Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Imate v podjetju zaposlene zgolj ženske? Ali morda oddelek oz. ekipo, ki že nekaj časa sestoji zgolj iz nežnejšega spola? Predstavljamo vam nekaj primerov, kako so se podjetnice čez lužo soočale s problemom moškega v ženski ekipi.
Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega? (Vir slike: sxc.hu)

“Vpeljati moškega v podjetje, kjer smo delale samo ženske nas je v začetku prestrašilo.” Pravi podjenica T. Tee, ki je ustanovila spletno trgovino, specializirano za ženske produkte in darila. Spletna stran ima tudi manjši moški “oddelek”. T. Tee še dodaja “Pretehtale smo razloge za in proti in največja skrb je bila, ali bo moški sodelavec posvetil dovolj pozornosti malenkostim pri pakiranju embalaže.”

Kruta resnica

Na razgovorih je T. Tee kandidatom predstavila resnično sliko dela v ženski ekipi. Namen krute resnice je bil, da bi se kandidati, ki niso pripravljeni na takšno okolje ustrašili. Kasneje je izbrala kandidata, ki je odraščal s sestrami, kot edini moški. T. Tee dodaja “Vedela sem, da ga ne bomo prestrašile, saj je navajen ženske družbe že od majhnega.”

Razlike v vodenju

Ženski način vodenja je bolj osredotočen na odnose med zaposlenimi in strankami. Moški način vodenja pa temelji bolj na vzpostavitvi hierarhije. Zaradi takšnih razlogov podjetnice v svojo ekipo raje povabijo nove člane, ki jim veliko pomeni prav odnos – torej ženske. Na tak način se ustvarjajo ženske ekipe.

Izkušnje podjetnice

Podjetnica S. Fathi s PR podjetjem je zaposlila moškega v žensko ekipo. Le-ta je imel veliko problemov z vzpostavitvijo odnosa s svojimi sodelavkami. Glavni razlog je bil, da so dejavnosti izven službe vključevale predvsem nakupovanje. Čez nekaj mesecev je S. Fathi zaposlila drugega moškega, ki se je v ekipi znašel bolje, saj so dejavnosti izven službe začele vključevati tudi športne dogodke.

Spremembe so dobrodošle

Preveč žensk na kupu, predolgo časa tudi ne prinese najboljših rezultatov. Poizkusite vpeljati novost v vašo ekipo. Vsaka delovna ekipa lahko pridobi pomembne izkušnje in drugačne poglede, če je sestavljena iz članov, ki so si različni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje