Kako vpeljati nove zaposlene

Že v samem začetku morate zaposlene navaditi določenega režima, zato bodite pozorni na prvi mesec uvajanja v posel, način komuniciranja in odnose v podjetju. Nikar ne pustite, da se zaposleni razvadijo in prelagajo vse težave na vaša ramena.
Kako vpeljati nove zaposlene

Kako vpeljati nove zaposlene. (Vir slike: sxc.hu)

Kratko in jedrnato

Sprva morate navaditi novega zaposlenega na 3 besede:

Rdeča = Stop. V mirujočem stanju, zadeva se trenutno ne premika.

Rumena = Previdno. Morda smo naleteli na oviro.

Zelena = Gremo naprej. Vse je v redu in pravočasno narejeno.

Tak pristop vam bo še kako prav prišel, ko boste želeli zmanjšati časovni okvir sestankov. O takšnem pristopu smo že pisali v novici z naslovom Naj bodo sestanki čim krajši.

Najbolj pomembno je, da naučite zaposlene, da ko naletijo na oviro, pridejo do vas z informacijami: kaj točno je problem, zakaj je do tega prišlo in kako zadevo rešujejo.

Zakaj je prišlo do problema?

Nikar ne pustite, da se vaši novi zaposleni navadijo prihajati do vas z besedami »Ne vem, zakaj to ne dela, šef.« Ta stavek več kot očitno pove, da se posameznik ne misli ukvarjati z nastalo težavo in zanjo ne misli prevzeti nobene odgovornosti.

Pravi način, kako se mora delavec odzvati, je: »Zaenkrat še ne vem, zakaj se je to zgodilo, vendar delam na tem, da ugotovim.«

Ne dopustite, da bodo vaši podrejeni hodili k vam brez odgovora na to, zakaj je do problema prišlo in pričakovali, da vi rešite zadevo.

Kako posameznik rešuje nastali problem?

Vse preveč podjetnikov ima status tistega, ki reši vse probleme. Takšen način dela vam bo dolgoročno škodil, saj se boste ukvarjali s problemi svojih zaposlenih in ne boste imeli časa razvijati strategij za rast podjetja.

Vedno zahtevajte od zaposlenega, da vam poleg tega, kaj je problem, pove tudi, kako trenutno problem rešuje.

Rabim pomoč

Na zadnji stopnji pridete na vrsto vi. Vprašati se morate, kaj lahko storite za zaposlenega. »Pri čem potrebuješ mojo pomoč?«

Naučite zaposlene, da vas neposredno vprašajo:

Ali lahko pričnete s/z __________ zato, da bom jaz lahko _________?

Ali lahko prenehate s/z __________ zato, da bom jaz lahko _________?

Ali lahko nadaljujete s/z __________ zato, da bom jaz lahko _________?

Nekaj primerov: »Živijo šef, ali mi lahko delegiraš več nalog za projekt A, ker bi rad s prodajno ekipo podjetja A ustvaril boljše odnose?«

»Živijo šef, lahko prosim prenehaš z neprestanim pošiljanjem nalog, ki se mudijo, vendar niso pomembne, da se bom lažje osredotočil na pomemben projekt?«

»Živijo šef, rad bi videl, da mi še naprej dovoliš vodenje sestankov, da se bom lažje uveljavil kot vodja ekipe.«

Povratne informacije

Pomembne so tudi povratne informacije, zato redno sprašujte zaposlene, katere so tiste stvari, ki jih počnete in jim odgovarjajo.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje