Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh

Avtor — 25.09.2012
Po vsej verjetnosti več kot polovico dneva preživite v svoji pisarni oz. na delovnem mestu. Zakaj torej ne bi vložili vsaj toliko truda v dekoracijo pisarne, kot ste ga vložili za dekoracijo vaše dnevne sobe? Popestrite si delovno mesto in si s tem povečajte produktivnost.
Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh

Kako sta povezana feng shui in poslovni uspeh. (Vir slike: sxc.hu)

Predstavljamo vam 5 feng shui načel, ki jih lahko upoštevate pri opremljanju vaše pisarne oz. vašega delovnega mesta in si s tem povečajte produktivnost.

1. Razmislite o tem, da bi pobarvali stene pisarne na modro.

Barva ima velik vpliv na počutje. Divje barve, kot je rdeča, lahko ustvarijo nervozo in spodbudijo agresijo. Samo pomislite, koliko restavracij s hitro prehrano je obarvanih v divje barve – vse z namenom, da bi čim prej zapustili prostor.

Najboljše barve za pisarno so svetlo zeleni odtenki, ki spodbujajo ustvarjalnost, in modri odtenki, ki dajejo občutek umirjenosti, ali pa sivi odtenki, ki dajejo občutek prefinjenosti.

2. Obdajte se s pozitivnimi simboli.

Delovni prostor si napolnite s predmeti, ki vas spravijo v dobro voljo, vas motivirajo in vas navdihujejo. Slike ljudi, ki jih imate radi in vam veliko pomenijo, lahko zelo pozitivno vplivajo na vaše počutje (s čimer pripomorete k večji ustvarjalnosti in produktivnosti).

3. Obrnite pisalno mizo proti vratom.

Pisalno mizo si obrnite tako, da jasno vidite vhod v prostor, v katerem delate. Nikoli ne bodite s hrbtom obrnjeni stran od vrat, saj to podzavestno ustvari občutek ranljivosti. Poleg tega vas lahko hitro nekdo prestraši, saj ne veste, kaj se dogaja za vašim hrbtom. To vam lahko daje občutek pomanjkanja nadzora.

4. Uporabljajte rastline in eterična olja

Rastline, ki ne potrebujejo veliko pozornosti, kot sta na primer bambus ali filodendron, vam bosta z veseljem čistila zrak in pisarni vdihnila nekaj življenja.

5. Na steno si obesite navdihujoč slogan ali vodilo.

Uokvirite in obesite si vzpodbuden slogan (ni dovolj zgolj listek, ki ga prilepite ob ekran računalnika). Dober slogan vas lahko pomirja, vas navdihuje ali navdaja z upanjem – odvisno, za kakšnega se boste odločili.

Naš nasvet: „Danes ne bom pričel z novim projektom (ali nalogo), dokler ne končam tega, ki ga pravkar delam.“

Vir: entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje