Kako privlačiti poslovne angele

»Za marsikatero start-up podjetje je angelska naložba odličen način financiranja.« Pravi James Hunt poslovni angel in univerzitetni profesor, ZDA. V nadaljevanju si preberite, kako lahko pritegnete pozornost (in s tem finančno pomoč) poslovnih angelov.
Kako privlačiti poslovne angele

Kako privlačiti poslovne angele. (Vir slike: sxc.hu)

Kako veste, da ste pripravljeni sprejeti angelsko naložbo?

Bodite realistični glede naložbe in pričakovanj. Pripravljeni morate biti upoštevati nasvet poslovnega angela in mu predstaviti vašo strategijo, ki bo vrnila njegovo naložbo.

Bodite pripravljeni na najrazličnejša vprašanja

Poslovni angel bo od vas zahteval odgovore na vprašanja, kot so: Ali ste vložili tudi svoj denar? Ali imate sestavljeno ekipo? Ali vam je ekipa v preteklosti že dokazala, da je sposobna izpeljati tovrsten projekt? Ali je trg na katerega se podajate dovolj stabilen in dobičkonosen, da bo vaše podjetje lahko raslo in se bo s tem povrnila investicija poslovnega angela? Itd.

Ste dovolj fleksibilni in ste sposobni slediti navodilom?

Nekaterim podjetnikom se ob misli na to, da bi morali upoštevati mnenje in navodila poslovnega angela naježi koža. V kolikor ste tudi vi eden izmed njih, se nikar ne podajajte v tovrstna sodelovanja.

Osebnostne lastnosti in poslovni načrt

Poslovnemu angelu mora sprva biti všeč vaš poslovni načrt, potem pa ga morate prepričati še sami. Poslovni angeli iščejo pri podjetniku: vizijo, realističnost, fleksibilnost, vztrajnost, odpornost, itd.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje