Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike

Ne zgodi se velikokrat, da nam sredi dneva zmanjka elektrike za več kot nekaj minut, kar pa še ne pomeni, da se to nikoli ne more zgoditi. V nadaljevanju si preberete šest načinov, kako lahko ostanete produktivni kljub temu, da ostanete brez elektrike.
Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike

Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike. (Vir slike: sxc.hu)

1. Oborožite se

Naj vas ne skrbi, v mislih nimamo orožja, temveč zalogo baterij in napolnjenih naprav. V kolikor se bliža hudo neurje, že nekaj dni močno dežuje in obstaja nevarnost poplav ali močno sneži ter nič ne zgleda, kot da bo sneženje ponehalo, takrat morajo imeti prenosni računalniki, tablični računalniki, mobiteli in ostale podobne naprave popolnoma napolnjeno baterijo.

2. Naredite si seznam kontaktov

Od svojih zaposlenih, poslovnih partnerjev in najpomembnejših dobaviteljev morate dobiti kar največ kontaktov. Danes ima veliko ljudi dodaten mobilni telefon, elektronski naslov, domač (stacionarni) telefon, LinkedIn, Twitter in Facebook profil. Seznam s številnimi kontakti vam bo tako omogočil, da boste lažje prišli v stik s človekom, ki ga tisti trenutek potrebujete.

3. Varčujte z baterijo

Na prenosnem računalniku prekinite spletno povezavo in splet uporabljajte zgolj takrat, ko ga potrebujete. Podobno naredite tudi z mobilnim telefonom ter poleg spleta izključite še vse ostale aplikacije, ki jih v tistem trenutku ne potrebujete – na tak način boste privarčevali veliko baterije.

4. Uporabljajte računalništvo v oblaku

Spletne aplikacije, preko katerih lahko delite dokumente (kot sta Google Drive in Dropbox), so priročne zato, ker nanje nalagamo dokumente, do katerih kasneje lahko dostopamo od kjer koli. Na tak način lahko brezskrbno nadaljujete z delom na drugem računalniku ali na tabličnem računalniku. Računalništvo v oblaku je dobro tudi, če vam poplava zalije poslovne prostore in vse računalnike ter serverje, saj kljub izgubi računalnikov vsi v podjetju lahko še naprej delajo na svojih projektih in dostopajo do najrazličnejših informacij.

5. Telefonski klici

Nikar se ne zanašajte zgolj na eno obliko telefonskega komuniciranja, morda vam poleg mobilnega in stacionarnega telefona prav prideta tudi Skype ali Google Voice.

6. Pojdite ven

V kolikor zunaj razmere niso prehude, pojdite do najbližjega bara, knjižnice ali restavracije. Morda imajo tam generator in si ob kavici lahko privoščite še napolniti baterijo svojega prenosnega računalnika.

7. Varnost je na prvem mestu

Varnost je opisana pod zadnjo točko, kar pa še ne pomeni, da ni pomembna. V kolikor se znajdete v zares hudi nevihti, nikar ne ignorirajte nasvetov lokalnih oblasti in gasilcev. Najprej poskrbite za svojo varnost in šele nato nadaljujte z delom.

Vir: entrepreneur.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje