Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno?

Ste si zamislili super domeno za svoj posel, pa je že zasedena? Ste lastnik zanimive domene, ki pa je ne potrebujete več? Morda je čas za nakup oziroma prodajo registrirane domene. Tega se lahko lotite na več načinov, med njimi je tudi tržnica domen.
Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno?

Kako prodati ali kupiti že registrirano domeno? (Vir slike: Domovanje.com)

Kako deluje tržnica domen?

SEDO (Search Engine for Domain Offers) je tržnica domen in spletnih strani. Na tej tržnici se trenutno nahaja več kot 18 milijonov registriranih domen.

Na tržnico se prijavite z računom, ki ga ustvarite na spletni strani. Tam oddate oglas za domeno, ki ima lahko fiksno ceno, ali pa organizirate dražbo. Račun je brezplačen, SEDO pa zaračuna dogovorjeno provizijo od prodaje ali nakupa.

Kaj pa neposredni dogovor?

Včasih je dobro, da se dogovorite neposredno z lastnikom oziroma kupcem domene. Lahko pa vas recimo skrbi, ali boste od kupca res prejeli denar oziroma obratno, ali bo trenutni lastnik res prenesel lastništvo domene na vas.

V tem primeru lahko vskoči SEDO, ki za vas nastopa kot posrednik. Zaračuna provizijo in poskrbi za prenos domene k novemu lastniku.

Kako hitro lahko ostanete brez domene?

Danes je odgovor takoj, če je niste pravočasno podaljšali. Pri vsaki domeni, ki ima zanimivo ime in pridobi vsaj nekaj obiska, obstaja možnost, da jo ob preteku registracije ujame domain grabber. To je program, ki samodejno poskrbi za registracijo domen, ki so bile ravnokar izbrisane iz baze. Da boste na varnem, ne čakajte na zadnji trenutek in pravočasno podaljšajte svoje domene.

Enostavnejša pot je prosta domena

Kljub temu, da sta prodaja in nakup že registrirane domene možna, pa je za večino podjetnikov bolj enostavno, pa tudi mnogo ugodnejše, da izberejo prosto domeno.

Preverjanja prostih domen se je idealno lotiti preden sploh poimenujete podjetje ali izdelek. Da vam sorodne domene ne »spelje« konkurenca, pa registrirajte več končnic: vsaj .com, .eu in .si, pa še vrhnje državne domene za trge, kjer boste nastopali.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje