BLOG MARKETING DELAVNICA

Kako priti do sestanka?

Bi radi dobili sestanek z določenim investitorjem ali pa morda s pomembno stranko, s katero bi radi sklenili posel, vendar nikakor ne morete priti do te osebe? Vas zanima, kako priti do sestanka praktično s komer koli? Odgovor na vprašanje vam bomo razkrili v nadaljevanju.
Zakaj je poslovna etika v podjetništvu pomembna?

Zakaj je poslovna etika v podjetništvu pomembna? (Vir slike: sxc.hu)

Ne glede na to, kako zavzeti ste, vedno se vam lahko zgodi, da z določeno osebo nikakor ne boste uspeli stopiti v stik. To so ponavadi osebe, ki bi lahko imele velik pomen za vaš posel in vse, kar potrebujete, je nekaj minut njihovega časa. Ste poskusili že vse: večkrat poklicati po telefonu, pisati elektronsko pošto, priti v stik z osebo preko Twitterja … vendar nič ni zaleglo? Naj vam pomagamo!

Primer iznajdljivega podjetnika iz New Yorka

Podjetnik iz New Yorka nikakor ni uspel dobiti sestanka s pomembnim bančnikom. Poskusil je vse, da bi prišel z njim v stik, vendar nič ni pomagalo. Nato se mu je porodila ideja. Gospod Pomembnež je bil prav tako iz New Yorka – morda pa tudi on obožuje moštvo New York Yankees? Podjetnikovo podjetje, Steiner Sports, je namreč zastopalo nekaj igralcev tega moštva pri marketingu.

Poklical je tajnico gospoda Pomembneža in še preden ga je ta uspela vezati na odzivnik, ji je rekel: “Ne hvala, želim govoriti z vami.” Vprašal jo je, če gospod Pomembnež obožuje ekipo New York Yankees. Izvedel je, da je ta velik oboževalec tega moštva, še posebej igralca Mariana Rivera. Takrat je podjetnik dobil odlično idejo.

Nemudoma je kupil prozorno plastično škatlico in vanjo položil sporočilo: “Slišal sem, da obožujete igralca Mariana Rivera. To je škatlica žoge z igralčevim podpisom. Ko se bova dobila, enkrat v naslednjih dveh tednih, vam jo prinesem.”

Gospod Pomembnež je podjetnika poklical še isti dan in dobila sta se čez en teden.

Nimate zvez in denarja? Bodite iznajdljivi!

Ne glede na to, kdo je vaš pomembnež, ste lahko prepričani, da obožuje kakšno moštvo, šport, glasbenika ali umetnika. Ni ga človeka, ki ne bi imel svojega heroja.

Včasih boste idola vašega gospoda Pomembneža našli hitro – morda vam bo že njegova Facebook stran izdala, da obožuje Vlada Kreslina. Če boste imeli težave pri raziskovanju idolov vašega pomembneža, pa vam priporočamo, da zavrtite telefon in poklepetate kar z njegovim tajnikom oz. s tajnico.

Ker nimajo vsi podjetniki odličnih zvez ali dovolj denarja, morajo tisti, ki tega nimajo, biti ustvarjalni.

Če izveste, da je vaš gospod Pomembnež ljubitelj Vlada Kreslina, mu lahko pošljete sliko črne kitare in napišete: “Ne prodajam črne kitare Vlada Kreslina, vendar imam v svoji prodajalni ravno tako legendarne izdelke.”

Ni nujno, da je vaba za gospoda Pomembneža draga in se sveti. Glavno je, da izstopa od vseh ostalih prošenj in vabil na sestanke!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje