Kako tvitati za visoke pozicije na Twitterju in Googlu?

Avtor — 07.09.2015
Ko govorimo o optimizaciji v spletnem marketingu, običajno pomislimo na tisto za spletno stran. Toda tudi na družabnih omrežjih je pomembno, katere pozicije zasedate z vsebino. Sledite 4 nasvetom za večjo izpostavljenost na Twitterju.
Kako tvitati za visoke pozicije na Twitterju in Googlu?

Kako tvitati za visoke pozicije na Twitterju in Googlu?(Vir: Pixabay.com)

1.    Optimizirajte Twitter račun

Twitter se po novem prikazuje tudi na med iskalnimi zadetki na Googlu, toda najprej je treba poskrbeti za visoke pozicije na Twitterju.

  • Ime in uporabniško ime (@) – uporabite podobno ime, kot ga uporabljate na drugih družabnih omrežjih in spletni strani; ni nujno, da sta obe imeni enaki, toda morata biti povezani.
  • Opis – za opis imate do 160 znakov, v katerega umestite ključne besede, ki so pomembne za vaš posel; opis pogosto spreminjajte, da sledite vsebini, ki jo objavljate v tvitih.
  • Fotografija – podobno kot pri optimizaciji slik na spletni strani tudi tu velja, da umestite ključne besede v ime fotografije (na primer vrtno-pohistvo.png); pogosto v profilni sliki stoji logotip: nujno ga umestite v sliko z dimenzijo 200×200, ne raztegujte ga.

Manca Korelc – Twitter račun

Sloveniainfo – Twitter račun

  • Povezava – je najmočnejši poziv k akciji; v tem delu lahko dodate vašo primarno spletno stran ali pristajalno stran obstoječe promocijske kampanje; ne pozabite na povezavo na Twitter račun tudi s spletne strani, bloga, Facebook strani, LinkedIn profila, YouTube kanala in elektronskih sporočil

2.    Dodajte Google Markup kodo na vašo spletno stran

Preberite tudi: Recept za objave za 5 družabnih omrežij

Google omogoča, da vdelate kodo na spletno stran. S tem označite, kateri računi na družabnih omrežjih so za vas pomembni v Googlovih rezultatih iskanja. Prav tako lahko specificirate tudi druga omrežja: Facebook, Google+, Instagram, YouTube, LinkedIn, Myspace, Pinterest, SoundCloud in Tumblr. Za navodila sledite tej povezavi.

3.    Uporabite ključne besede v tvitih

Ob vsakem tvitu imate priložnost, da se prikažete v Googlovih rezultatih za teme, ki zanimajo vaše potencialne stranke. Tviti imajo mnogo krajšo življenjsko dobo kot spletna stran na pozicijah v Googlu, kar lahko spretno izkoristite.

4.    Spodbujajte retweete

Najboljši način za povečanje dosega vaših tvitov je z retweetom. Naj bodo krajši od 120 znakov, da jih bodo vaši sledilci lahko delili naprej.

Kot za vse aktivnosti na spletu, tudi za Twitter velja splošno pravilo: več relevantne vsebine, boljši rezultati. Testirajte različne oblike tvitov (samo besedilo, različni hashtagi, tviti s slikami in videi), spremljajte Twitter analitiko (analytics.twitter.com) in predvsem poiščite svoj način komunikacije kot oseba. 

Manci Korelc lahko sledite na njenem blogu LoveLjubljana ali spletni strani mancakorelc.si.

Kako doseči visoke pozicije na Googlu z YouTube videom?

Vabimo vas na delavnico Optimizacija spletnih strani!
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake: , , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje