Kako voditi uspešno prodajno ekipo?

Gospodarsko okolje postaja vedno bolj nepredvidljivo in podjetniki vedno bolj aktivno iščejo načine, kako povečati prodajo. V kolikor nameravate zaposliti prodajnika imejte v mislih, da so najboljši komunikativni, zgovorni, optimistični, znajo prepričati, so vizionarji in timski delavci.
Kako voditi uspešno prodajno ekipo?

Kako voditi uspešno prodajno ekipo? (Vir slike: sxc.hu)

Dobri prodajniki stremijo k reševanju problemov, so visoko motivirani, imajo močno voljo in izkazujejo avtoritativnost. Vse lastnosti, ki so pri dobrem prodajniku zaželene lahko nemalo preglavic povzročajo njihovim vodjem.

Da bi kar najbolje vodili svojo prodajno ekipo, si preberite naslednje lastnosti, ki jih mora imeti vsak dober vodja prodajne ekipe:

Izogibajte se postavljanju pravil

Dobri prodajniki si želijo svobode in avtonomnosti.

Postanite dober trener

Namesto, da ukazujete, raje opazujte način dela najboljših prodajnikov in jih prosite naj se postavijo v vašo kožo ter razglabljajte o morebitnih rešitvah.

Pustite jim, naj delajo tisto v čemer so najboljši

Za učinkovito vodenje prodajnikov je pomembno, da veste, kaj je za vsakega posameznika pomembno in kaj jih žene naprej. Na tak način jih boste uspešno motivirali.

V kolikor imate prodajnika, ki se nerad ukvarja z administracijo, je pa odličen prodajnik – potem mu pustite naj prodaja.

Pohvala je zelo pomembna

Denar ni vedno glavni motivator. Prepoznati morate tiste prodajnike, ki so najboljši in jih izpostaviti, nagraditi ter jim pokazati, da jih spoštujete in kako pomembno je njihovo delo za vaše podjetje. Takšno ravnanje ima pozitivne posledice na prodajnika, ki ga pohvalite in na vse ostale, ki vedo, da bodo za dobro delo pohvaljeni in nagrajeni.

Nikar ne pričakujte najboljše od svoje prodajne ekipe, če se niste pripravljeni tudi sami potruditi za njih. Z dobrim vodenjem, prepoznavanjem najboljših, z učinkovitim motiviranjem in pravim ravnanjem bodo vaši prodajniki zaživeli.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje