Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Danes se življenjski cikli izdelkov in storitev močno krajšajo, vedno več je konkurence tako na domačem, kot tudi na globalnem trgu. Tudi internet omogoča vedno lažje vstope na določene trge in prav zaradi omenjenih sprememb so inovacije ključnega pomena.
Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih? (Vir slike: sxc.hu)

Kako navdihniti vaše zaposlene, da postanejo bolj inovativni je opisano v nadaljevanju.

1. Plavajte proti toku

Ali v vaši industriji vsi delate na isti način? Morda obstaja nov način ali potreba, ki še ni izpolnjena. Spodbudite zaposlene, da razmišljajo izven začrtanih industrijskih okvirjev.

2. Strah pred spremembo – spopadite se z njim

Kot potrošniki hrepenimo po novih in zanimivih proizvodih, po drugi strani pa se kot lastniki podjetja upiramo implementaciji novih idej. V podjetju morate ustvariti vzdušje, kjer se podpira in nagrajuje nove ideje.

3. Poslušajte svoje stranke

V kolikor vam v podjetju primanjkuje svežih idej izvedite spletno anketo ali fokusno skupino. Na tak način tudi uspešno podjetje Procter & Gamble pridobi največ novih idej.

4. Nenavadna storitev

Ni vam treba biti izumitelji, da pridete do inovativne ideje. Vse kar morate storiti je, da obstoječi ponudbi dodate nenavadno storitev. Storitev je lahko nenavadna zgolj za vašo industrijo, dobre ideje lahko dobite v drugih industrijah.

5. Ukrepajte

Ko dobite dobro idejo morate ukrepati. Nikar ne zavlačujte – ideja naj postane realnost kar se da hitro.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje