Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014?

Avtor — 08.09.2014
Med 6. in 7. septembrom 2014 je v San Franciscu potekala visokotehnološka konferenca TechCrunch Disrupt, ki je bila tudi tokrat povsem razprodana. Med 132 startupi, ki so se potegovali za bogate nagrade, je komisija izbrala projekt, imenovan "Shower With Friends".
Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014?

Kakšne ideje so nagradili na izboru TechCrunch Disrupt 2014? (Vir slike: TechCrunch)

Prvi septemberski vikend je 132 ekip iz najrazličnejših startupov preživelo na visokotehnološki konferenci TechCrunch Disrupt v San Franciscu, kjer so neutrudno delali na razvoju svojih produktov. Na koncu so svoje produkte predstavili strogi komisiji, ki je izbrala tri finalne startupe. Ti so dobili priložnost predstavitve pred več tisoč glavo množico obiskovalcev in investitorjev. 

Za nespornega zmagovalca so razglasili startup Shower With Friends, ki je predstavil aplikacijo za zmanjšanje porabe vode med tuširanjem in kopanjem. Z merjenjem porabe vode naprava uporabnika spodbuja k temu, da količino vode vsakič znova zmanjša, dopolnjujoča mobilna aplikacija pa mu omogoča, da svoje rezultate deli s prijatelji in na ta način z njimi tudi tekmuje. Ustvarjalci ekipe, med njimi so podjetniki Neil Mansilla, Bob Pielock, Tarandeep Bali, George Perry in Vivek Chopra, se namreč dobro zavedajo, da lahko nekaj tekmovalnosti na posameznika deluje izjemno motivacijsko.

Poleg startupa Shower With Friends sta se v finale na drugo in tretje mesto uvrstila tudi startupa Blitz in Interactive Markdown.

Na lanskem TechCrunch Disrupt v San Franciscu je slavil slovenski Layer >>

Mobilna aplikacija Blitz je namenjena uporabnikom operacijskega sistema iOS. Gre za zanimivo iznajdbo, ki bo marsikateremu uporabniku prihranila precej časa, saj na namizju mobilnika omogoča enostavne in uporabne bližnjice do katerihkoli aplikacij in funkcij mobilnika. 

Interactive Markdown je odprtokodni program, ki uporabnikom omogoča, da v brskalniku Google Chrome, pa tudi na številnih drugih platformah (npr. Android) in v različnih programskih jezikih (Python, Ruby, Node, Java ipd.) predvajajo svojo programsko kodo, ki so jo spisali. 

Videe predstavitev najdete na spodnjem viru.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje