Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene?

Veliko podjetnikov se brezglavo odloči za zniževanje cen, pri tem pa svoje odločitve niso podkrepili z analizo številk in razmislili o posledicah, ki jih bodo nižje cene imele na finančno stanje podjetja. Ne izgubite se v popustih!
Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene?

Kako tekmovati, če konkurenca znižuje cene? (Vir slike: sxc.hu)

V kolikor boste zniževali cene in dajali popuste boste prisiljeni prodati mnogo več – ali ste pripravljeni na vsakodnevne bitke za čim večjo prodajo?

1. Poznati morate številke podjetja in vaše marže, ter jih ubraniti ne glede na »ceno«. V kolikor dobro poznate finance v podjetju lahko znižate ceno produkta do takšne mere, da si ne boste odžirali marže.

2. Osredotočite se na dodano vrednost. Nikar ne dajajte preveč popustov, raje se osredotočite na dodano vrednost za vaše stranke, kot je boljša ponudba, boljše pakiranje, boljše storitve za stranke, itd.

3. Razmišljajte o rasti podjetja in ne o popustih. Realnost podjetništva je takšna, da do uspeha ne boste prišli po bližnjicah. Vedno bodite osredotočeni na rast podjetja, zato razmišljajte, kako boste povečali rast podjetja z inovativnimi idejami ali repozicioniranjem proizvodov ali storitev.

Karkoli boste že počeli, dvakrat premislite preden se odločite za popuste.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje