Kako reči ne?

Mnogi v želji, da bi ugodili drugim, sprejmejo vse ponujene naloge, saj se bojijo, da bi z zavrnitvijo koga prizadeli, kar bi lahko imelo negativne posledice. Takšni strahovi so navadno pretirani, če se naučimo reči ne, pa lahko izboljšamo tudi kvaliteto življenja.
Kako reči ne?

Danes je potrebno znati reči ne.

Razlogi, da drugim težko rečemo ne, so med drugim želja po priljubljenosti in ugledu, občutek krivde, strah, da bi koga prizadeli ali strah pred morebitnim maščevanjem. Takšni strahovi so večinoma pretirani, saj so navadno ob zavrnitvi ljudje le razočarani. V nasprotnem primeru pa, če sprejmemo nalogo, a je zaradi preobremenjenosti nato ne izpolnimo, naredimo veliko slabši vtis kot če bi že na začetku rekli ne. To pri vseh udeležencih povzroča dodaten stres in slabša odnose.

Zato se zgledujmo po uspešnih ljudeh in se naučimo selektivno odločati kdaj in komu bomo ugodili in kdaj rekli ne. Sprejmimo samo tiste naloge, ki nam bodo prinesle koristi ali pomagale pri karieri, ne bodo slabo vplivale na našo družino in jih bomo z veseljem opravljali.

V nasprotnem primeru se naučimo reči ne, kar nadrejenih verjetno na začetku res ne bo najbolj razveselilo, vendar pa bomo s tem dobili večjo kontrolo nad svojim življenjem. Poleg tega pa s časom to postaja vse lažje.

 

Vir: BusinessKnowHow

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje