Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo v naglici potrebovali vsaj malce polno baterijo prenosnika, saj se nam je z delom mudilo. Da nas takšne situacije ne bi več presenetile, lahko ukrepamo preventivno in izvedemo nekaj preprostih trikov.
Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan

Preden vas začne baterija prenosnika živčno opominjati, svetujemo, da naredite nekaj preprostih trikov, s katerimi boste nekoliko podaljšali njeno življenjsko dobo.

Zaprite vse nepotrebne aplikacije ali programe, ki se izvajajo v ozadju. Ne dovolite, da vaš računalnik opravlja nepotrebno dodatno delo.

Zmanjšajte svetlost zaslona. Če bo vaš zaslon premočno svetil, bo občutno vplival na moč baterije. Ko prenosnika ne potrebujemo, ga spravimo v stanje hibernacije. Če ga boste dali v spanje, bo prenosnik vseeno potreboval energijo.

Če poslušate glasbo – jo ugasnite. Zvočniki na prenosniku niso tako zmogljivi, zato vam bodo »pojedli« del baterije.

Ugasnite brezžični internet in možnost Bluetooth, če ju ne potrebujete. Obe funkciji lahko močno prispevata k okrnjeni bateriji. Izklopite tudi vse naprave, ki se nahajajo na USB vodilu, saj jemljejo dodatno energijo prenosniku.

Vklopite možnost varčevanja z energijo.

Delajte primerno z baterijo. Ne izpostavljajte jo visokim temperaturam. Ko polnite prenosnik, ga polnite izven torbe za prenosnik, saj se le-ta med polnjenjem segreva. Za polnjenje baterije se odločite, ko je baterija skoraj popolnoma prazna. Bližje kot je popolni izpraznjenosti, večja je verjetnost, da boste podaljšali njeno življenjsko dobo v celoti.

Nekateri svetujejo, da baterije nikoli ne napolnite več kot na 80 odstotkov oziroma izpraznite pod 20 odstotkov njene kapacitete. Ti vam bodo svetovali, da vsakič, ko raven napolnjenosti baterije doseže 20 odstotkov, prenosnik (če polnilca nimate pri roki) prenehate uporabljati in ga izklopite.

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan. Pred odstranitvijo vedno izklopite računalnik. Ne izpostavljajte jo sončni svetlobi, ne shranjujte je v bližini pečice, kamina ali razgretih radiatorjev. Njihova življenjska doba se hitreje izčrpa ob izpostavljenosti toploti.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje