Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh

Po vsej verjetnosti več kot polovico dneva preživite v svoji pisarni oz. na delovnem mestu. Zakaj torej ne bi vložili vsaj toliko truda v dekoracijo pisarne, kot ste ga vložili za dekoracijo vaše dnevne sobe? Popestrite si delovno mesto in si s tem povečajte produktivnost.
Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh

Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 5 feng shui načel, ki jih lahko upoštevate pri opremljanju vaše pisarne oz. vašega delovnega mesta in si s tem povečajte produktivnost.

1. Razmislite o tem, da bi pobarvali stene pisarne na modro.

Barva ima velik vpliv na počutje. Divje barve, kot je rdeča, lahko ustvarijo nervozo in spodbudijo agresijo. Samo pomislite, koliko restavracij s hitro prehrano je obarvanih v divje barve – vse z namenom, da bi čim prej zapustili prostor.

Najboljše barve za pisarno so svetlo zeleni odtenki, ki spodbujajo ustvarjalnost, in modri odtenki, ki dajejo občutek umirjenosti, ali pa sivi odtenki, ki dajejo občutek prefinjenosti.

2. Obdajte se s pozitivnimi simboli.

Delovni prostor si napolnite s predmeti, ki vas spravijo v dobro voljo, vas motivirajo in vas navdihujejo. Slike ljudi, ki jih imate radi in vam veliko pomenijo, lahko zelo pozitivno vplivajo na vaše počutje (s čimer pripomorete k večji ustvarjalnosti in produktivnosti).

3. Obrnite pisalno mizo proti vratom.

Pisalno mizo si obrnite tako, da jasno vidite vhod v prostor, v katerem delate. Nikoli ne bodite s hrbtom obrnjeni stran od vrat, saj to podzavestno ustvari občutek ranljivosti. Poleg tega vas lahko hitro nekdo prestraši, saj ne veste, kaj se dogaja za vašim hrbtom. To vam lahko daje občutek pomanjkanja nadzora.

4. Uporabljajte rastline in eterična olja

Rastline, ki ne potrebujejo veliko pozornosti, kot sta na primer bambus ali filodendron, vam bosta z veseljem čistila zrak in pisarni vdihnila nekaj življenja.

5. Na steno si obesite navdihujoč slogan ali vodilo.

Uokvirite in obesite si vzpodbuden slogan (ni dovolj zgolj listek, ki ga prilepite ob ekran računalnika). Dober slogan vas lahko pomirja, vas navdihuje ali navdaja z upanjem – odvisno, za kakšnega se boste odločili.

Naš nasvet: „Danes ne bom pričel z novim projektom (ali nalogo), dokler ne končam tega, ki ga pravkar delam.“

Vir: entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje