si vzemite prosto. V pisarni pa si vsak dan vzemite nekaj manjših odmorov – pojdite na kavo, naredite si skodelico čaja in nekaj minut glejte skozi okno ali pa pojdite na kratek sprehod. S takšnimi kratkimi odmori se boste napolnili z energijo in boste pripravljeni na nove izzive.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje