Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Odstotek žensk, ki uspešno pridobijo investicijo tveganega kapitala, je izjemno majhen, saj se giblje med 5 in 7 odstotki. To je le eden izmed kazalcev, da so ženske, ki se podajajo v svet podjetništva, pred izjemno težko nalogo.
Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Kako uspeti kot ženska podjetnica? (Vir slike: Freeimages.com)

Dana Loberg, soustanoviteljica in direktorica startupa MovieLaLa, je za vse ženske, ki se nameravajo podati v podjetniške vode, pripravila štiri koristne nasvete. 

1. Podjetnice si morajo med seboj pomagati. 

V svetu podjetništva zaenkrat prevladujejo moški, zato je pomembno, da se pripadnice ženskega spola med seboj še posebej spoštujejo. Ženske so namreč prehodile nekoliko drugačno pot v podjetništvu kot moški, zato si lahko ena drugi nudijo veliko pomoči in spodbude pri težavah, s katerimi se pripadniki nasprotnega spola še niso soočili in zato ne morejo ponuditi nasveta na tem področju.

2. Pripravite se na veliko vprašanj.

Podjetnice se predvsem pri iskanju investicije lahko soočajo s številnimi precej osebnimi vprašanji investitorjev. Ti so namreč velikokrat zaskrbljeni, da se bo podjetnica odločila ustvariti si družino in da bo posledično hitro odšla iz podjetništva. Da bi jih uspeli prepričati v to, da ste glede svojega posla resni, se dobro pripravite na tovrstna vprašanja, in to še preden stopite pred investitorje. 

3. Ne poslušajte zgolj kritik in pripomb.

Ne glede na to, ali ste ženska ali moški, podjetništvo je kruta panoga, ki vas bo velikokrat pripeljala na rob obupa. Ljudje bodo kritizirali vaše ideje, toda v kolikor zaupate v svoje podjetje, se nikar ne pustite zmotiti. Njihove kritike sicer dobro preučite, saj v njih lahko najdete nove, boljše smernice za vaše podjetje. 

4. Biti ženska v svetu podjetništva je lahko velika prednost.

Glede na to, da je večina podjetnikov moških, ste lahko prepričani, da si vas bodo investitorji in tudi potrošniki veliko prej zapomnili, saj boste hitro izstopali iz množice.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje