Kako zgraditi trdne temelje v startup podjetju?

Podjetništvo je lahko za posameznika zelo zanimiva in prijetna izkušnja, a le v primeru, da se oseba projekta loti z zanosom in s strastjo. Ko posamezniki v podjetništvo vstopajo zgolj zaradi želje po zaslužku, ponavadi izgubljajo le čas, denar in prijatelje.
Webinar "Kakšen gospodar je javna uprava?"

Webinar “Kakšen gospodar je javna uprava?” (Vir slike: sxc.hu)

Kljub težavam, na katere lahko naletite ob začetku poslovanja, ste se vseeno odločili, da boste vstopili v svet podjetništva. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri gradnji zares trdnih temeljev za vaše novo startup podjetje.

1. Projekta se lotite s strastjo in z zanosom

Svet startup podjetništva ni za šibke in v kolikor vam primanjkuje strasti za vaš startup, bo to okolica začutila. Prav tako bodo vaši potencialni partnerji, stranke, investitorji in tudi vaša konkurenca vedeli, če je vaše edino gonilo v podjetništvu denar in želja po zaslužku. Strast in zanos sicer sama po sebi ne zagotavljata uspeha, sta pa nujni predispoziciji za uspeh!

2. Vaš projekt naj rešuje resnični problem

Veliko podjetij je propadlo, ker so se lotili reševanja problema, ki sploh ni obstajal ali pa je rešitev zanj že obstajala. Pomislite na problem, s katerim se soočate v vsakdanjem življenju in nato poskušajte najti ustrezno rešitev zanj. Pomembno je tudi, da nato znance in prijatelje povprašate o tem, ali bi vaš produkt lahko preizkusili!

Vas zanima podjetništvo? Razmislite o ustanovitvi podjetja!

3. Poiščite pravo ekipo

Prava ekipa je zagotovo ena najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na uspeh startup podjetja. Poiščite ljudi, ki že imajo nekaj praktičnega znanja, a tudi veliko željo po neprestanem učenju in novih izzivih, in jim ponudite delo v vašem novem podjetju.

4. Bodite iznajdljivi in kreativni

Veliko podjetnikov sčasoma ugotovi, da bi lahko večina stvari ali storitev, ki so jih drago plačali, opravili kar sami za veliko manjši znesek ali celo popolnoma brezplačno. Svoj denar porabljajte pametno, tudi v primeru, da ga imate veliko, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo zares prišel prav.

Vir: YoungEntrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje