Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene?

Veliko podjetnikov se brezglavo odloči za zniževanje cen, pri tem pa svoje odločitve niso podkrepili z analizo številk in razmislili o posledicah, ki jih bodo nižje cene imele na finančno stanje podjetja. Ne izgubite se v popustih!
Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene?

Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene? (Vir slike: sxc.hu)

V kolikor boste zniževali cene in dajali popuste boste prisiljeni prodati mnogo več – ali ste pripravljeni na vsakodnevne bitke za čim večjo prodajo?

1. Poznati morate številke podjetja in vaše marže, ter jih ubraniti ne glede na »ceno«. V kolikor dobro poznate finance v podjetju lahko znižate ceno produkta do takšne mere, da si ne boste odžirali marže.

2. Osredotočite se na dodano vrednost. Nikar ne dajajte preveč popustov, raje se osredotočite na dodano vrednost za vaše stranke, kot je boljša ponudba, boljše pakiranje, boljše storitve za stranke, itd.

3. Razmišljajte o rasti podjetja in ne o popustih. Realnost podjetništva je takšna, da do uspeha ne boste prišli po bližnjicah. Vedno bodite osredotočeni na rast podjetja, zato razmišljajte, kako boste povečali rast podjetja z inovativnimi idejami ali repozicioniranjem proizvodov ali storitev.

Karkoli boste že počeli, dvakrat premislite preden se odločite za popuste.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje