Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo v naglici potrebovali vsaj malce polno baterijo prenosnika, saj se nam je z delom mudilo. Da nas takšne situacije ne bi več presenetile, lahko ukrepamo preventivno in izvedemo nekaj preprostih trikov.
Kako varčevati z baterijo prenosnika?

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan

Preden vas začne baterija prenosnika živčno opominjati, svetujemo, da naredite nekaj preprostih trikov, s katerimi boste nekoliko podaljšali njeno življenjsko dobo.

Zaprite vse nepotrebne aplikacije ali programe, ki se izvajajo v ozadju. Ne dovolite, da vaš računalnik opravlja nepotrebno dodatno delo.

Zmanjšajte svetlost zaslona. Če bo vaš zaslon premočno svetil, bo občutno vplival na moč baterije. Ko prenosnika ne potrebujemo, ga spravimo v stanje hibernacije. Če ga boste dali v spanje, bo prenosnik vseeno potreboval energijo.

Če poslušate glasbo – jo ugasnite. Zvočniki na prenosniku niso tako zmogljivi, zato vam bodo »pojedli« del baterije.

Ugasnite brezžični internet in možnost Bluetooth, če ju ne potrebujete. Obe funkciji lahko močno prispevata k okrnjeni bateriji. Izklopite tudi vse naprave, ki se nahajajo na USB vodilu, saj jemljejo dodatno energijo prenosniku.

Vklopite možnost varčevanja z energijo.

Delajte primerno z baterijo. Ne izpostavljajte jo visokim temperaturam. Ko polnite prenosnik, ga polnite izven torbe za prenosnik, saj se le-ta med polnjenjem segreva. Za polnjenje baterije se odločite, ko je baterija skoraj popolnoma prazna. Bližje kot je popolni izpraznjenosti, večja je verjetnost, da boste podaljšali njeno življenjsko dobo v celoti.

Nekateri svetujejo, da baterije nikoli ne napolnite več kot na 80 odstotkov oziroma izpraznite pod 20 odstotkov njene kapacitete. Ti vam bodo svetovali, da vsakič, ko raven napolnjenosti baterije doseže 20 odstotkov, prenosnik (če polnilca nimate pri roki) prenehate uporabljati in ga izklopite.

Če boste odstranjevali baterijo, potem pazite, da računalnik medtem ni prižgan. Pred odstranitvijo vedno izklopite računalnik. Ne izpostavljajte jo sončni svetlobi, ne shranjujte je v bližini pečice, kamina ali razgretih radiatorjev. Njihova življenjska doba se hitreje izčrpa ob izpostavljenosti toploti.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje