Kako zgraditi uspešno podjetje?

Stephen Fear, multimilijonar in izkušen podjetnik, je za spletni portal Urbantimes.co spisal nekaj nasvetov za vse mlade podjetnike, ki želijo izboljšati poslovanje svojega podjetja in doseči uspeh, o katerem so od nekdaj sanjali.
Kako zgraditi uspešno podjetje?

Kako zgraditi uspešno podjetje? (Vir slike: swns.com)

1. Naučite se upravljati s svojim časom. Ko postanete podjetnik, boste morali večino svojega časa posvečati strankam. Ugotovili boste, da je vaš čas dragocen in da ga morate porabljati pametno.

2. Naučite se discipline. Gotovo bi uživali na popoldanski kavici s prijatelji, toda kot podjetnik si tega preprosto ne morete privoščiti. Če boste zanemarjali svoje podjetje, boste slej ko prej plačali ceno.

3. Posel je na prvem mestu. Le tako, da boste na prvo mesto postavljali posel, boste lahko kot podjetnik poskrbeli zase in za svojo družino.

4. Stranke so zelo pomemben del vašega uspeha. Do njih se morate obnašati spoštljivo, saj se bodo le tako vračale k vam, vi pa boste uživali profit.

5. Neprestano težite k napredku. Redno raziskujte tržišče, iščite nove možnosti za uspeh in prisluhnite mnenjem svojih strank. Na ta način boste lahko izboljševali svoje storitve oz. produkte, hkrati pa širili dobro besedo o svojem podjetju.

6. Komunicirajte s svojimi strankami. Redna komunikacija s strankami se pogosto izkaže za odlično odločitev, saj boste tako izvedeli več o tem, kje lahko napravite še kakšno izboljšavo, stranke pa bodo menile, da je njihovo mnenje cenjeno in zaželeno.

7. Ko stranka koristi eno izmed vaših storitev oz. produktov, preverite, ali je z njo zadovoljna. Če svojega nezadovoljstva ne bo mogla izraziti vam, ste lahko prepričani, da ga bo izrazila komu drugemu. 

8. Ustvarite bazo strank. Ko pridobivate nove stranke, težite k temu, da boste z njimi ustvarili dolgoročno sodelovanje.

9. Ne menjavajte telefonskih številk, e-naslovov in spletnih strani. Stranke veliko raje poslujejo s podjetji, ki so že navzven videti stabilna!

10. Ne izkoriščajte svobode, ki vam jo prinaša podjetništvo. Le če boste pokazali dobršen del odgovornosti, bo vaše podjetje lahko uspevalo.

11. Ne pričakujte, da se bodo rezultati pokazali čez noč. Vlagajte svoja sredstva v marketing in širite dobro besedo o svojem podjetju med potencialnimi strankami. Rezultati bodo tu slej ko prej.

12. Izkoristite moč PR-a. Ob morebitnem izidu novega produkta ali ob kakršnikoli spremembi lahko medijem razpošljete informacije, ki naj bodo dovolj zanimive, da jih bodo z veseljem objavili na svojih kanalih.

13. Poskušajte iz dneva narediti čimveč. Kot podjetnik morate nenehno delati na rasti svojega podjetja in pomembno je, da se tega dobro zavedate.

Vir: Urbantimes.co

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje