Kako zgraditi uspešno podjetje?

Stephen Fear, multimilijonar in izkušen podjetnik, je za spletni portal Urbantimes.co spisal nekaj nasvetov za vse mlade podjetnike, ki želijo izboljšati poslovanje svojega podjetja in doseči uspeh, o katerem so od nekdaj sanjali.
Kako zgraditi uspešno podjetje?

Kako zgraditi uspešno podjetje? (Vir slike: swns.com)

1. Naučite se upravljati s svojim časom. Ko postanete podjetnik, boste morali večino svojega časa posvečati strankam. Ugotovili boste, da je vaš čas dragocen in da ga morate porabljati pametno.

2. Naučite se discipline. Gotovo bi uživali na popoldanski kavici s prijatelji, toda kot podjetnik si tega preprosto ne morete privoščiti. Če boste zanemarjali svoje podjetje, boste slej ko prej plačali ceno.

3. Posel je na prvem mestu. Le tako, da boste na prvo mesto postavljali posel, boste lahko kot podjetnik poskrbeli zase in za svojo družino.

4. Stranke so zelo pomemben del vašega uspeha. Do njih se morate obnašati spoštljivo, saj se bodo le tako vračale k vam, vi pa boste uživali profit.

5. Neprestano težite k napredku. Redno raziskujte tržišče, iščite nove možnosti za uspeh in prisluhnite mnenjem svojih strank. Na ta način boste lahko izboljševali svoje storitve oz. produkte, hkrati pa širili dobro besedo o svojem podjetju.

6. Komunicirajte s svojimi strankami. Redna komunikacija s strankami se pogosto izkaže za odlično odločitev, saj boste tako izvedeli več o tem, kje lahko napravite še kakšno izboljšavo, stranke pa bodo menile, da je njihovo mnenje cenjeno in zaželeno.

7. Ko stranka koristi eno izmed vaših storitev oz. produktov, preverite, ali je z njo zadovoljna. Če svojega nezadovoljstva ne bo mogla izraziti vam, ste lahko prepričani, da ga bo izrazila komu drugemu. 

8. Ustvarite bazo strank. Ko pridobivate nove stranke, težite k temu, da boste z njimi ustvarili dolgoročno sodelovanje.

9. Ne menjavajte telefonskih številk, e-naslovov in spletnih strani. Stranke veliko raje poslujejo s podjetji, ki so že navzven videti stabilna!

10. Ne izkoriščajte svobode, ki vam jo prinaša podjetništvo. Le če boste pokazali dobršen del odgovornosti, bo vaše podjetje lahko uspevalo.

11. Ne pričakujte, da se bodo rezultati pokazali čez noč. Vlagajte svoja sredstva v marketing in širite dobro besedo o svojem podjetju med potencialnimi strankami. Rezultati bodo tu slej ko prej.

12. Izkoristite moč PR-a. Ob morebitnem izidu novega produkta ali ob kakršnikoli spremembi lahko medijem razpošljete informacije, ki naj bodo dovolj zanimive, da jih bodo z veseljem objavili na svojih kanalih.

13. Poskušajte iz dneva narediti čimveč. Kot podjetnik morate nenehno delati na rasti svojega podjetja in pomembno je, da se tega dobro zavedate.

Vir: Urbantimes.co

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje