Kako privlačiti poslovne angele

»Za marsikatero start-up podjetje je angelska naložba odličen način financiranja.« Pravi James Hunt poslovni angel in univerzitetni profesor, ZDA. V nadaljevanju si preberite, kako lahko pritegnete pozornost (in s tem finančno pomoč) poslovnih angelov.
Kako privlačiti poslovne angele

Kako privlačiti poslovne angele. (Vir slike: sxc.hu)

Kako veste, da ste pripravljeni sprejeti angelsko naložbo?

Bodite realistični glede naložbe in pričakovanj. Pripravljeni morate biti upoštevati nasvet poslovnega angela in mu predstaviti vašo strategijo, ki bo vrnila njegovo naložbo.

Bodite pripravljeni na najrazličnejša vprašanja

Poslovni angel bo od vas zahteval odgovore na vprašanja, kot so: Ali ste vložili tudi svoj denar? Ali imate sestavljeno ekipo? Ali vam je ekipa v preteklosti že dokazala, da je sposobna izpeljati tovrsten projekt? Ali je trg na katerega se podajate dovolj stabilen in dobičkonosen, da bo vaše podjetje lahko raslo in se bo s tem povrnila investicija poslovnega angela? Itd.

Ste dovolj fleksibilni in ste sposobni slediti navodilom?

Nekaterim podjetnikom se ob misli na to, da bi morali upoštevati mnenje in navodila poslovnega angela naježi koža. V kolikor ste tudi vi eden izmed njih, se nikar ne podajajte v tovrstna sodelovanja.

Osebnostne lastnosti in poslovni načrt

Poslovnemu angelu mora sprva biti všeč vaš poslovni načrt, potem pa ga morate prepričati še sami. Poslovni angeli iščejo pri podjetniku: vizijo, realističnost, fleksibilnost, vztrajnost, odpornost, itd.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje