Kako priti do sestanka?

Bi radi dobili sestanek z določenim investitorjem ali pa morda s pomembno stranko, s katero bi radi sklenili posel, vendar nikakor ne morete priti do te osebe? Vas zanima, kako priti do sestanka praktično s komer koli? Odgovor na vprašanje vam bomo razkrili v nadaljevanju.
Zakaj je poslovna etika v podjetništvu pomembna?

Zakaj je poslovna etika v podjetništvu pomembna? (Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, kako zavzeti ste, vedno se vam lahko zgodi, da z določeno osebo nikakor ne boste uspeli stopiti v stik. To so ponavadi osebe, ki bi lahko imele velik pomen za vaš posel in vse, kar potrebujete, je nekaj minut njihovega časa. Ste poskusili že vse: večkrat poklicati po telefonu, pisati elektronsko pošto, priti v stik z osebo preko Twitterja … vendar nič ni zaleglo? Naj vam pomagamo!

Primer iznajdljivega podjetnika iz New Yorka

Podjetnik iz New Yorka nikakor ni uspel dobiti sestanka s pomembnim bančnikom. Poskusil je vse, da bi prišel z njim v stik, vendar nič ni pomagalo. Nato se mu je porodila ideja. Gospod Pomembnež je bil prav tako iz New Yorka – morda pa tudi on obožuje moštvo New York Yankees? Podjetnikovo podjetje, Steiner Sports, je namreč zastopalo nekaj igralcev tega moštva pri marketingu.

Poklical je tajnico gospoda Pomembneža in še preden ga je ta uspela vezati na odzivnik, ji je rekel: “Ne hvala, želim govoriti z vami.” Vprašal jo je, če gospod Pomembnež obožuje ekipo New York Yankees. Izvedel je, da je ta velik oboževalec tega moštva, še posebej igralca Mariana Rivera. Takrat je podjetnik dobil odlično idejo.

Nemudoma je kupil prozorno plastično škatlico in vanjo položil sporočilo: “Slišal sem, da obožujete igralca Mariana Rivera. To je škatlica žoge z igralčevim podpisom. Ko se bova dobila, enkrat v naslednjih dveh tednih, vam jo prinesem.”

Gospod Pomembnež je podjetnika poklical še isti dan in dobila sta se čez en teden.

Nimate zvez in denarja? Bodite iznajdljivi!

Ne glede na to, kdo je vaš pomembnež, ste lahko prepričani, da obožuje kakšno moštvo, šport, glasbenika ali umetnika. Ni ga človeka, ki ne bi imel svojega heroja.

Včasih boste idola vašega gospoda Pomembneža našli hitro – morda vam bo že njegova Facebook stran izdala, da obožuje Vlada Kreslina. Če boste imeli težave pri raziskovanju idolov vašega pomembneža, pa vam priporočamo, da zavrtite telefon in poklepetate kar z njegovim tajnikom oz. s tajnico.

Ker nimajo vsi podjetniki odličnih zvez ali dovolj denarja, morajo tisti, ki tega nimajo, biti ustvarjalni.

Če izveste, da je vaš gospod Pomembnež ljubitelj Vlada Kreslina, mu lahko pošljete sliko črne kitare in napišete: “Ne prodajam črne kitare Vlada Kreslina, vendar imam v svoji prodajalni ravno tako legendarne izdelke.”

Ni nujno, da je vaba za gospoda Pomembneža draga in se sveti. Glavno je, da izstopa od vseh ostalih prošenj in vabil na sestanke!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje