Kako se obleči za pitch?

Pred vami je pomemben pitch. Poleg priprav na predstavitev, s katero boste komisijo in druge navzoče poskušali prepričati v svojo idejo, ne pozabite na – obleko. Obleka naredi človeka, prvi vtis pa velja za najpomembnejšega.

O tem, kako se obleči za pitch, smo k pogovoru povabili Jernejo Podbevšek Zhembrovskyy, mlado podjetnico in oblikovalko, ki je slovensko javnost s svojimi kreacijami že večkrat navdušila. Njen nasvet: pri izbiri obleke za omenjeno priložnost naj bosta vodilo tako udobje kot profesionalnost. Poudarja, da se je smiselno pred dogodkom pozanimati o investitorju, svojem občinstvu, potencialnem partnerju. Odvisno je tudi, kakšen produkt predstavljamo – če gre za kreativo, si lahko privoščite več svobode in kreativnosti.

Izberite sproščeno in samozavestno kombinacijo

“Sem zagovornica tega (sproščenega stila oblačenja, op.a.), obleke in kravate se mi zdijo malce preveč ´zapete´, morda tudi zato, ker mora biti celoten nastop pri pitchih sproščen in samozavesten,” a če se počutite bolje v obleki in kravati, izberite to kombinacijo. “Obleka mora govorcu vsekakor pri tem (nastopu, op.a.) pomagati, ne pa ga ovirati, zato je treba najti neko harmonijo med tem, kaj je primerno in udobno.” Morda bi kdo dejal, da se najbolje počuti v trenirki – naj gre torej v trenirki na pitch? Mlada podjetnica pravi, da se pri dogodku, ko želimo prepričati investitorja in v luči spoštovanja svoje poslovne ideje, v trenirki verjetno ne bi najbolje počutili.

Vzorcem in (pre)živim barv se izogibajte

Kaj svetuje Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy? »Temne elegantne kavbojke, polo majico in športni suknjič,« torej sproščeno kombinacijo, ki smo je vajeni iz tehnološkega sveta. Pri izbiri barv priporoča konservativne, odsvetuje (pre)žive barve in vzorce.

Prostora za dekolteje v poslovnem svetu ni

Mladim podjetnicam, ki čedalje bolj samozavestno vstopajo v podjetniški svet, pa svetuje tudi krila, ki pa naj ne bodo prekratka. Segati morajo vsaj do kolen: »Ramena ne smejo biti razgaljena, prav tako v poslovnem svetu ni prostora za dekolteje. Malo več sproščenosti naj si raje privoščijo z barvno bluzo v kombinaciji z belim hlačnim kostimom ali smaragdno zeleno obleko s črnim suknjičem. Lahko posežejo tudi po črnih oprijetih hlačah, beli srajci, črnem suknjiču in pustijo vtis z opazno ´statement´ ogrlico in lepimi salonarji z visoko peto.«

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje