Kako prihraniti več časa?

Mladi podjetniki se pogosto soočajo s pomanjkanjem časa, kar pa velikokrat ni posledica prezaposlenosti, temveč napačnih prioritet mladih podjetnikov, ki se na začetku podjetniške poti še ne zavedajo, kaj je v poslu zares pomembno. To lahko startup podjetje celo uniči!
Kako prihraniti več časa?

Kako prihraniti več časa? (Vir slike: sxc.hu)

Preberite 6 nasvetov, s pomočjo katerih boste lahko prihranili čas.

1. Načrtujte. Ko se soočate s kopico nujnih opravil, se čas, namenjen za načrtovanje, najverjetneje zdi izguba časa. A to zagotovo ne drži. V kolikor si boste vsako jutro vzeli 10 minut, boste tekom dneva veliko bolj organizirani, delo pa bo potekalo hitreje in učinkoviteje.

2. Združite čimveč opravil. Veliko časa boste lahko prihranili že s tem, ko boste opravili dve ali več stvari na en mah – tudi tu vam bo delo močno olajšalo vsakodnevno načrtovanje. Na primer: ne zapravljajte časa z vsakodnevnim obiskovanjem banke, saj lahko vse obveznosti gotovo opravite enkrat v tednu.

3. Prepustite dostavo paketov dostavnim službam. Te bodo svoje delo opravile hitro in zanesljivo, vi pa boste prihranili ogromno časa, ki ga sedaj lahko porabite za druge, pomembnejše stvari v podjetništvu, kot je pridobivanje sponzorjev, prodaja in komunikacija s strankami.

4. Prosite za pomoč. Je pred vami zahteven projekt, ki bo od vas zahteval več dni in noči dela? Podkupite prijatelje in družinske člane z brezplačnimi prigrizki in s pijačo ter jih prosite, če bi vam mimogrede lahko še priskočili za pomoč. Tako bo delo, ki bi ga sami opravljali cel teden, dokončano v enem samem zabavnem večeru!

5. Seznam opravil in tudi druge podatke si zapišite v rokovnik. Tako nikoli ne boste pozabili na prihajajoči sestanek, na pomembne telefonske številke, informacije o poslovnih partnerjih, želje strank ipd. Nato se čimprej navadite, da boste rokovnik imeli ves čas na dosegu rok.

 

6. Privoščite si odmor. Morda res obožujete svoje delo, a poskrbeti morate tudi za počitek. Vzemite si vsaj en dan v tednu, ko boste popolnoma pozabili na delo in verjemite, da se boste na delo vrnili še bolj motivirani in učinkoviti!

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje