Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Danes se življenjski cikli izdelkov in storitev močno krajšajo, vedno več je konkurence tako na domačem, kot tudi na globalnem trgu. Tudi internet omogoča vedno lažje vstope na določene trge in prav zaradi omenjenih sprememb so inovacije ključnega pomena.
Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih? (Vir slike: sxc.hu)

Kako navdihniti vaše zaposlene, da postanejo bolj inovativni je opisano v nadaljevanju.

1. Plavajte proti toku

Ali v vaši industriji vsi delate na isti način? Morda obstaja nov način ali potreba, ki še ni izpolnjena. Spodbudite zaposlene, da razmišljajo izven začrtanih industrijskih okvirjev.

2. Strah pred spremembo – spopadite se z njim

Kot potrošniki hrepenimo po novih in zanimivih proizvodih, po drugi strani pa se kot lastniki podjetja upiramo implementaciji novih idej. V podjetju morate ustvariti vzdušje, kjer se podpira in nagrajuje nove ideje.

3. Poslušajte svoje stranke

V kolikor vam v podjetju primanjkuje svežih idej izvedite spletno anketo ali fokusno skupino. Na tak način tudi uspešno podjetje Procter & Gamble pridobi največ novih idej.

4. Nenavadna storitev

Ni vam treba biti izumitelji, da pridete do inovativne ideje. Vse kar morate storiti je, da obstoječi ponudbi dodate nenavadno storitev. Storitev je lahko nenavadna zgolj za vašo industrijo, dobre ideje lahko dobite v drugih industrijah.

5. Ukrepajte

Ko dobite dobro idejo morate ukrepati. Nikar ne zavlačujte – ideja naj postane realnost kar se da hitro.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje