Kako zgraditi uspešno podjetje?

Avtor — 19.10.2013
Stephen Fear, multimilijonar in izkušen podjetnik, je za spletni portal Urbantimes.co spisal nekaj nasvetov za vse mlade podjetnike, ki želijo izboljšati poslovanje svojega podjetja in doseči uspeh, o katerem so od nekdaj sanjali.
Kako zgraditi uspešno podjetje?

Kako zgraditi uspešno podjetje? (Vir slike: swns.com)

1. Naučite se upravljati s svojim časom. Ko postanete podjetnik, boste morali večino svojega časa posvečati strankam. Ugotovili boste, da je vaš čas dragocen in da ga morate porabljati pametno.

2. Naučite se discipline. Gotovo bi uživali na popoldanski kavici s prijatelji, toda kot podjetnik si tega preprosto ne morete privoščiti. Če boste zanemarjali svoje podjetje, boste slej ko prej plačali ceno.

3. Posel je na prvem mestu. Le tako, da boste na prvo mesto postavljali posel, boste lahko kot podjetnik poskrbeli zase in za svojo družino.

4. Stranke so zelo pomemben del vašega uspeha. Do njih se morate obnašati spoštljivo, saj se bodo le tako vračale k vam, vi pa boste uživali profit.

5. Neprestano težite k napredku. Redno raziskujte tržišče, iščite nove možnosti za uspeh in prisluhnite mnenjem svojih strank. Na ta način boste lahko izboljševali svoje storitve oz. produkte, hkrati pa širili dobro besedo o svojem podjetju.

6. Komunicirajte s svojimi strankami. Redna komunikacija s strankami se pogosto izkaže za odlično odločitev, saj boste tako izvedeli več o tem, kje lahko napravite še kakšno izboljšavo, stranke pa bodo menile, da je njihovo mnenje cenjeno in zaželeno.

7. Ko stranka koristi eno izmed vaših storitev oz. produktov, preverite, ali je z njo zadovoljna. Če svojega nezadovoljstva ne bo mogla izraziti vam, ste lahko prepričani, da ga bo izrazila komu drugemu. 

8. Ustvarite bazo strank. Ko pridobivate nove stranke, težite k temu, da boste z njimi ustvarili dolgoročno sodelovanje.

9. Ne menjavajte telefonskih številk, e-naslovov in spletnih strani. Stranke veliko raje poslujejo s podjetji, ki so že navzven videti stabilna!

10. Ne izkoriščajte svobode, ki vam jo prinaša podjetništvo. Le če boste pokazali dobršen del odgovornosti, bo vaše podjetje lahko uspevalo.

11. Ne pričakujte, da se bodo rezultati pokazali čez noč. Vlagajte svoja sredstva v marketing in širite dobro besedo o svojem podjetju med potencialnimi strankami. Rezultati bodo tu slej ko prej.

12. Izkoristite moč PR-a. Ob morebitnem izidu novega produkta ali ob kakršnikoli spremembi lahko medijem razpošljete informacije, ki naj bodo dovolj zanimive, da jih bodo z veseljem objavili na svojih kanalih.

13. Poskušajte iz dneva narediti čimveč. Kot podjetnik morate nenehno delati na rasti svojega podjetja in pomembno je, da se tega dobro zavedate.

Vir: Urbantimes.co

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje