Kako ustvariti obsežno mailing listo?

Avtor — 06.11.2009
Podjetje si lahko do večje prodaje pomaga tudi s trženjem prek e-pošte, za učinkovito uporabo te trženjske taktike pa potrebuje obsežno mailing listo. Kako razširiti svoj seznam e-naslovov izveste v nadaljevanju.
Kako ustvariti obsežno mailing listo?

Pri pridobivanju e-naslovov bodite ustvarjalni. (Vir: danversbipeds.org)

Če ima vaše podjetje spletno stran in vaša dejavnost temelji na spletnem poslovanju, ali pa, če se ukvarjate predvsem s tradicionalnim načinom poslovanja, ki ne zahteva pogoste uporabe spleta, morate slediti svetovnim trendom, ki narekujejo vse pogostejšo uporabo svetovnega spleta. V vsakem primeru lahko marsikaj pridobite če se poslužite trženja prek e-pošte, da pa bi bilo to učinkovito uporabite naslednjih pet on- in off-line načinov za povečanje svoje mailing liste:

1. Prijava na mailing listo naj bo dobro vidna. Polje za prijavo na seznam vključite na naslovno stran vašega spletnega mesta ali pa v svoji prodajalni registraciji namenite vidno mesto z vpisnim listom ter poprosite stranke naj nanj vpišejo svoj elektronski naslov.

2. Razložite namen prijave na listo. Ob vpisu v vaši prodajalni, na spletnem prijavnem obrazcu ali še bolje na posebni podstrani, uporabnikom razložite kaj bodo pridobili s prijavo na vaš seznam, kakšne informacije bodo prejemali od vas in kako pogosto.

3. Potrošnike spodbudite k vpisu na mailing listo z darilom, popustom, kuponom ali brezplačnim vzorčkom in pri tem upoštevajte, da je navadno najbolj učinkovita nagrada tista, ki hkrati prikaže tudi edinstvenost vaše ponudbe.

4. Bodite ustvarjalni in pritegnite pozornost uporabnikov s kreativnim vmesnikom kot je npr. zanimiv video na spletni strani, v katerem predstavite svoje podjetje in ponudbo ter razložite zakaj je vpis na vašo mailing listo edinstvena priložnost, ali pa svojo kreativnost za pridobivanje e-naslovov uporabite pri vsakodnevnih interakcijah s strankami.

5. Dodajte izjavo o zasebnosti in uporabnikom zagotovite, da jih boste obveščali le o pomembnih zadevah in da boste njihov e-naslov uporabljali le vi.

 

Vir: SmallBizBee


Oznake: , ,