Kako v teh težkih časih razširiti podjetje? Predlagamo splet!

Avtor — 16.04.2010
Glede na trenuten ekonomski scenarij skoraj vsakdo izmed nas gleda na to, da čimbolj varčuje in zmanjšuje nepotrebne stroške. Večina ljudi ne razmišlja o investicijah ali razširitvah. Vse, kar želijo, je, zavarovati svoje trenutno premoženje.
Kako v teh težkih časih razširiti podjetje? Predlagamo splet!

Razširite se prek spleta (slika: smallbizbee).

A statistični podatki kažejo, da se spletne prodaje vztrajno večajo, kljub počasnemu gospodarstvu. Pravzaprav ne bi moglo biti boljšega časa za razširitev vašega podjetja na splet ali začeti z novim spletnim poslovanjem.

Opeke in malta proti spletu

Wall Street Journal nam zatrjuje, da se ne dogaja ravno veliko pri maloprodajnem poslovanju, a to je pričakovati pri počasnem gospodarstvu. Ljudje se soočajo s finančnimi in bančnimi težavami ter izgubljajo službe, tako da stvari pravzaprav ne bi mogle biti drugačne. Gre za naravni instinkt: zapraviti manj in privarčevati več. A prijetno presenečenje predstavlja splet, saj se je število spletnih prodaj v primerjavi z lanskim letom povečalo.

Splet se preprosto noče prilagajati tradicionalnemu scenariju. Medtem ko običajne trgovine trpijo, spletna prodaja že lep čas enakomerno raste za 4 odstotke. Torej, če ste trdno odločeni, da v teh težkih časih nekaj zaslužite in ste pripravljeni na nekaj novega, potem so internetni posli za vas odlična opcija, ki jo je nujno preizkusiti. 

Atraktivna izbira

Poglejmo, zakaj je izbira internetnega poslovanja tako atraktivna in jo primerjajmo z drugimi opcijami, ki niso odvisne od linije. Ena izmed ne-spletnih možnosti za razširitev podjetja je odprtje “podružnice” na novi lokaciji. A to je precej draga izbira, če bolje premislimo o količini denarja, ki ga bi zapravili za nepremičnine, zavarovanje in tako dalje. Če se, po drugi strani, odločite za spletno poslovanje, vas bo precej manj udarilo po žepu.

Nova poslovna lokacija bo pomenila več osebja. Tudi uslužbenci predstavljajo velik strošek. Spletna stran, preko katere bi prodajali vaše dobrine, se zdi bolj ugodna, saj jo lahko upravljate popolnoma sami. No, potrebovali boste še nekaj programske opreme, na primer avtomatskega respondenta, kar pa je popolnoma brezplačen dodatek k vašemu spletnemu podjetju. 

A vendarle, kaj ni že prepozno? 

Morda imate ta neprijeten občutek, da ste zamudili bum ali, da ste preveč zaostali za tisočimi, ki so s svojimi spletnimi podjetji že prisotni na spletu. Ne bi se mogli bolj motiti. Poglejte samo številke: več kot 50 odstotkov ameriških manjših podjetij je še vedno zgolj v tradicionalnih oblikah, medtem ko trgovski učenjaki napovedujejo, da bo do leta 2012 preko spleta prodanih že za okoli 335 milijard dolarjev izdelkov. Zatorej, če podjetje vodite že v svetu malte in opek, je že zadnji čas, da začnete prodajati tudi preko spleta. Ne bo vam potrebno veliko investirati in prednosti je veliko, tako da vaša omejena sredstva niso v nikakršni nevarnosti. 

Obstaja ogromno storitev, ki bodo manjšim podjetjem zlahka pomagala, da se vzpostavijo na spletu. Namestite lahko odlično spletno stran in izdelate bazo potrošnikov, vse s pomočjo teh storitev. Poleg tega so zelo poceni. 

 

Vir: smallbizbee

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje