Kako se obleči za pitch?

Pred vami je pomemben pitch. Poleg priprav na predstavitev, s katero boste komisijo in druge navzoče poskušali prepričati v svojo idejo, ne pozabite na – obleko. Obleka naredi človeka, prvi vtis pa velja za najpomembnejšega.

O tem, kako se obleči za pitch, smo k pogovoru povabili Jernejo Podbevšek Zhembrovskyy, mlado podjetnico in oblikovalko, ki je slovensko javnost s svojimi kreacijami že večkrat navdušila. Njen nasvet: pri izbiri obleke za omenjeno priložnost naj bosta vodilo tako udobje kot profesionalnost. Poudarja, da se je smiselno pred dogodkom pozanimati o investitorju, svojem občinstvu, potencialnem partnerju. Odvisno je tudi, kakšen produkt predstavljamo – če gre za kreativo, si lahko privoščite več svobode in kreativnosti.

Izberite sproščeno in samozavestno kombinacijo

“Sem zagovornica tega (sproščenega stila oblačenja, op.a.), obleke in kravate se mi zdijo malce preveč ´zapete´, morda tudi zato, ker mora biti celoten nastop pri pitchih sproščen in samozavesten,” a če se počutite bolje v obleki in kravati, izberite to kombinacijo. “Obleka mora govorcu vsekakor pri tem (nastopu, op.a.) pomagati, ne pa ga ovirati, zato je treba najti neko harmonijo med tem, kaj je primerno in udobno.” Morda bi kdo dejal, da se najbolje počuti v trenirki – naj gre torej v trenirki na pitch? Mlada podjetnica pravi, da se pri dogodku, ko želimo prepričati investitorja in v luči spoštovanja svoje poslovne ideje, v trenirki verjetno ne bi najbolje počutili.

Vzorcem in (pre)živim barv se izogibajte

Kaj svetuje Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy? »Temne elegantne kavbojke, polo majico in športni suknjič,« torej sproščeno kombinacijo, ki smo je vajeni iz tehnološkega sveta. Pri izbiri barv priporoča konservativne, odsvetuje (pre)žive barve in vzorce.

Prostora za dekolteje v poslovnem svetu ni

Mladim podjetnicam, ki čedalje bolj samozavestno vstopajo v podjetniški svet, pa svetuje tudi krila, ki pa naj ne bodo prekratka. Segati morajo vsaj do kolen: »Ramena ne smejo biti razgaljena, prav tako v poslovnem svetu ni prostora za dekolteje. Malo več sproščenosti naj si raje privoščijo z barvno bluzo v kombinaciji z belim hlačnim kostimom ali smaragdno zeleno obleko s črnim suknjičem. Lahko posežejo tudi po črnih oprijetih hlačah, beli srajci, črnem suknjiču in pustijo vtis z opazno ´statement´ ogrlico in lepimi salonarji z visoko peto.«

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje