Kako pritegniti investitorje?

Lastniki startup podjetij velikokrat naletijo na težavo, ko jim za razvoj ali proizvodnjo produkta zmanjkajo potrebna denarna sredstva. Da bi lahko uspešno nadaljevali z rastjo podjetja, se morajo podati v boj za investitorje. Kako si lahko pri tem izboljšajo možnosti?
Prispevki za socialo za samozaposlene - junij 2013

Prispevki za socialo za samozaposlene – junij 2013 (Vir slike: sxc.hu)

Bistveni del pri pridobivanju investitorjev je primerno izdelan poslovni načrt. Z njim bo lastnik startup podjetja investitorju dokazal, da gre za resno podjetje z jasno zastavljeno vizijo ter dobrim poznavanjem konkurence in trga. 

Kljub temu pa se investitorji redko odločajo zgolj na podlagi izdelanega poslovnega načrta. Večinoma so investitorji tudi sami izkušeni podjetniki, z veliko mero smisla za zaznavanje potencialno uspešnih poslovnih idej in podjetniških ekip. Veliko jim pomeni tudi preteklo ravnanje startup podjetja z razpoložljivim denarjem, saj vedno preverijo morebitne nespametne investicije oziroma iščejo prav nasprotno: ogromne uspehe z minimalnim denarnim vložkom. 

Tudi že izdelan prototip ali produkt v alfa stanju razvoja bo investitorju močno olajšal odločitev, saj se bo za morebitno investicijo lahko odločil na podlagi oprijemljivega izdelka, iz katerega bo lahko sklepal na končno uporabnost produkta in na to, kako ga bodo sprejeli tudi sami potrošniki. 

Preden se lotite iskanja investitorja, pa se priporoča, da poskrbite tudi za nekaj promocije. Ustvarite si stran na Facebooku in Twitterju ter tako poskušajte pridobiti na svojo stran čimveč ljudi. Ti bodo namreč lahko vaše prve stranke, ko bo produkt enkrat na trgu, investitorji pa bodo videli, da zanimanje za vaš produkt obstaja tudi v praksi.

Vir: Young Entrepreneur

Priporočamo tudi ogled videa: Kako investitorje prepričati, da si vas želijo?

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje