Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Odstotek žensk, ki uspešno pridobijo investicijo tveganega kapitala, je izjemno majhen, saj se giblje med 5 in 7 odstotki. To je le eden izmed kazalcev, da so ženske, ki se podajajo v svet podjetništva, pred izjemno težko nalogo.
Kako uspeti kot ženska podjetnica?

Kako uspeti kot ženska podjetnica? (Vir slike: Freeimages.com)

Dana Loberg, soustanoviteljica in direktorica startupa MovieLaLa, je za vse ženske, ki se nameravajo podati v podjetniške vode, pripravila štiri koristne nasvete. 

1. Podjetnice si morajo med seboj pomagati. 

V svetu podjetništva zaenkrat prevladujejo moški, zato je pomembno, da se pripadnice ženskega spola med seboj še posebej spoštujejo. Ženske so namreč prehodile nekoliko drugačno pot v podjetništvu kot moški, zato si lahko ena drugi nudijo veliko pomoči in spodbude pri težavah, s katerimi se pripadniki nasprotnega spola še niso soočili in zato ne morejo ponuditi nasveta na tem področju.

2. Pripravite se na veliko vprašanj.

Podjetnice se predvsem pri iskanju investicije lahko soočajo s številnimi precej osebnimi vprašanji investitorjev. Ti so namreč velikokrat zaskrbljeni, da se bo podjetnica odločila ustvariti si družino in da bo posledično hitro odšla iz podjetništva. Da bi jih uspeli prepričati v to, da ste glede svojega posla resni, se dobro pripravite na tovrstna vprašanja, in to še preden stopite pred investitorje. 

3. Ne poslušajte zgolj kritik in pripomb.

Ne glede na to, ali ste ženska ali moški, podjetništvo je kruta panoga, ki vas bo velikokrat pripeljala na rob obupa. Ljudje bodo kritizirali vaše ideje, toda v kolikor zaupate v svoje podjetje, se nikar ne pustite zmotiti. Njihove kritike sicer dobro preučite, saj v njih lahko najdete nove, boljše smernice za vaše podjetje. 

4. Biti ženska v svetu podjetništva je lahko velika prednost.

Glede na to, da je večina podjetnikov moških, ste lahko prepričani, da si vas bodo investitorji in tudi potrošniki veliko prej zapomnili, saj boste hitro izstopali iz množice.

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje