Kako priti do naslednje poslovne ideje?

Dobra ideja lahko postane dober posel, zato se domislite ideje, ki bo presenetila ljudi in trg. Da ideja postane uspešen proizvod morate ciljati na prvo reakcijo ljudi, saj so ljudje vedno bolj zaposleni in si ne vzamejo veliko časa, da bi raziskali vse prednosti vašega proizvoda.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Bolj kot bo vaš proizvod izstopal, več možnosti imate, da boste uspešni na že tako prenatrpanem trgu.

Zapomnite si, prav dobra ideja bo tista, ki vas bo izstrelila v zvezde, zato ji morate posvetiti dovolj časa. Vendar kako priti do zares dobre ideje?

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri ustvarjanju dobre poslovne ideje:

1. Ljudje so leni in želijo hitro rešitev za njihove probleme.

Pri obljubi bodite natančni – marsikdaj podjetniki obljubljajo splošno (generično) rešitev za nek problem, vendar ima specifična obljuba ožjo ciljno skupino in s tem bolj učinkovit marketing.

2. Bodite nekaj posebnega.

Ne priporočamo vam, da ste drugačni zgolj zato, da boste drugačni. Razmislite ali lahko vi letite tam kjer ostali hodijo in hodite tam kjer ostali plavajo?

3. Zamenjajte trg (repozicionirajte proizvod).

Lahko se zgodi, da postane popolnoma običajen proizvod na drugem trgu nekaj povsem novega.

4. Bodite prvi.

Včasih je najbolj pomembno zgolj to, da ste prvi. Tudi če si želite vstopiti na zelo natrpan trg, ste tam lahko prvi. Podjetje Hedonism je vstopilo na trg hotelskih all-inclusive ponudb, vendar ne tako kot vsi ostali. Njihova ponudba je bila namenjena zgolj samskim. Po drugi strani, pa je hotel Sandals ponudil all-inclusive ponudbo zgolj parom, kot romantični oddih.

Ko boste iskali naslednjo poslovno idejo, se spomnite na zgoraj zapisane nasvete in proces bo veliko lažji.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje