Kako v teh težkih časih razširiti podjetje? Predlagamo splet!

Glede na trenuten ekonomski scenarij skoraj vsakdo izmed nas gleda na to, da čimbolj varčuje in zmanjšuje nepotrebne stroške. Večina ljudi ne razmišlja o investicijah ali razširitvah. Vse, kar želijo, je, zavarovati svoje trenutno premoženje.
Kako v teh težkih časih razširiti podjetje? Predlagamo splet!

Razširite se prek spleta (slika: smallbizbee).

A statistični podatki kažejo, da se spletne prodaje vztrajno večajo, kljub počasnemu gospodarstvu. Pravzaprav ne bi moglo biti boljšega časa za razširitev vašega podjetja na splet ali začeti z novim spletnim poslovanjem.

Opeke in malta proti spletu

Wall Street Journal nam zatrjuje, da se ne dogaja ravno veliko pri maloprodajnem poslovanju, a to je pričakovati pri počasnem gospodarstvu. Ljudje se soočajo s finančnimi in bančnimi težavami ter izgubljajo službe, tako da stvari pravzaprav ne bi mogle biti drugačne. Gre za naravni instinkt: zapraviti manj in privarčevati več. A prijetno presenečenje predstavlja splet, saj se je število spletnih prodaj v primerjavi z lanskim letom povečalo.

Splet se preprosto noče prilagajati tradicionalnemu scenariju. Medtem ko običajne trgovine trpijo, spletna prodaja že lep čas enakomerno raste za 4 odstotke. Torej, če ste trdno odločeni, da v teh težkih časih nekaj zaslužite in ste pripravljeni na nekaj novega, potem so internetni posli za vas odlična opcija, ki jo je nujno preizkusiti. 

Atraktivna izbira

Poglejmo, zakaj je izbira internetnega poslovanja tako atraktivna in jo primerjajmo z drugimi opcijami, ki niso odvisne od linije. Ena izmed ne-spletnih možnosti za razširitev podjetja je odprtje “podružnice” na novi lokaciji. A to je precej draga izbira, če bolje premislimo o količini denarja, ki ga bi zapravili za nepremičnine, zavarovanje in tako dalje. Če se, po drugi strani, odločite za spletno poslovanje, vas bo precej manj udarilo po žepu.

Nova poslovna lokacija bo pomenila več osebja. Tudi uslužbenci predstavljajo velik strošek. Spletna stran, preko katere bi prodajali vaše dobrine, se zdi bolj ugodna, saj jo lahko upravljate popolnoma sami. No, potrebovali boste še nekaj programske opreme, na primer avtomatskega respondenta, kar pa je popolnoma brezplačen dodatek k vašemu spletnemu podjetju. 

A vendarle, kaj ni že prepozno? 

Morda imate ta neprijeten občutek, da ste zamudili bum ali, da ste preveč zaostali za tisočimi, ki so s svojimi spletnimi podjetji že prisotni na spletu. Ne bi se mogli bolj motiti. Poglejte samo številke: več kot 50 odstotkov ameriških manjših podjetij je še vedno zgolj v tradicionalnih oblikah, medtem ko trgovski učenjaki napovedujejo, da bo do leta 2012 preko spleta prodanih že za okoli 335 milijard dolarjev izdelkov. Zatorej, če podjetje vodite že v svetu malte in opek, je že zadnji čas, da začnete prodajati tudi preko spleta. Ne bo vam potrebno veliko investirati in prednosti je veliko, tako da vaša omejena sredstva niso v nikakršni nevarnosti. 

Obstaja ogromno storitev, ki bodo manjšim podjetjem zlahka pomagala, da se vzpostavijo na spletu. Namestite lahko odlično spletno stran in izdelate bazo potrošnikov, vse s pomočjo teh storitev. Poleg tega so zelo poceni. 

 

Vir: smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje