Kako strankam zagotoviti kvalitetno storitev?

Avtor — 17.03.2011
Ena od podjetnikovih prednostnih nalog mora biti, da strankam zagotavlja kvalitetno storitev. Kakovost na omenjenem področju lahko dosežete predvsem z odprto komunikacijo z zaposlenimi in z dobrim programom usposabljanja.
Kako strankam zagotoviti kvalitetno storitev?

Kako strankam zagotoviti kvalitetno storitev? (slika: sxc.hu).

Zgradite dobre odnose s strankami

Danes se podjetniki zelo dobro zavedajo, da so dobri odnosi ključ do strankine zvestobe in na tak način dragocena lastnost, ki gradi ugled ter dobro ime podjetja in blagovne znamke. K dobrim odnosom pripomorejo zaposleni, ki so vljudni, spoštljivi, obzirni, prijetni, koristni, zanesljivi, učinkoviti, prijazni, odzivni in še bi lahko naštevali.

Kultura na delovnem mestu

Dobre odnose s strankami je potrebno zagotavljati neprekinjeno, zato se morajo zaposleni – brez izjeme – držati začrtanih smernic in pravil obnašanja. Neprekinjeno zagotavljanje visoke kakovosti storitve in dobrega odnosa s strankami je pomembno, saj se ugled podjetja in odnos s strankami lahko uničita zelo hitro.

Programi usposabljanja

Program usposabljanja zaposlenih s strokovnimi moduli, ki so namenjeni za izobraževanje in usposabljanje novih delavcev, po potrebi pa tudi ostalih delavcev, je sistem, ki bi ga lahko uvedli v vsako delovno okolje.

Vendar bodite pozorni! Vsako delovno okolje je drugačno, tudi storitve in pričakovanja strank se razlikujejo, zato skrbno oblikujte program usposabljanja, ki bo primeren prav za vaše podjetje in zaposlene.

Vir: Walker, Brandon. 3 Ways to Develop Quality Customer Service. Smallbizbee.com, 22.12.2010

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje