Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Odstotek žensk, ki uspešno pridobijo investicijo tveganega kapitala, je izjemno majhen, saj se giblje med 5 in 7 odstotki. To je le eden izmed kazalcev, da so ženske, ki se podajajo v svet podjetništva, pred izjemno težko nalogo.
Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Kako uspeti kot ženska podjetnica? (Vir slike: Freeimages.com)

Dana Loberg, soustanoviteljica in direktorica startupa MovieLaLa, je za vse ženske, ki se nameravajo podati v podjetniške vode, pripravila štiri koristne nasvete. 

1. Podjetnice si morajo med seboj pomagati. 

V svetu podjetništva zaenkrat prevladujejo moški, zato je pomembno, da se pripadnice ženskega spola med seboj še posebej spoštujejo. Ženske so namreč prehodile nekoliko drugačno pot v podjetništvu kot moški, zato si lahko ena drugi nudijo veliko pomoči in spodbude pri težavah, s katerimi se pripadniki nasprotnega spola še niso soočili in zato ne morejo ponuditi nasveta na tem področju.

2. Pripravite se na veliko vprašanj.

Podjetnice se predvsem pri iskanju investicije lahko soočajo s številnimi precej osebnimi vprašanji investitorjev. Ti so namreč velikokrat zaskrbljeni, da se bo podjetnica odločila ustvariti si družino in da bo posledično hitro odšla iz podjetništva. Da bi jih uspeli prepričati v to, da ste glede svojega posla resni, se dobro pripravite na tovrstna vprašanja, in to še preden stopite pred investitorje. 

3. Ne poslušajte zgolj kritik in pripomb.

Ne glede na to, ali ste ženska ali moški, podjetništvo je kruta panoga, ki vas bo velikokrat pripeljala na rob obupa. Ljudje bodo kritizirali vaše ideje, toda v kolikor zaupate v svoje podjetje, se nikar ne pustite zmotiti. Njihove kritike sicer dobro preučite, saj v njih lahko najdete nove, boljše smernice za vaše podjetje. 

4. Biti ženska v svetu podjetništva je lahko velika prednost.

Glede na to, da je večina podjetnikov moških, ste lahko prepričani, da si vas bodo investitorji in tudi potrošniki veliko prej zapomnili, saj boste hitro izstopali iz množice.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje