Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Imate v podjetju zaposlene zgolj ženske? Ali morda oddelek oz. ekipo, ki že nekaj časa sestoji zgolj iz nežnejšega spola? Predstavljamo vam nekaj primerov, kako so se podjetnice čez lužo soočale s problemom moškega v ženski ekipi.
Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega?

Kako v žensko delovno ekipo sprejeti moškega? (Vir slike: sxc.hu)

“Vpeljati moškega v podjetje, kjer smo delale samo ženske nas je v začetku prestrašilo.” Pravi podjenica T. Tee, ki je ustanovila spletno trgovino, specializirano za ženske produkte in darila. Spletna stran ima tudi manjši moški “oddelek”. T. Tee še dodaja “Pretehtale smo razloge za in proti in največja skrb je bila, ali bo moški sodelavec posvetil dovolj pozornosti malenkostim pri pakiranju embalaže.”

Kruta resnica

Na razgovorih je T. Tee kandidatom predstavila resnično sliko dela v ženski ekipi. Namen krute resnice je bil, da bi se kandidati, ki niso pripravljeni na takšno okolje ustrašili. Kasneje je izbrala kandidata, ki je odraščal s sestrami, kot edini moški. T. Tee dodaja “Vedela sem, da ga ne bomo prestrašile, saj je navajen ženske družbe že od majhnega.”

Razlike v vodenju

Ženski način vodenja je bolj osredotočen na odnose med zaposlenimi in strankami. Moški način vodenja pa temelji bolj na vzpostavitvi hierarhije. Zaradi takšnih razlogov podjetnice v svojo ekipo raje povabijo nove člane, ki jim veliko pomeni prav odnos – torej ženske. Na tak način se ustvarjajo ženske ekipe.

Izkušnje podjetnice

Podjetnica S. Fathi s PR podjetjem je zaposlila moškega v žensko ekipo. Le-ta je imel veliko problemov z vzpostavitvijo odnosa s svojimi sodelavkami. Glavni razlog je bil, da so dejavnosti izven službe vključevale predvsem nakupovanje. Čez nekaj mesecev je S. Fathi zaposlila drugega moškega, ki se je v ekipi znašel bolje, saj so dejavnosti izven službe začele vključevati tudi športne dogodke.

Spremembe so dobrodošle

Preveč žensk na kupu, predolgo časa tudi ne prinese najboljših rezultatov. Poizkusite vpeljati novost v vašo ekipo. Vsaka delovna ekipa lahko pridobi pomembne izkušnje in drugačne poglede, če je sestavljena iz članov, ki so si različni.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje