Kako znižati stroške trženja in ohraniti rast

Pri zniževanju stroškov podjetja dostikrat pozabijo kakšen vpliv ima lahko to na njihovo poslovanje. Če npr. preveč znižajo sredstva namenjena trženju, se lahko zaradi tega zmanjša število kupcev. V nadaljevanju sledi pet načinov za znižanje stroškov trženja, brez da bi ogrozili rast podjetja.
Kako znižati stroške trženja in ohraniti rast

Osredotočite se na prave stvari.

1. Ukinite neučinkovite strategije. Mnogo trženjskih programov ni učinkovitih in ne prinašajo želenih rezultatov, zato jih je potrebno popraviti ali ukiniti.

2. Zmanjšajte število napak. Poiščite pomoč trženjskih strokovnjakov, saj poznajo najnovejše trženjske trende, ki se hitro spreminjajo. Tako boste prihranili čas in se izognili mnogim napakam. Za podjetje je npr. pomembno, da ima spletno stran, saj stranke pogosto prve informacije o potencialnih dobaviteljih poiščejo ravno prek spleta.

3. Posvetite se že obstoječim strankam, saj je to navadno cenejše kot pridobivanje novih. Pri pridobivanju novih strank je potrebno računati na različnost ljudi, zaradi česar je navadno potrebno uporabiti različne pristope trženja (npr. preko oglaševanja, e-pošte, mreženja).

4. Zunanje izvajanje dejavnosti. Zaradi hitrega razvoja na področju trženja je potrebno obvladati več različnih področij, od razvoja spletnih strani do spletnega trženja, zato je dostikrat ceneje za to najeti zunanje strokovnjake, kot zaposliti team z vsemi potrebnimi znanji.

5. Obdržite pozornost kupcev. Če imate spletno stran se potrudite, da bodo obiskovalci na njej tudi ostali in ne bodo iskali naprej, kar je pomembnejše kot povečati promet na strani.

 

Vir: BusinessKnowHow

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje