Kako Richard Branson meri uspeh v letu 2011

Stopili smo v leto 2012, zato je sedaj pomembno, da se ozremo na preteklo leto in ocenimo svoj uspeh. Richard Branson pravi, da se uspeha ne da meriti po številkah, temveč na podalgi tega, koliko dobrega ste naredili za druge.

Čas je, da se zazrete v preteklo leto in ga ocenite tako na podlagi osebnih uspehov, kot tudi na podlagi poslovnih uspehov.

Kot podjetnik imate dolžnost, da se spopadete s perečimi problemi, kot so revščina in onesnaževanje okolja. Pri Virgin so v ta namen opustili tradicionalno razmišljanje in sprejeli nove pristope k reševanju problemov. Sledi nekaj najbolj učinkovitih dejanj preteklega leta za podjetnika Richarda Bransona in njegovo organizacijo Virgin:

1. Prevzeti pobudo

Virgin je prevzel pobudo z dobičkonosno rešitvijo, ki skrbi za okolje. Namesto, da bi čakali na vladne direktive v zvezi z ohranjanjem okolja, so se sami lotili dveh projektov: promocija učinkovite dostave in bio gorivo za letala.

2. Zmanjševanje, ponovna uporaba, recikliranje in planiranje za prihodnost

Pri Virgin so za prihodnost našega planeta poskrbeli z novim partnerjem za prepoved lovljenja morskih psov zgolj zaradi hrbtne plavuti. Rezultat projekta se je že pokazal pri nekaterih vrhunskih restavracijah, saj na meniju ni več juhe s plavutjo morskega psa.

3. Sprejemanje nekonvencionalnih rešitev

Virgin je postal del projekta za boj proti drogi z nekonvencionalnimi rešitvami. Ena izmed takšnih je tudi odločitev Portugalske, da ukine kazni za posedovanje droge v zasebne namene. Zaporne kazni so zamenjali za brezplačno zdravljenje in akcija se je v obdobju 5-ih let izkazala za učinkovito. Prav takšne nekonvencionalne rešitve so nujne za podjetnike.

4. Gradnja za prihodnost

Pri Virgin so vedno poudarjali pomen delati stvari na drugačen način. Prav tako pa je pomembno imeti v mislih prihodnost in ne zgolj sedanjosti ter kratkoročnega dobička.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje