Kako zaposliti delavca [članek]

Danes si lahko preberete članek o zaposlovanju delavca oziroma sebe v lastnem podjetju. Za zaposlitev je najprej potrebno izraziti potrebo po delavcu, nato urediti pogodbo o zaposlitvi, na koncu pa izpolniti še prijavo v obvezno pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje.
Kako zaposliti delavca [članek]

Kako zaposliti delavca? (vir slike: sxc.hu)

Za sklenitev delovnega razmerja je potrebno izpeljati zakonsko določene postopke in pridobiti ustrezno dokumentacijo:

  • Potrebo po delavcu,
  • Pogodbo o zaposlitvi,
  • Prijavo v obvezno pokojninsko, invalidsko, zdravstveno zavarovanje in zavarovanje za primer brezposelnosti.

Potreba po delavcu je dokument, ki ga oddamo takrat, ko iščemo delavca. Lahko ga oddamo tudi kasneje, vendar ne po predvidenem pričetku dela delavca. V kolikor kandidat še ni izbran, je oddaja tega dokumenta lahko tudi koristna, saj omogoča objavo prostega delovnega mesta na oglaševalskih mestih Zavoda za zaposlovanje, kandidate pa lahko k vam tudi napotijo. Prijavo v zavarovanja opravite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, in sicer najkasneje v 8-ih dneh od sklenitve pogodbe.

Povezava na članek: Kako zaposliti delavca? >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje