Kako zgraditi uspešno podjetje?

Stephen Fear, multimilijonar in izkušen podjetnik, je za spletni portal Urbantimes.co spisal nekaj nasvetov za vse mlade podjetnike, ki želijo izboljšati poslovanje svojega podjetja in doseči uspeh, o katerem so od nekdaj sanjali.
Kako zgraditi uspešno podjetje?

Kako zgraditi uspešno podjetje? (Vir slike: swns.com)

1. Naučite se upravljati s svojim časom. Ko postanete podjetnik, boste morali večino svojega časa posvečati strankam. Ugotovili boste, da je vaš čas dragocen in da ga morate porabljati pametno.

2. Naučite se discipline. Gotovo bi uživali na popoldanski kavici s prijatelji, toda kot podjetnik si tega preprosto ne morete privoščiti. Če boste zanemarjali svoje podjetje, boste slej ko prej plačali ceno.

3. Posel je na prvem mestu. Le tako, da boste na prvo mesto postavljali posel, boste lahko kot podjetnik poskrbeli zase in za svojo družino.

4. Stranke so zelo pomemben del vašega uspeha. Do njih se morate obnašati spoštljivo, saj se bodo le tako vračale k vam, vi pa boste uživali profit.

5. Neprestano težite k napredku. Redno raziskujte tržišče, iščite nove možnosti za uspeh in prisluhnite mnenjem svojih strank. Na ta način boste lahko izboljševali svoje storitve oz. produkte, hkrati pa širili dobro besedo o svojem podjetju.

6. Komunicirajte s svojimi strankami. Redna komunikacija s strankami se pogosto izkaže za odlično odločitev, saj boste tako izvedeli več o tem, kje lahko napravite še kakšno izboljšavo, stranke pa bodo menile, da je njihovo mnenje cenjeno in zaželeno.

7. Ko stranka koristi eno izmed vaših storitev oz. produktov, preverite, ali je z njo zadovoljna. Če svojega nezadovoljstva ne bo mogla izraziti vam, ste lahko prepričani, da ga bo izrazila komu drugemu. 

8. Ustvarite bazo strank. Ko pridobivate nove stranke, težite k temu, da boste z njimi ustvarili dolgoročno sodelovanje.

9. Ne menjavajte telefonskih številk, e-naslovov in spletnih strani. Stranke veliko raje poslujejo s podjetji, ki so že navzven videti stabilna!

10. Ne izkoriščajte svobode, ki vam jo prinaša podjetništvo. Le če boste pokazali dobršen del odgovornosti, bo vaše podjetje lahko uspevalo.

11. Ne pričakujte, da se bodo rezultati pokazali čez noč. Vlagajte svoja sredstva v marketing in širite dobro besedo o svojem podjetju med potencialnimi strankami. Rezultati bodo tu slej ko prej.

12. Izkoristite moč PR-a. Ob morebitnem izidu novega produkta ali ob kakršnikoli spremembi lahko medijem razpošljete informacije, ki naj bodo dovolj zanimive, da jih bodo z veseljem objavili na svojih kanalih.

13. Poskušajte iz dneva narediti čimveč. Kot podjetnik morate nenehno delati na rasti svojega podjetja in pomembno je, da se tega dobro zavedate.

Vir: Urbantimes.co

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje