Kako reči ne?

Mnogi v želji, da bi ugodili drugim, sprejmejo vse ponujene naloge, saj se bojijo, da bi z zavrnitvijo koga prizadeli, kar bi lahko imelo negativne posledice. Takšni strahovi so navadno pretirani, če se naučimo reči ne, pa lahko izboljšamo tudi kvaliteto življenja.
Kako reči ne?

Danes je potrebno znati reči ne.

Razlogi, da drugim težko rečemo ne, so med drugim želja po priljubljenosti in ugledu, občutek krivde, strah, da bi koga prizadeli ali strah pred morebitnim maščevanjem. Takšni strahovi so večinoma pretirani, saj so navadno ob zavrnitvi ljudje le razočarani. V nasprotnem primeru pa, če sprejmemo nalogo, a je zaradi preobremenjenosti nato ne izpolnimo, naredimo veliko slabši vtis kot če bi že na začetku rekli ne. To pri vseh udeležencih povzroča dodaten stres in slabša odnose.

Zato se zgledujmo po uspešnih ljudeh in se naučimo selektivno odločati kdaj in komu bomo ugodili in kdaj rekli ne. Sprejmimo samo tiste naloge, ki nam bodo prinesle koristi ali pomagale pri karieri, ne bodo slabo vplivale na našo družino in jih bomo z veseljem opravljali.

V nasprotnem primeru se naučimo reči ne, kar nadrejenih verjetno na začetku res ne bo najbolj razveselilo, vendar pa bomo s tem dobili večjo kontrolo nad svojim življenjem. Poleg tega pa s časom to postaja vse lažje.

 

Vir: BusinessKnowHow

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje