Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Imate v podjetju zaposlene zgolj ženske? Ali morda oddelek oz. ekipo, ki že nekaj časa sestoji zgolj iz nežnejšega spola? Predstavljamo vam nekaj primerov, kako so se podjetnice čez lužo soočale s problemom moškega v ženski ekipi.
Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega? (Vir slike: sxc.hu)

“Vpeljati moškega v podjetje, kjer smo delale samo ženske nas je v začetku prestrašilo.” Pravi podjenica T. Tee, ki je ustanovila spletno trgovino, specializirano za ženske produkte in darila. Spletna stran ima tudi manjši moški “oddelek”. T. Tee še dodaja “Pretehtale smo razloge za in proti in največja skrb je bila, ali bo moški sodelavec posvetil dovolj pozornosti malenkostim pri pakiranju embalaže.”

Kruta resnica

Na razgovorih je T. Tee kandidatom predstavila resnično sliko dela v ženski ekipi. Namen krute resnice je bil, da bi se kandidati, ki niso pripravljeni na takšno okolje ustrašili. Kasneje je izbrala kandidata, ki je odraščal s sestrami, kot edini moški. T. Tee dodaja “Vedela sem, da ga ne bomo prestrašile, saj je navajen ženske družbe že od majhnega.”

Razlike v vodenju

Ženski način vodenja je bolj osredotočen na odnose med zaposlenimi in strankami. Moški način vodenja pa temelji bolj na vzpostavitvi hierarhije. Zaradi takšnih razlogov podjetnice v svojo ekipo raje povabijo nove člane, ki jim veliko pomeni prav odnos – torej ženske. Na tak način se ustvarjajo ženske ekipe.

Izkušnje podjetnice

Podjetnica S. Fathi s PR podjetjem je zaposlila moškega v žensko ekipo. Le-ta je imel veliko problemov z vzpostavitvijo odnosa s svojimi sodelavkami. Glavni razlog je bil, da so dejavnosti izven službe vključevale predvsem nakupovanje. Čez nekaj mesecev je S. Fathi zaposlila drugega moškega, ki se je v ekipi znašel bolje, saj so dejavnosti izven službe začele vključevati tudi športne dogodke.

Spremembe so dobrodošle

Preveč žensk na kupu, predolgo časa tudi ne prinese najboljših rezultatov. Poizkusite vpeljati novost v vašo ekipo. Vsaka delovna ekipa lahko pridobi pomembne izkušnje in drugačne poglede, če je sestavljena iz članov, ki so si različni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje