Kakšna je vaša strategija za leto 2010?

Že imate načrt kako se boste prilagodili spreminjajočim ekonomskim razmeram in na čem bo temeljil vaš poslovni uspeh v letu 2010? Preberite si kako na ta vprašanja odgovarjajo podjetniki iz različnih področij.
Kakšna je vaša strategija za leto 2010?

Preživijo le najbolj prilagodljivi. (Vir: secondtouchdynamics.com)

Nekateri menijo, da bodo za doseganje poslovnega uspeha v prihodnjem letu pomembni mreženje in poznanstva, zato namenite nekaj časa izgradnji kvalitetnih odnosov, ki vam bodo v prihodnosti zagotavljali potrebno podporo.

Leto 2010 naj bi z okrevanjem trga prineslo tudi ogromno novih priložnosti, saj je mnogo podjetij zapustilo trg, tako da je konkurenca sedaj manjša. Na poslovne priložnosti se dobro pripravite in izdelajte sistem za njihovo zaznavanje in izkoriščanje.

K uspešnemu poslovanju bo pripomoglo tudi stalno učenje, saj informacijska doba še naprej prinaša mnogo novih idej in inovacij. Prihodnje leto bo tako zaradi globalizacije in uresničevanja idej še bolj eksplozivno, zato se osredotočite na disciplino, predanost podjetju in poslovnim odnosom, izboljšajte kakovost svoje ponudbe in razmislite o širitvi na tuje trge.

Upoštevajte pa tudi Darwinovo teorijo, ki pravi, da preživijo samo tisti, ki se prilagodijo spremembam, kar je vsekakor mogoče prenesti tudi v svet podjetništva.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,