Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo v naglici potrebovali vsaj malce polno baterijo prenosnika, saj se nam je z delom mudilo. Da nas takšne situacije ne bi več presenetile, lahko ukrepamo preventivno in izvedemo nekaj preprostih trikov.
Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan

Preden vas začne baterija prenosnika živčno opominjati, svetujemo, da naredite nekaj preprostih trikov, s katerimi boste nekoliko podaljšali njeno življenjsko dobo.

Zaprite vse nepotrebne aplikacije ali programe, ki se izvajajo v ozadju. Ne dovolite, da vaš računalnik opravlja nepotrebno dodatno delo.

Zmanjšajte svetlost zaslona. Če bo vaš zaslon premočno svetil, bo občutno vplival na moč baterije. Ko prenosnika ne potrebujemo, ga spravimo v stanje hibernacije. Če ga boste dali v spanje, bo prenosnik vseeno potreboval energijo.

Če poslušate glasbo – jo ugasnite. Zvočniki na prenosniku niso tako zmogljivi, zato vam bodo »pojedli« del baterije.

Ugasnite brezžični internet in možnost Bluetooth, če ju ne potrebujete. Obe funkciji lahko močno prispevata k okrnjeni bateriji. Izklopite tudi vse naprave, ki se nahajajo na USB vodilu, saj jemljejo dodatno energijo prenosniku.

Vklopite možnost varčevanja z energijo.

Delajte primerno z baterijo. Ne izpostavljajte jo visokim temperaturam. Ko polnite prenosnik, ga polnite izven torbe za prenosnik, saj se le-ta med polnjenjem segreva. Za polnjenje baterije se odločite, ko je baterija skoraj popolnoma prazna. Bližje kot je popolni izpraznjenosti, večja je verjetnost, da boste podaljšali njeno življenjsko dobo v celoti.

Nekateri svetujejo, da baterije nikoli ne napolnite več kot na 80 odstotkov oziroma izpraznite pod 20 odstotkov njene kapacitete. Ti vam bodo svetovali, da vsakič, ko raven napolnjenosti baterije doseže 20 odstotkov, prenosnik (če polnilca nimate pri roki) prenehate uporabljati in ga izklopite.

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan. Pred odstranitvijo vedno izklopite računalnik. Ne izpostavljajte jo sončni svetlobi, ne shranjujte je v bližini pečice, kamina ali razgretih radiatorjev. Njihova življenjska doba se hitreje izčrpa ob izpostavljenosti toploti.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje