Kako zgraditi trdne temelje v startup podjetju?

Podjetništvo je lahko za posameznika zelo zanimiva in prijetna izkušnja, a le v primeru, da se oseba projekta loti z zanosom in s strastjo. Ko posamezniki v podjetništvo vstopajo zgolj zaradi želje po zaslužku, ponavadi izgubljajo le čas, denar in prijatelje.
Webinar "Kakšen gospodar je javna uprava?"

Webinar “Kakšen gospodar je javna uprava?” (Vir slike: sxc.hu)

Kljub težavam, na katere lahko naletite ob začetku poslovanja, ste se vseeno odločili, da boste vstopili v svet podjetništva. V nadaljevanju si preberite nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri gradnji zares trdnih temeljev za vaše novo startup podjetje.

1. Projekta se lotite s strastjo in z zanosom

Svet startup podjetništva ni za šibke in v kolikor vam primanjkuje strasti za vaš startup, bo to okolica začutila. Prav tako bodo vaši potencialni partnerji, stranke, investitorji in tudi vaša konkurenca vedeli, če je vaše edino gonilo v podjetništvu denar in želja po zaslužku. Strast in zanos sicer sama po sebi ne zagotavljata uspeha, sta pa nujni predispoziciji za uspeh!

2. Vaš projekt naj rešuje resnični problem

Veliko podjetij je propadlo, ker so se lotili reševanja problema, ki sploh ni obstajal ali pa je rešitev zanj že obstajala. Pomislite na problem, s katerim se soočate v vsakdanjem življenju in nato poskušajte najti ustrezno rešitev zanj. Pomembno je tudi, da nato znance in prijatelje povprašate o tem, ali bi vaš produkt lahko preizkusili!

Vas zanima podjetništvo? Razmislite o ustanovitvi podjetja!

3. Poiščite pravo ekipo

Prava ekipa je zagotovo ena najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na uspeh startup podjetja. Poiščite ljudi, ki že imajo nekaj praktičnega znanja, a tudi veliko željo po neprestanem učenju in novih izzivih, in jim ponudite delo v vašem novem podjetju.

4. Bodite iznajdljivi in kreativni

Veliko podjetnikov sčasoma ugotovi, da bi lahko večina stvari ali storitev, ki so jih drago plačali, opravili kar sami za veliko manjši znesek ali celo popolnoma brezplačno. Svoj denar porabljajte pametno, tudi v primeru, da ga imate veliko, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo zares prišel prav.

Vir: YoungEntrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje