Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno?

Ste si zamislili super domeno za svoj posel, pa je že zasedena? Ste lastnik zanimive domene, ki pa je ne potrebujete več? Morda je čas za nakup oziroma prodajo registrirane domene. Tega se lahko lotite na več načinov, med njimi je tudi tržnica domen.
Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno?

Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno? (Vir slike: Domovanje.com)

Kako deluje tržnica domen?

SEDO (Search Engine for Domain Offers) je tržnica domen in spletnih strani. Na tej tržnici se trenutno nahaja več kot 18 milijonov registriranih domen.

Na tržnico se prijavite z računom, ki ga ustvarite na spletni strani. Tam oddate oglas za domeno, ki ima lahko fiksno ceno, ali pa organizirate dražbo. Račun je brezplačen, SEDO pa zaračuna dogovorjeno provizijo od prodaje ali nakupa.

Kaj pa neposredni dogovor?

Včasih je dobro, da se dogovorite neposredno z lastnikom oziroma kupcem domene. Lahko pa vas recimo skrbi, ali boste od kupca res prejeli denar oziroma obratno, ali bo trenutni lastnik res prenesel lastništvo domene na vas.

V tem primeru lahko vskoči SEDO, ki za vas nastopa kot posrednik. Zaračuna provizijo in poskrbi za prenos domene k novemu lastniku.

Kako hitro lahko ostanete brez domene?

Danes je odgovor takoj, če je niste pravočasno podaljšali. Pri vsaki domeni, ki ima zanimivo ime in pridobi vsaj nekaj obiska, obstaja možnost, da jo ob preteku registracije ujame domain grabber. To je program, ki samodejno poskrbi za registracijo domen, ki so bile ravnokar izbrisane iz baze. Da boste na varnem, ne čakajte na zadnji trenutek in pravočasno podaljšajte svoje domene.

Enostavnejša pot je prosta domena

Kljub temu, da sta prodaja in nakup že registrirane domene možna, pa je za večino podjetnikov bolj enostavno, pa tudi mnogo ugodnejše, da izberejo prosto domeno.

Preverjanja prostih domen se je idealno lotiti preden sploh poimenujete podjetje ali izdelek. Da vam sorodne domene ne »spelje« konkurenca, pa registrirajte več končnic: vsaj .com, .eu in .si, pa še vrhnje državne domene za trge, kjer boste nastopali.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje