Kako rešiti spore na delovnem mestu

Spori so na delovnem mestu neizogibni in če jih hitro ne razrešimo lahko začnejo ovirati delo. Naslednji štirje koraki pomagajo k hitrejšemu razreševanju sporov.
Kako rešiti spore na delovnem mestu

Naj spori ne ovirajo poslovanja.

1. Čimprej poiščite področje glede katerega se strinjata obe strani. Če želite o čem prepričati drugo osebo najprej poiščite skupno točko o kateri se oba strinjata in na tak način omilite obrambno držo. Tako boste pogosteje dosegli kar si želite in razrešili konflikte.

2. Če ste se zmotili, priznajte napako. Lahko se seveda odločite, da krivdo prevalite na koga drugega, vendar to dolgoročno ne vpliva dobro na sodelavce. Če boste priznali napako in prosili za pomoč, vam je drugi verjetno ne bodo odrekli.

3. Preden nekoga opozorite na njegovo napako, priznajte kakšno napako, ki ste jo naredili sami. Tako boste vzpostavili povezavo in podrejenemu na prijaznejši način sporočili, kako naj ravna v prihodnje.

4. Zgladite nesporazume kadarkoli je to mogoče. Pomembno je, da imajo vsi vpleteni občutek, da je njihovo mnenje upoštevano, saj se drugače lahko zgodi, da se poslovno razmerje konča, ker se nihče ni pripravljen prilagajati. Zato ne čakajte in naredite prvi korak.

Vir: BusinessKnowHow

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje