Kako zgraditi trdne temelje v startup podjetju?

Podjetništvo je lahko za posameznika zelo zanimiva in prijetna izkušnja, a le v primeru, da se oseba projekta loti z zanosom in s strastjo. Ko posamezniki v podjetništvo vstopajo zgolj zaradi želje po zaslužku, ponavadi izgubljajo le čas, denar in prijatelje.
Webinar "Kakšen gospodar je javna uprava?"

Webinar “Kakšen gospodar je javna uprava?” (Vir slike: sxc.hu)

Kljub težavam, na katere lahko naletite ob začetku poslovanja, ste se vseeno odločili, da boste vstopili v svet podjetništva. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri gradnji zares trdnih temeljev za vaše novo startup podjetje.

1. Projekta se lotite s strastjo in z zanosom

Svet startup podjetništva ni za šibke in v kolikor vam primanjkuje strasti za vaš startup, bo to okolica začutila. Prav tako bodo vaši potencialni partnerji, stranke, investitorji in tudi vaša konkurenca vedeli, če je vaše edino gonilo v podjetništvu denar in želja po zaslužku. Strast in zanos sicer sama po sebi ne zagotavljata uspeha, sta pa nujni predispoziciji za uspeh!

2. Vaš projekt naj rešuje resnični problem

Veliko podjetij je propadlo, ker so se lotili reševanja problema, ki sploh ni obstajal ali pa je rešitev zanj že obstajala. Pomislite na problem, s katerim se soočate v vsakdanjem življenju in nato poskušajte najti ustrezno rešitev zanj. Pomembno je tudi, da nato znance in prijatelje povprašate o tem, ali bi vaš produkt lahko preizkusili!

Vas zanima podjetništvo? Razmislite o ustanovitvi podjetja!

3. Poiščite pravo ekipo

Prava ekipa je zagotovo ena najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na uspeh startup podjetja. Poiščite ljudi, ki že imajo nekaj praktičnega znanja, a tudi veliko željo po neprestanem učenju in novih izzivih, in jim ponudite delo v vašem novem podjetju.

4. Bodite iznajdljivi in kreativni

Veliko podjetnikov sčasoma ugotovi, da bi lahko večina stvari ali storitev, ki so jih drago plačali, opravili kar sami za veliko manjši znesek ali celo popolnoma brezplačno. Svoj denar porabljajte pametno, tudi v primeru, da ga imate veliko, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo zares prišel prav.

Vir: YoungEntrepreneur

Oznake: , , , ,