Kako privlačiti poslovne angele

»Za marsikatero start-up podjetje je angelska naložba odličen način financiranja.« Pravi James Hunt poslovni angel in univerzitetni profesor, ZDA. V nadaljevanju si preberite, kako lahko pritegnete pozornost (in s tem finančno pomoč) poslovnih angelov.
Kako privlačiti poslovne angele

Kako privlačiti poslovne angele. (Vir slike: sxc.hu)

Kako veste, da ste pripravljeni sprejeti angelsko naložbo?

Bodite realistični glede naložbe in pričakovanj. Pripravljeni morate biti upoštevati nasvet poslovnega angela in mu predstaviti vašo strategijo, ki bo vrnila njegovo naložbo.

Bodite pripravljeni na najrazličnejša vprašanja

Poslovni angel bo od vas zahteval odgovore na vprašanja, kot so: Ali ste vložili tudi svoj denar? Ali imate sestavljeno ekipo? Ali vam je ekipa v preteklosti že dokazala, da je sposobna izpeljati tovrsten projekt? Ali je trg na katerega se podajate dovolj stabilen in dobičkonosen, da bo vaše podjetje lahko raslo in se bo s tem povrnila investicija poslovnega angela? Itd.

Ste dovolj fleksibilni in ste sposobni slediti navodilom?

Nekaterim podjetnikom se ob misli na to, da bi morali upoštevati mnenje in navodila poslovnega angela naježi koža. V kolikor ste tudi vi eden izmed njih, se nikar ne podajajte v tovrstna sodelovanja.

Osebnostne lastnosti in poslovni načrt

Poslovnemu angelu mora sprva biti všeč vaš poslovni načrt, potem pa ga morate prepričati še sami. Poslovni angeli iščejo pri podjetniku: vizijo, realističnost, fleksibilnost, vztrajnost, odpornost, itd.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje