Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014?

Med 6. in 7. septembrom 2014 je v San Franciscu potekala visokotehnološka konferenca TechCrunch Disrupt, ki je bila tudi tokrat povsem razprodana. Med 132 startupi, ki so se potegovali za bogate nagrade, je komisija izbrala projekt, imenovan "Shower With Friends".
Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014?

Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014? (Vir slike: TechCrunch)

Prvi septemberski vikend je 132 ekip iz najrazličnejših startupov preživelo na visokotehnološki konferenci TechCrunch Disrupt v San Franciscu, kjer so neutrudno delali na razvoju svojih produktov. Na koncu so svoje produkte predstavili strogi komisiji, ki je izbrala tri finalne startupe. Ti so dobili priložnost predstavitve pred več tisoč glavo množico obiskovalcev in investitorjev. 

Za nespornega zmagovalca so razglasili startup Shower With Friends, ki je predstavil aplikacijo za zmanjšanje porabe vode med tuširanjem in kopanjem. Z merjenjem porabe vode naprava uporabnika spodbuja k temu, da količino vode vsakič znova zmanjša, dopolnjujoča mobilna aplikacija pa mu omogoča, da svoje rezultate deli s prijatelji in na ta način z njimi tudi tekmuje. Ustvarjalci ekipe, med njimi so podjetniki Neil Mansilla, Bob Pielock, Tarandeep Bali, George Perry in Vivek Chopra, se namreč dobro zavedajo, da lahko nekaj tekmovalnosti na posameznika deluje izjemno motivacijsko.

Poleg startupa Shower With Friends sta se v finale na drugo in tretje mesto uvrstila tudi startupa Blitz in Interactive Markdown.

Na lanskem TechCrunch Disrupt v San Franciscu je slavil slovenski Layer >>

Mobilna aplikacija Blitz je namenjena uporabnikom operacijskega sistema iOS. Gre za zanimivo iznajdbo, ki bo marsikateremu uporabniku prihranila precej časa, saj na namizju mobilnika omogoča enostavne in uporabne bližnjice do katerihkoli aplikacij in funkcij mobilnika. 

Interactive Markdown je odprtokodni program, ki uporabnikom omogoča, da v brskalniku Google Chrome, pa tudi na številnih drugih platformah (npr. Android) in v različnih programskih jezikih (Python, Ruby, Node, Java ipd.) predvajajo svojo programsko kodo, ki so jo spisali. 

Videe predstavitev najdete na spodnjem viru.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,