Kako začeti? Nasveti top tehnoloških podjetnikov

Zagnati novo, visokotehnološko podjetje ni mačji kašelj. Pričakujete lahko veliko napak, neprespanih noči in polno nepredvidljivih situacij. Če se boste stvari lotili na pravi način, pa boste naslednje leto morda še vedno obstajali.
Kako začeti? Nasveti top tehnoloških podjetnikov

Kako začeti? Nasveti top tehnoloških podjetnikov. (Vir slike: sxc.hu)

Se nameravate podati v ustanovitev visokotehnološkega startup podjetja? Najboljše nasvete boste dobili od tistih, ki so to izkusili že sami.

Podjetnika

Dario Meli, direktor podjetja Quietly s platformo za deljenje vsebine in seznamov ter distribucijo digitalne vsebine. Pred tem je bil soustanovitelj podjetja HootSuite, ki se je ukvarjalo z upravljanjem družbenih omrežji ter ustanovitelj in direktor podjetja Invoke Media.

Greg Isenberg, ustanovitelj podjetja 5by, pred tem je bil partner v podjetju Eduvest s platformo za izobraževanje in spletno simulacijo.

Oba podjetnika dobro razumeta vzpone in padce, ki čakajo podjetnike, preden ustvarijo uspešno visokotehnološko startup podjetje. Njune nasvete vsem, ki se v to šele podajate, pa smo zapisali v nadaljevanju.

Izziv številka 1: Upravljanje s sredstvi

Upravljati z omejenimi sredstvi in pri tem poskušati zgraditi uspešno podjetje – to je ena največjih ovir v startup fazi. Glede na to, kako dobri ste pri upravljanju z evri in s posameznimi centi, lahko obstajate zelo kratek čas ali malo daljše obdobje.

“Pomanjkanje sredstev doleti vsako visokotehnološko podjetje, zato delamo vse, kar se da, da bi to minimizirali,” pravi Meli in dodaja: “Mi smo že začeli s procesom čim manjše porabe določenih sredstev, da nam ne bo treba upočasniti ritma, ko se bomo pričeli širiti.”

Izziv številka 2: Posvetite se svoji ekipi

Potrudite se, da bo vaša ekipa verjela v dolgoročno vizijo – to je težko, še posebej v startup podjetjih.

Meli je povedal, da se v njegovi ekipi ne skrivajo za velikimi egoti. “Najboljše ekipe, s katerimi sem delal, so pustile produktu, da govori zase.”

Tudi Isenberg se strinja, da v startup ekipi ni prostora za tiste z velikim egom: “Raje zaposlim nekoga, ki ima manj znanja, vendar je stvaren, ne pa zvezde, ki misli, da je od boga poslana.”

Izziv številka 3: Zbiranje denarja

Zbiranje denarja, sredstev in investicij je največkrat nujno zlo za obstoj startup podjetja. Oba podjetnika, Meli in Isenberg, sta uspešno zbrala sredstva za svoja startup podjetja, vendar se strinjata, da je to ena izmed najtežjih nalog ustanovitelja podjetja.

“Zbiranje denarja nikoli ni preprosto, ne glede na to, kdo si,” pravi Isenberg. “Sestavite si seznam idealnih investitorjev, pozanimajte se, če poznate koga, ki je s katerim izmed njih povezan, in se predstavite investitorju.”

Ko imate enkrat dogovorjen sestanek, morate dobro predstaviti vašo zgodbo in investitorje prepričati, da bodo verjeli vaši viziji in zaupali vaši ekipi.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje