Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike

Ne zgodi se velikokrat, da nam sredi dneva zmanjka elektrike za več kot nekaj minut, kar pa še ne pomeni, da se to nikoli ne more zgoditi. V nadaljevanju si preberete šest načinov, kako lahko ostanete produktivni kljub temu, da ostanete brez elektrike.
Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike

Kako smo lahko produktivni, če zmanjka elektrike. (Vir slike: sxc.hu)

1. Oborožite se

Naj vas ne skrbi, v mislih nimamo orožja, temveč zalogo baterij in napolnjenih naprav. V kolikor se bliža hudo neurje, že nekaj dni močno dežuje in obstaja nevarnost poplav ali močno sneži ter nič ne zgleda, kot da bo sneženje ponehalo, takrat morajo imeti prenosni računalniki, tablični računalniki, mobiteli in ostale podobne naprave popolnoma napolnjeno baterijo.

2. Naredite si seznam kontaktov

Od svojih zaposlenih, poslovnih partnerjev in najpomembnejših dobaviteljev morate dobiti kar največ kontaktov. Danes ima veliko ljudi dodaten mobilni telefon, elektronski naslov, domač (stacionarni) telefon, LinkedIn, Twitter in Facebook profil. Seznam s številnimi kontakti vam bo tako omogočil, da boste lažje prišli v stik s človekom, ki ga tisti trenutek potrebujete.

3. Varčujte z baterijo

Na prenosnem računalniku prekinite spletno povezavo in splet uporabljajte zgolj takrat, ko ga potrebujete. Podobno naredite tudi z mobilnim telefonom ter poleg spleta izključite še vse ostale aplikacije, ki jih v tistem trenutku ne potrebujete – na tak način boste privarčevali veliko baterije.

4. Uporabljajte računalništvo v oblaku

Spletne aplikacije, preko katerih lahko delite dokumente (kot sta Google Drive in Dropbox), so priročne zato, ker nanje nalagamo dokumente, do katerih kasneje lahko dostopamo od kjer koli. Na tak način lahko brezskrbno nadaljujete z delom na drugem računalniku ali na tabličnem računalniku. Računalništvo v oblaku je dobro tudi, če vam poplava zalije poslovne prostore in vse računalnike ter serverje, saj kljub izgubi računalnikov vsi v podjetju lahko še naprej delajo na svojih projektih in dostopajo do najrazličnejših informacij.

5. Telefonski klici

Nikar se ne zanašajte zgolj na eno obliko telefonskega komuniciranja, morda vam poleg mobilnega in stacionarnega telefona prav prideta tudi Skype ali Google Voice.

6. Pojdite ven

V kolikor zunaj razmere niso prehude, pojdite do najbližjega bara, knjižnice ali restavracije. Morda imajo tam generator in si ob kavici lahko privoščite še napolniti baterijo svojega prenosnega računalnika.

7. Varnost je na prvem mestu

Varnost je opisana pod zadnjo točko, kar pa še ne pomeni, da ni pomembna. V kolikor se znajdete v zares hudi nevihti, nikar ne ignorirajte nasvetov lokalnih oblasti in gasilcev. Najprej poskrbite za svojo varnost in šele nato nadaljujte z delom.

Vir: entrepreneur.com

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje