Kako z majhnim proračunom tržiti podjetje

V trenutnih gospodarskih razmerah je trženje za podjetja še posebej pomembno. Tudi če za to ni na voljo veliko sredstev je mogoče podjetje s pomočjo mreženja, partnerstev, tradicionalnih načinov trženja in spletnega oglaševanja, vseeno uspešno promovirati.
Kako z majhnim proračunom tržiti podjetje

Za uspešno trženje ni potrebno premoženje.

  • Mreženje. Povezovanje z drugimi podjetniki je v poslovnem svetu vse bolj prisotno. Priložnosti za mreženje se med drugim ponujajo s članstvom v različnih poklicnih in podjetniških združenjih ter gospodarskih in obrtnih zbornicah, vredno pa je poskusiti tudi z on-line mreženjem preko spletnih strani kot je recimo LinkedIn.
  • Tradicionalni načini trženja. Preden je v uporabo prišel internet so poslovneži svoje proizvode ali storitve potencialnim strankam ponujali preko telefonov in z osebnmi obiski, kar je utrdilo tudi odnose. S članstvom v gospodarski zbornici ali kakšnem podobnem združenju pa člani navadno pridobijo tudi dostop do seznama drugih članov, ki jih lahko z nekaj truda spremenijo v nove stranke.
  • Partnerstva. Podjetja lahko s sklepanjem poslovnih partnerstev s komplementarnimi podjetji marsikaj pridobijo, saj jim to omogoča razširitev ponudbe in posebne ugodnosti za potrošnike. Moči lahko recimo združijo restavracije in kinodvorane, odvetniške in računovodske pisarne ali kopirnice in kurirska podjetja.
  • Spletno oglaševanje. Google, Yahoo! in drugi iskalniki omogočajo podjetjem sponzorirano objavo njihove spletne strani na vrhu seznama rezultatov iskanja za določeno ključno besedo. Do tega lahko podjetja pridejo z licitacijo, najboljši ponudnik pa je naveden najvišje na seznamu. Poleg tega je za oglas potrebno plačati samo, ko nekdo dejansko klikne na povezavo do spletne strani podjetja. Pri tem pa je treba biti pozoren na izbiro primernih ključnih besed.

Poleg omenjenih obstaja še dosti drugih načinov za poceni trženje podjetja, za kar je potrebno uporabiti kreativnost in izkoristiti ponujene priložnosti.

Vir: Examiner

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje