Kako zaposliti delavca [članek]

Avtor — 21.07.2011
Danes si lahko preberete članek o zaposlovanju delavca oziroma sebe v lastnem podjetju. Za zaposlitev je najprej potrebno izraziti potrebo po delavcu, nato urediti pogodbo o zaposlitvi, na koncu pa izpolniti še prijavo v obvezno pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje.
Kako zaposliti delavca [članek]

Kako zaposliti delavca? (vir slike: sxc.hu)

Za sklenitev delovnega razmerja je potrebno izpeljati zakonsko določene postopke in pridobiti ustrezno dokumentacijo:

  • Potrebo po delavcu,
  • Pogodbo o zaposlitvi,
  • Prijavo v obvezno pokojninsko, invalidsko, zdravstveno zavarovanje in zavarovanje za primer brezposelnosti.

Potreba po delavcu je dokument, ki ga oddamo takrat, ko iščemo delavca. Lahko ga oddamo tudi kasneje, vendar ne po predvidenem pričetku dela delavca. V kolikor kandidat še ni izbran, je oddaja tega dokumenta lahko tudi koristna, saj omogoča objavo prostega delovnega mesta na oglaševalskih mestih Zavoda za zaposlovanje, kandidate pa lahko k vam tudi napotijo. Prijavo v zavarovanja opravite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, in sicer najkasneje v 8-ih dneh od sklenitve pogodbe.

Povezava na članek: Kako zaposliti delavca? >>

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>