Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Danes se življenjski cikli izdelkov in storitev močno krajšajo, vedno več je konkurence tako na domačem, kot tudi na globalnem trgu. Tudi internet omogoča vedno lažje vstope na določene trge in prav zaradi omenjenih sprememb so inovacije ključnega pomena.
Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih?

Kako v majhnem podjetju spodbuditi inovativnost zaposlenih? (Vir slike: sxc.hu)

Kako navdihniti vaše zaposlene, da postanejo bolj inovativni je opisano v nadaljevanju.

1. Plavajte proti toku

Ali v vaši industriji vsi delate na isti način? Morda obstaja nov način ali potreba, ki še ni izpolnjena. Spodbudite zaposlene, da razmišljajo izven začrtanih industrijskih okvirjev.

2. Strah pred spremembo – spopadite se z njim

Kot potrošniki hrepenimo po novih in zanimivih proizvodih, po drugi strani pa se kot lastniki podjetja upiramo implementaciji novih idej. V podjetju morate ustvariti vzdušje, kjer se podpira in nagrajuje nove ideje.

3. Poslušajte svoje stranke

V kolikor vam v podjetju primanjkuje svežih idej izvedite spletno anketo ali fokusno skupino. Na tak način tudi uspešno podjetje Procter & Gamble pridobi največ novih idej.

4. Nenavadna storitev

Ni vam treba biti izumitelji, da pridete do inovativne ideje. Vse kar morate storiti je, da obstoječi ponudbi dodate nenavadno storitev. Storitev je lahko nenavadna zgolj za vašo industrijo, dobre ideje lahko dobite v drugih industrijah.

5. Ukrepajte

Ko dobite dobro idejo morate ukrepati. Nikar ne zavlačujte – ideja naj postane realnost kar se da hitro.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje