Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Morda že imate odlično poslovno idejo, spisan poslovni načrt in celo zgrajen prototip vašega produkta. Toda ali to zares pomeni, da ste pripravljeni za vstop v podjetništvo? Preberite si nekaj nasvetov, kako se na to zares pripraviti.
Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo? (Vir slike: sxc.hu)

1. Vadite svoj nastop.

Preden prvič stopite pred potencialne stranke, morate biti v svoj nastop stoodstotno prepričani, še posebej, če v preteklosti niste nikoli javno nastopali. Svoj nastop lahko izpilite pred ogledalom, za kritično ocenjevanje nastopa pa lahko poprosite tudi prijatelje ali družinske člane.

2. Najprej začnite z manjšimi ribami.

Vabljivo je, da bi že takoj začeli s prepričevanjem velikih potencialnih strank ali poslovnih partnerjev, a ne prenaglite se. Priporočeno je, še posebej, če nimate predhodnih izkušenj z javnim nastopanjem, da najprej začnete z manj pomembnimi strankami ali s poslovnimi partnerji, torej s tistimi, za katere si lahko privoščite, da jih izgubite.

3. Začnite s pisanjem spletnega bloga.

Gre sicer za nekoliko bolj pasiven pristop k podjetništvu, a pisanje spletnega bloga lahko močno pripomore h kasnejšemu uspehu vašega podjetja. V kolikor boste na blogu objavljali zanimivo in ažurno vsebino, si boste morda napravili odlično reklamo in kasneje prav zaradi tega pridobili stranke, investitorje ali poslovne partnerje.

4. Mrežite se.

Udeležujte se podjetniških dogodkov, kjer boste spoznavali ljudi s podobnimi cilji. Še pred tem si izdelajte vizitke s kontaktnimi podatki in jih delite novim znancem, če jih bo vaše podjetje sploh zanimalo. Bodite pripravljeni na vprašanja, ki se tičejo vašega podjetja, konkurence, analize trga ipd, saj nikoli ne veste, na koga boste naleteli.

Preberite tudi članka: Ustanovitev in registracija podjetja in Katero obliko podjetja izbrati?

 

5. Razstavljajte na sejmih ali konferencah.

V kolikor imate že pripravljen nastop in produkt, imate pa tudi dovolj denarnih sredstev, je priporočljivo, da pripravite razstavo na lokalni konferenci ali sejmu, kjer boste širši množici predstavili svojo dejavnost. Poskrbite le, da bo vaša dejavnost sovpadala s tematiko, v okviru katere bo potekala konferenca oz. sejem.

 

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje