Kako reči ne?

Mnogi v želji, da bi ugodili drugim, sprejmejo vse ponujene naloge, saj se bojijo, da bi z zavrnitvijo koga prizadeli, kar bi lahko imelo negativne posledice. Takšni strahovi so navadno pretirani, če se naučimo reči ne, pa lahko izboljšamo tudi kvaliteto življenja.
Kako reči ne?

Danes je potrebno znati reči ne.

Razlogi, da drugim težko rečemo ne, so med drugim želja po priljubljenosti in ugledu, občutek krivde, strah, da bi koga prizadeli ali strah pred morebitnim maščevanjem. Takšni strahovi so večinoma pretirani, saj so navadno ob zavrnitvi ljudje le razočarani. V nasprotnem primeru pa, če sprejmemo nalogo, a je zaradi preobremenjenosti nato ne izpolnimo, naredimo veliko slabši vtis kot če bi že na začetku rekli ne. To pri vseh udeležencih povzroča dodaten stres in slabša odnose.

Zato se zgledujmo po uspešnih ljudeh in se naučimo selektivno odločati kdaj in komu bomo ugodili in kdaj rekli ne. Sprejmimo samo tiste naloge, ki nam bodo prinesle koristi ali pomagale pri karieri, ne bodo slabo vplivale na našo družino in jih bomo z veseljem opravljali.

V nasprotnem primeru se naučimo reči ne, kar nadrejenih verjetno na začetku res ne bo najbolj razveselilo, vendar pa bomo s tem dobili večjo kontrolo nad svojim življenjem. Poleg tega pa s časom to postaja vse lažje.

 

Vir: BusinessKnowHow

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje