Kako voditi uspešno prodajno ekipo?

Gospodarsko okolje postaja vedno bolj nepredvidljivo in podjetniki vedno bolj aktivno iščejo načine, kako povečati prodajo. V kolikor nameravate zaposliti prodajnika imejte v mislih, da so najboljši komunikativni, zgovorni, optimistični, znajo prepričati, so vizionarji in timski delavci.
Kako voditi uspešno prodajno ekipo?

Kako voditi uspešno prodajno ekipo? (Vir slike: sxc.hu)

Dobri prodajniki stremijo k reševanju problemov, so visoko motivirani, imajo močno voljo in izkazujejo avtoritativnost. Vse lastnosti, ki so pri dobrem prodajniku zaželene lahko nemalo preglavic povzročajo njihovim vodjem.

Da bi kar najbolje vodili svojo prodajno ekipo, si preberite naslednje lastnosti, ki jih mora imeti vsak dober vodja prodajne ekipe:

Izogibajte se postavljanju pravil

Dobri prodajniki si želijo svobode in avtonomnosti.

Postanite dober trener

Namesto, da ukazujete, raje opazujte način dela najboljših prodajnikov in jih prosite naj se postavijo v vašo kožo ter razglabljajte o morebitnih rešitvah.

Pustite jim, naj delajo tisto v čemer so najboljši

Za učinkovito vodenje prodajnikov je pomembno, da veste, kaj je za vsakega posameznika pomembno in kaj jih žene naprej. Na tak način jih boste uspešno motivirali.

V kolikor imate prodajnika, ki se nerad ukvarja z administracijo, je pa odličen prodajnik – potem mu pustite naj prodaja.

Pohvala je zelo pomembna

Denar ni vedno glavni motivator. Prepoznati morate tiste prodajnike, ki so najboljši in jih izpostaviti, nagraditi ter jim pokazati, da jih spoštujete in kako pomembno je njihovo delo za vaše podjetje. Takšno ravnanje ima pozitivne posledice na prodajnika, ki ga pohvalite in na vse ostale, ki vedo, da bodo za dobro delo pohvaljeni in nagrajeni.

Nikar ne pričakujte najboljše od svoje prodajne ekipe, če se niste pripravljeni tudi sami potruditi za njih. Z dobrim vodenjem, prepoznavanjem najboljših, z učinkovitim motiviranjem in pravim ravnanjem bodo vaši prodajniki zaživeli.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje