Kako ustvariti dobro delovno vzdušje v vašem podjetju?

Avtor — 04.11.2011
Podjetniki so izredno zaposleni ljudje – zakaj jih še dodatno omejevati z ustvarjanjem pravega delovnega vzdušja? Ker je izrednega pomena za učinkovitost vašega tima! Preberite si, kako lahko na enostaven način izboljšate klimo v vašem podjetju.
Podjetnik s popoldanskim s.p.

Popoldanski podjetnik. (Vir slike: sxc.hu)

Zadovoljni zaposleni – zadovoljni kupci

Težko je imeti sanjsko službo, vendar imejte v mislih, da bo večina zaposlenih delala z veseljem, če bodo od tega imeli tudi osebno zadoščenje. Vaša naloga je, da poskrbite za zadovoljstvo zaposlenih in oni bodo poskrbeli za zadovoljstvo strank, ki bodo posredno poskrbele za vaše zadovoljstvo – in krog je sklenjen!

Zaposleni so pomembni za “imidž” podjetja

Danes so časi drugačni in vrednost podjetja s strani kupcev ter partnerjev se ocenjuje tako po zunanjih kriterijih, kot tudi notranjih. Za ugled vašega podjetja je nadvse pomembno, kakšen odnos imate s svojimi zaposlenimi.

Učite se na napakah drugih

V kolikor ste bili pred podjetniško kariero že zaposleni, se prepričajte, da ne ponavljate istih napak pri svojih zaposlenih. Če pa je samozaposlitev vaša prva zaposlitev, vam priporočamo, da se pogovorite s prijatelji in sorodniki, ki imajo na tem področju več izkušenj.

Sproščenost

V pisarno vnesite sproščeno vzdušje. Na primer: z zabavno elektroniko.

Zaupanje

Zaupanje med zaposlenimi je pomembno. Ni dovolj, da zgolj prisluhnete svojim zaposlenim, pomembno je, da tudi upoštevate njihove predloge in želje.

Biti del nečesa pomembnega

Zaposleni se morajo počutiti kot del družine in vedeti morajo, da so zahvalni za uspeh podjetja. Vse to jih žene, da pridejo do novih, boljših idej in njihovo delo postane bolj učinkovito in produktivno.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje