Kako priti do naslednje poslovne ideje?

Dobra ideja lahko postane dober posel, zato se domislite ideje, ki bo presenetila ljudi in trg. Da ideja postane uspešen proizvod morate ciljati na prvo reakcijo ljudi, saj so ljudje vedno bolj zaposleni in si ne vzamejo veliko časa, da bi raziskali vse prednosti vašega proizvoda.
Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg

Osredotočite se in si poiščite bolj dobičkonosen trg.(Vir slike: sxc.hu)

Bolj kot bo vaš proizvod izstopal, več možnosti imate, da boste uspešni na že tako prenatrpanem trgu.

Zapomnite si, prav dobra ideja bo tista, ki vas bo izstrelila v zvezde, zato ji morate posvetiti dovolj časa. Vendar kako priti do zares dobre ideje?

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri ustvarjanju dobre poslovne ideje:

1. Ljudje so leni in želijo hitro rešitev za njihove probleme.

Pri obljubi bodite natančni – marsikdaj podjetniki obljubljajo splošno (generično) rešitev za nek problem, vendar ima specifična obljuba ožjo ciljno skupino in s tem bolj učinkovit marketing.

2. Bodite nekaj posebnega.

Ne priporočamo vam, da ste drugačni zgolj zato, da boste drugačni. Razmislite ali lahko vi letite tam kjer ostali hodijo in hodite tam kjer ostali plavajo?

3. Zamenjajte trg (repozicionirajte proizvod).

Lahko se zgodi, da postane popolnoma običajen proizvod na drugem trgu nekaj povsem novega.

4. Bodite prvi.

Včasih je najbolj pomembno zgolj to, da ste prvi. Tudi če si želite vstopiti na zelo natrpan trg, ste tam lahko prvi. Podjetje Hedonism je vstopilo na trg hotelskih all-inclusive ponudb, vendar ne tako kot vsi ostali. Njihova ponudba je bila namenjena zgolj samskim. Po drugi strani, pa je hotel Sandals ponudil all-inclusive ponudbo zgolj parom, kot romantični oddih.

Ko boste iskali naslednjo poslovno idejo, se spomnite na zgoraj zapisane nasvete in proces bo veliko lažji.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje