Kako uspeti z mobilno aplikacijo?

Avtor — 03.04.2014
Mobilne aplikacije so do danes postale že skorajda nepogrešljiv pripomoček vsakega posameznika, ki ima v lasti pameten mobilni telefon, omenjena industrija pa je s tako rekoč neomejenim potencialom uspela postati ena največjih in najbolj profitnih na svetu.
Pregled stanja gospodarstva v Evropi - 4. četrtletje

Pregled stanja gospodarstva v Evropi – 4. četrtletje (Vir slike: sxc.hu)

Toda vsak začetek je težak, kar velja tudi za omenjeno področje in za vse razvijalce, ki se tu želijo izkazati. Če nameravate tudi vi poskusiti z razvojem mobilne aplikacije, si preberite nekaj nasvetov.

Poiščite dobrega razvijalca

Dobrih programerjev in razvijalcev mobilnih aplikacij je veliko, le poiskati jih je treba. Da bi si lahko zgradili pravo ekipo, povprašajte po iskalcih zaposlitve v okolici ali na spletu, prav tako se lahko poslužite pomoči različnih agencij za iskanje kadrov. Izberite osebo, ki vam tudi karakterno ustreza, saj se boste tako lažje izognili morebitnim težavam in sporom v prihodnosti.

Poleg razvijalcev morate poiskati še druge člane ekipe

Z mobilno aplikacijo ne boste mogli uspeti, če za vami ne bo stala dobra ekipa. Potrebovali boste vsaj še dizajnerja, produktnega vodjo in vodjo prodaje. Pomembno je, da se pri tem ne prenaglite, saj je od zaposlitve pravih oseb odvisno, ali bo vašemu podjetju uspelo ali ne.

Imejte realna pričakovanja glede potrebnega časa in denarja

Da bi lahko pripravili kvalitetno mobilno aplikacijo, morate planirati dovolj časa in seveda tudi denarja. Mobilne igre so med najdražjimi, saj od programerjev zahtevajo veliko dela: Podobno je z aplikacijami, ki so namenjene opravljanju večih opravil hkrati. Seveda je veliko odvisno tudi od tega, ali gre pri aplikaciji zgolj za nadgradnjo že obstoječega programa, ali pa gre za povsem novo platformo, ki jo je potrebno zgraditi na novo.

Priključite se lahko tudi ekipi, ki že dela na razvoju mobilne aplikacije

Ena izmed možnosti je, da se namesto gradnje svoje lastne ekipe pridružite že obstoječi ekipi. Pogosto se zgodi, da ekipa dlje časa dela na projektu, a ima težave z zaključnim delom projekta, ki ji preprečuje večji uspeh. Vi, kot nov obraz, lahko v mlado podjetje prinesete svež veter in motivacijo za delo.

Vir: TheNextWeb

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje