Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Avtor — 18.04.2014
Odstotek žensk, ki uspešno pridobijo investicijo tveganega kapitala, je izjemno majhen, saj se giblje med 5 in 7 odstotki. To je le eden izmed kazalcev, da so ženske, ki se podajajo v svet podjetništva, pred izjemno težko nalogo.
Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Kako uspeti kot ženska podjetnica? (Vir slike: Freeimages.com)

Dana Loberg, soustanoviteljica in direktorica startupa MovieLaLa, je za vse ženske, ki se nameravajo podati v podjetniške vode, pripravila štiri koristne nasvete. 

1. Podjetnice si morajo med seboj pomagati. 

V svetu podjetništva zaenkrat prevladujejo moški, zato je pomembno, da se pripadnice ženskega spola med seboj še posebej spoštujejo. Ženske so namreč prehodile nekoliko drugačno pot v podjetništvu kot moški, zato si lahko ena drugi nudijo veliko pomoči in spodbude pri težavah, s katerimi se pripadniki nasprotnega spola še niso soočili in zato ne morejo ponuditi nasveta na tem področju.

2. Pripravite se na veliko vprašanj.

Podjetnice se predvsem pri iskanju investicije lahko soočajo s številnimi precej osebnimi vprašanji investitorjev. Ti so namreč velikokrat zaskrbljeni, da se bo podjetnica odločila ustvariti si družino in da bo posledično hitro odšla iz podjetništva. Da bi jih uspeli prepričati v to, da ste glede svojega posla resni, se dobro pripravite na tovrstna vprašanja, in to še preden stopite pred investitorje. 

3. Ne poslušajte zgolj kritik in pripomb.

Ne glede na to, ali ste ženska ali moški, podjetništvo je kruta panoga, ki vas bo velikokrat pripeljala na rob obupa. Ljudje bodo kritizirali vaše ideje, toda v kolikor zaupate v svoje podjetje, se nikar ne pustite zmotiti. Njihove kritike sicer dobro preučite, saj v njih lahko najdete nove, boljše smernice za vaše podjetje. 

4. Biti ženska v svetu podjetništva je lahko velika prednost.

Glede na to, da je večina podjetnikov moških, ste lahko prepričani, da si vas bodo investitorji in tudi potrošniki veliko prej zapomnili, saj boste hitro izstopali iz množice.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje