Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Morda že imate odlično poslovno idejo, spisan poslovni načrt in celo zgrajen prototip vašega produkta. Toda ali to zares pomeni, da ste pripravljeni za vstop v podjetništvo? Preberite si nekaj nasvetov, kako se na to zares pripraviti.
Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo? (Vir slike: sxc.hu)

1. Vadite svoj nastop.

Preden prvič stopite pred potencialne stranke, morate biti v svoj nastop stoodstotno prepričani, še posebej, če v preteklosti niste nikoli javno nastopali. Svoj nastop lahko izpilite pred ogledalom, za kritično ocenjevanje nastopa pa lahko poprosite tudi prijatelje ali družinske člane.

2. Najprej začnite z manjšimi ribami.

Vabljivo je, da bi že takoj začeli s prepričevanjem velikih potencialnih strank ali poslovnih partnerjev, a ne prenaglite se. Priporočeno je, še posebej, če nimate predhodnih izkušenj z javnim nastopanjem, da najprej začnete z manj pomembnimi strankami ali s poslovnimi partnerji, torej s tistimi, za katere si lahko privoščite, da jih izgubite.

3. Začnite s pisanjem spletnega bloga.

Gre sicer za nekoliko bolj pasiven pristop k podjetništvu, a pisanje spletnega bloga lahko močno pripomore h kasnejšemu uspehu vašega podjetja. V kolikor boste na blogu objavljali zanimivo in ažurno vsebino, si boste morda napravili odlično reklamo in kasneje prav zaradi tega pridobili stranke, investitorje ali poslovne partnerje.

4. Mrežite se.

Udeležujte se podjetniških dogodkov, kjer boste spoznavali ljudi s podobnimi cilji. Še pred tem si izdelajte vizitke s kontaktnimi podatki in jih delite novim znancem, če jih bo vaše podjetje sploh zanimalo. Bodite pripravljeni na vprašanja, ki se tičejo vašega podjetja, konkurence, analize trga ipd, saj nikoli ne veste, na koga boste naleteli.

Preberite tudi članka: Ustanovitev in registracija podjetja in Katero obliko podjetja izbrati?

 

5. Razstavljajte na sejmih ali konferencah.

V kolikor imate že pripravljen nastop in produkt, imate pa tudi dovolj denarnih sredstev, je priporočljivo, da pripravite razstavo na lokalni konferenci ali sejmu, kjer boste širši množici predstavili svojo dejavnost. Poskrbite le, da bo vaša dejavnost sovpadala s tematiko, v okviru katere bo potekala konferenca oz. sejem.

 

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje