Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Morda že imate odlično poslovno idejo, spisan poslovni načrt in celo zgrajen prototip vašega produkta. Toda ali to zares pomeni, da ste pripravljeni za vstop v podjetništvo? Preberite si nekaj nasvetov, kako se na to zares pripraviti.
Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo?

Kako se pripraviti na vstop v podjetništvo? (Vir slike: sxc.hu)

1. Vadite svoj nastop.

Preden prvič stopite pred potencialne stranke, morate biti v svoj nastop stoodstotno prepričani, še posebej, če v preteklosti niste nikoli javno nastopali. Svoj nastop lahko izpilite pred ogledalom, za kritično ocenjevanje nastopa pa lahko poprosite tudi prijatelje ali družinske člane.

2. Najprej začnite z manjšimi ribami.

Vabljivo je, da bi že takoj začeli s prepričevanjem velikih potencialnih strank ali poslovnih partnerjev, a ne prenaglite se. Priporočeno je, še posebej, če nimate predhodnih izkušenj z javnim nastopanjem, da najprej začnete z manj pomembnimi strankami ali s poslovnimi partnerji, torej s tistimi, za katere si lahko privoščite, da jih izgubite.

3. Začnite s pisanjem spletnega bloga.

Gre sicer za nekoliko bolj pasiven pristop k podjetništvu, a pisanje spletnega bloga lahko močno pripomore h kasnejšemu uspehu vašega podjetja. V kolikor boste na blogu objavljali zanimivo in ažurno vsebino, si boste morda napravili odlično reklamo in kasneje prav zaradi tega pridobili stranke, investitorje ali poslovne partnerje.

4. Mrežite se.

Udeležujte se podjetniških dogodkov, kjer boste spoznavali ljudi s podobnimi cilji. Še pred tem si izdelajte vizitke s kontaktnimi podatki in jih delite novim znancem, če jih bo vaše podjetje sploh zanimalo. Bodite pripravljeni na vprašanja, ki se tičejo vašega podjetja, konkurence, analize trga ipd, saj nikoli ne veste, na koga boste naleteli.

Preberite tudi članka: Ustanovitev in registracija podjetja in Katero obliko podjetja izbrati?

 

5. Razstavljajte na sejmih ali konferencah.

V kolikor imate že pripravljen nastop in produkt, imate pa tudi dovolj denarnih sredstev, je priporočljivo, da pripravite razstavo na lokalni konferenci ali sejmu, kjer boste širši množici predstavili svojo dejavnost. Poskrbite le, da bo vaša dejavnost sovpadala s tematiko, v okviru katere bo potekala konferenca oz. sejem.

 

Vir: Young Entrepreneur

————————————————————————————————————————

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje