Kako se sprostiti?

Podjetništvo ni enostavno in marsikdaj se tako podjetniki kot njihove družine znajdejo pod stresom. Da se bo to dogajalo čim redkeje, se boste morali naučiti tehnik sprostitve. Zato vam predstavljamo 10 odličnih načinov sproščanja, katerih učinkovitost je bila znanstveno dokazana.
Kako se sprostiti?

Kako se sprostiti? (Vir slike: sxc.hu)

1. Zavrtite si najbolj sproščujočo pesem na svetu

Strokovnjaki so ugotovili, da naziv najbolj sproščujoče pesmi na svetu pripada izdelku angleškega tria Marconi Union z naslovom Weightless. S študijo so dokazali, da omenjena pesem deluje bolj pomirjevalno kot glasba Enye, Mozarta ali skupine Coldplay.

2. Poljubljajte se.

Znanstveno je dokazano, da se s poljubljanjem začne izločati »hormon ljubezni« oksitocin, ki učinkovito zmanjšuje količine stresnega hormona v telesu.

3. Oglejte si zabaven film.

Že babice so nas podučile, da je smeh pol zdravja. Sedaj je to znanstveno dokazano dejstvo. Študija, objavljena leta 2009, je pokazala, da se s smehom lahko učinkovito borimo proti stresu in zmanjšamo količino stresnega hormona kortisol.

4. Pojdite na tečaj joge.

Pri jogi ni prav nič čarobnega in mističnega. Gre za povsem navadno obliko vadbe, katere namen je razgibati telo. Toda s prakticiranjem joge in z osvojitvijo tehnike nadzorovanega dihanja lahko zmanjšamo depresivnost, utrujenost in anksioznost, izboljšamo koncentracijo in začnemo gledati na svet nekoliko bolj optimistično.

5. Jejte čokolado.

Že s 40 grami temne čokolade na dan lahko odženete stres. Pri tej količini čokolade se namreč začnejo izločati endorfini, hormoni sreče. Da o antioksidantih, ki upočasnjujejo staranje, sploh ne govorimo.

6. Ustvarite svoj duševni sprožilec.

V delu The Art of Learning (Umetnost učenja) avtor Josh Waitzkin opisuje metodo »spontanega sproščanja«. Pri tem gre za to, da izberete neko aktivnost, ki jo smatrate za sproščujočo (kopanje v peneči kopeli, poslušanje glasbe ipd.) in jo spremenite v rutinsko opravilo, ki se ga lotite pred vsako potencialno stresno aktivnostjo. S tem ustvarite psihološko povezavo med vašo sproščujočo rutino in drugo aktivnostjo, ki tako ne bo več stresna.

7. Omislite si hišnega ljubljenčka.

Posamezniki s štirinožnimi prijatelji imajo, glede na raziskave, nižji krvni tlak. Prav tako vas hišni ljubljenčki, s svojo brezpogojno ljubeznijo, hitro potolažijo in pomirijo. Glejte, da boste lepo skrbeli zanje!

8. Privoščite si »en kozarček«.

Da, tudi alkohol vas lahko pomiri. Toda le, če ga uživate v zmernih količinah. Priporočljivo je tudi, da ga ne uživate, ko ste sami, pač pa le, ko ste v družbi.

9. Žvečite žvečilni gumi.

Tudi žvečenje žvečilke dokazano manjša raven stresnega hormona in izboljša sposobnost koncentracije.

10. Ugasnite svoj pametni telefon.

Raziskava britanskega Psihološkega društva je pokazala, da so ljudje, ki nenehno pregledujejo SMS sporočila, opravila in druge opomnike na svojem telefonu, veliko bolj podvrženi stresu. Vsake toliko časa si zato vzemite čas zase, ugasnite telefon in uživajte v miru.

Vir: BusinessInsider

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje