Kako prihraniti več časa?

Mladi podjetniki se pogosto soočajo s pomanjkanjem časa, kar pa velikokrat ni posledica prezaposlenosti, temveč napačnih prioritet mladih podjetnikov, ki se na začetku podjetniške poti še ne zavedajo, kaj je v poslu zares pomembno. To lahko startup podjetje celo uniči!
Kako prihraniti več časa?

Kako prihraniti več časa? (Vir slike: sxc.hu)

Preberite 6 nasvetov, s pomočjo katerih boste lahko prihranili čas.

1. Načrtujte. Ko se soočate s kopico nujnih opravil, se čas, namenjen za načrtovanje, najverjetneje zdi izguba časa. A to zagotovo ne drži. V kolikor si boste vsako jutro vzeli 10 minut, boste tekom dneva veliko bolj organizirani, delo pa bo potekalo hitreje in učinkoviteje.

2. Združite čimveč opravil. Veliko časa boste lahko prihranili že s tem, ko boste opravili dve ali več stvari na en mah – tudi tu vam bo delo močno olajšalo vsakodnevno načrtovanje. Na primer: ne zapravljajte časa z vsakodnevnim obiskovanjem banke, saj lahko vse obveznosti gotovo opravite enkrat v tednu.

3. Prepustite dostavo paketov dostavnim službam. Te bodo svoje delo opravile hitro in zanesljivo, vi pa boste prihranili ogromno časa, ki ga sedaj lahko porabite za druge, pomembnejše stvari v podjetništvu, kot je pridobivanje sponzorjev, prodaja in komunikacija s strankami.

4. Prosite za pomoč. Je pred vami zahteven projekt, ki bo od vas zahteval več dni in noči dela? Podkupite prijatelje in družinske člane z brezplačnimi prigrizki in s pijačo ter jih prosite, če bi vam mimogrede lahko še priskočili za pomoč. Tako bo delo, ki bi ga sami opravljali cel teden, dokončano v enem samem zabavnem večeru!

5. Seznam opravil in tudi druge podatke si zapišite v rokovnik. Tako nikoli ne boste pozabili na prihajajoči sestanek, na pomembne telefonske številke, informacije o poslovnih partnerjih, želje strank ipd. Nato se čimprej navadite, da boste rokovnik imeli ves čas na dosegu rok.

 

6. Privoščite si odmor. Morda res obožujete svoje delo, a poskrbeti morate tudi za počitek. Vzemite si vsaj en dan v tednu, ko boste popolnoma pozabili na delo in verjemite, da se boste na delo vrnili še bolj motivirani in učinkoviti!

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje