Kakšen vodja ste?

V kolikor želite biti dober vodja, se morate zavedati lastnih napak in prednosti. Zato si preberite, v katero skupino vodij spadate. Ne dvomimo, da ste dober vodja, kljub vsemu pa vam predstavljamo nekaj načinov, kako lahko postanete še boljši.

Preberite si opise najpogostejših tipov vodij, poglejte v katero skupino spadate ter si preberite, na kaj morate biti pozorni.

Dirigent

Vodje, ki spadajo v to skupino, so neposredni, imajo nenehno občutek nujnosti ter so osredotočeni na rezultate. Vodja dirigent si želi zmage in pogosto hitro sprejema odločitve, da bi s tem pridobil konkurenčno prednost. Dirigent uživa v izzivih in nima problemov s soočanjem. Vse te lastnosti privedejo do tega, da so vodje dirigenti tisti, ki stvari tudi naredijo.

Bodite pozorni: Vodje, ki spadajo v skupino dirigentov, so znani po tem, da so težavni in egoistični. Nepotrpežljivost in želja po tem, da se stvari naredi hitro, vodjo privedejo do impulzivnih dejanj, ki se lahko izkažejo za napačna.

Nasvet: V kolikor spadate v skupino dirigentov, se morate malce umiriti in zadihati – ne pričakujte, da bo vaša ekipa vedno delala v istem ritmu in z isto vnemo.

Vplivnež

Vodje, ki spadajo v to skupino, so optimistični, navdihujejo svojo ekipo in so usmerjeni k odnosom med ljudmi. Vplivneži se ponavadi hitro navdušijo, radi pomagajo ljudem okoli sebe in jih motivirajo.

Bodite pozorni: Vplivneži imajo problem z osredotočenostjo (oz. s koncentracijo), so neorganizirani in jih ni težko zavesti.

Nasvet: V kolikor spadate v skupino vplivnežev, morate biti pozorni, da vas osebni odnosi z ljudmi in lastni strahovi ne ovirajo pri poslu.

Podpornik

Vodje, ki spadajo v skupino podpornikov, predstavljajo lepilo, ki drži ekipo skupaj. So zelo zvesti in le redko jim popustijo živci. Podporniki so potrpežljivi, na njih se lahko zanesete, v ljudeh pa vzbujajo občutek umirjenosti in stabilnosti.

Bodite pozorni: Vsa ta mirnost, ki jo premorejo vodje podporniki, lahko privede do neaktivnosti na poslovnem področju. Ker takšni vodje ne marajo soočenj, se marsikdaj izognejo situacijam, ki to zahtevajo – kar je navsezadnje slabo za posel.

Nasvet: V kolikor spadate v skupino vodij podpornikov, bodite pozorni, da podjetje ne stoji na eni točki, da niste zgolj nemočen opazovalec dogajanja na trgu ter da od časa do časa malo tvegate.

Analitik

Vodje, ki spadajo v skupino analitikov, so inteligentni, se striktno držijo pravil, so zelo natančni ter imajo za vsako stvar pripravljenih ogromno vprašanj. Največkrat so takšni vodje bolj počasni, vendar nalogo opravijo brezhibno že v prvem preizkusu.

Bodite pozorni: Vodje analitiki so tako obremenjeni s podrobnostmi, da ne vidijo celotne slike, kar jim otežuje sprejemanje odločitev. Bojijo se kritik in napak, zato vsako stvar večkrat pregledajo, preden jo izpustijo iz rok.

Nasvet: Nikar se ne obremenjujte preveč s podrobnostmi in ne bodite dlakocepski. Namesto nepotrebnega preverjanja se raje lotite dela.

Vir: entrepreneur.com

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje