Kakšne načrte ima Tesla na Kitajskem?

Dolgoročno gledano bomo najverjetneje dosegli enako ali celo višjo prodajo na Kitajskem kot v ZDA, je bil v preteklih dneh optimističen Elon Musk, ustanovitelj podjetja Tesla. Napovedi naj bi se uresničile že čez dobrih pet let.
Kakšne načrte ima Tesla na Kitajskem?

Elon Musk išče potencialne partnerje na Kitajskem (Vir slike: YouTube).

Prodaja na Kitajskem je v tretjem četrtletju letošnjega leta po podatkih, ki jih navaja Reuters, dosegla 3.025 avtomobilov Tesle Model S, v prvem četrtletju 791, v drugem 887, v tretjem pa že 1347. Rast v prodaji je očitna, zato je Musk upravičeno optimističen glede nadaljnje prodaje. Številke se sicer nekoliko razlikujejo s podatki, ki jih je Musk predstavil na nedavnem pekinškem dogodku, ko je razkril, da je podjetje na Kitajskem v prvih treh četrtletjih prodalo 5.252 Tesel, medtem ko jih je v istem obdobju v ZDA prodalo kar 11.580.           

Predstavljeni kot veliko podjetje, a še vedno zelo majhni

Kljub izjemnim prodajnim podatkom tako na domačih kot tudi tujih tleh, pa Musk ostaja skromen, pravi, da je Tesla še majhno podjetje. V medijih je njihova zgodba predstavljena, kot da so že veliko podjetje, v resnici pa so še majhni, je dodal za kitajske medije.

Podjetje sicer neredno razkriva prodajne podatke, zato je predstavitev kitajskih prodajnih številk morda nekoliko nepričakovana. Je pa zato znano, da je bila prodaja v preteklosti slabša, na račun česa je moralo podjetje odpuščati. Reuters poroča o zmanjšanju osebja za 30 odstotkov oziroma 600 zaposlenih.

Avtonomni avtomobili že čez tri leta >>

Musk v pogovorih s potencialnimi kitajskimi partnerji

Eden od načrtov Tesle je tudi lokalizacija proizvodnje in razvoja na Kitajskem. To naj bi dosegli že v naslednjih treh letih. »Ta načrt je še vedno pravilen. To so moja najboljša ugibanja,« je odgovoril novinarjem na vprašanje, ali je prišlo do kakšnih sprememb v načrtih pri osvajanju kitajskega trga. Po poročanju Reutersa je Musk v pogovorih s potencialnimi kitajskimi partnerji za vzpostavitev potrebnih proizvodnih kapacitet.

Na Kitajskem naj bi izdelali Model 3, za katerega bo predvidoma potrebno odšteti 35 tisoč dolarjev. Za zdaj podjetje na Kitajsko uvaža avtomobile, ki jih izdeluje na ameriških tleh.

Česa se boji Elon Musk? >>

Tesla in Baidu?

Na Kitajskem je partnerstvo z lokalnimi podjetji nekaj povsem običajnega, podobno je storil tudi General Motors ob koncu 90. let prejšnjega stoletja, ko se je povezal s SAIC Motorjem. Po poročanju nekaterih tujih medijev naj bi bil Musk tudi v pogovorih s podjetjem Baidu, ki velja za največji spletni iskalnik na Kitajskem, in sicer za potrebe GPS podatkov.

Kitajska v mislih vseh večjih tehnoloških podjetij

Na dolgi rok je podlaga na Kitajskem izjemno dobra, je dodal, čeprav je obenem priznal, da je podjetje naredilo kar nekaj napak med vstopom na omenjeni trg. Prav zato omejujejo vstop oziroma razširitev na druge, nove trge. Kitajska ostaja prioritetni trg za Teslo in za druga ameriška podjetja, zlasti tista, ki so tehnološka usmerjena. Med njimi sta tudi Apple in Facebook.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Google Adwords

Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>


Tudi v Sloveniji imamo kripto milijonarje

Tudi v Sloveniji imamo kripto milijonarje

Na letošnji lestvici najbogatejših Slovencev časnika Finance sta se pojavila tudi ustanovitelja borze za trgovanje s kriptovalutami Damijan Merlak in Nejc Kodrič. Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana! Preberite več >>

S SportyFi do financiranja športne kariere

S SportyFi do financiranja športne kariere

Zagonsko podjetje SportyFi želi s platformo, ki temelji na kriptovalutah, spremeniti način financiranja v športu. Kmalu se začne njihova kampanja ICO. Preberite več >>

2,3-milijonska investicija v slovensko-ameriški Genialis

2,3-milijonska investicija v slovensko-ameriški Genialis

Slovensko-ameriški start-up Genialis, zmagovalec investicijskega dela letošnje konference PODIM, je v začetku oktobra zaprl 2,3 milijone dolarjev težko semensko naložbo. Preberite več >>

Klemen Slakonja na Kickstarterju z zabavno strateško igro s kartami

Klemen Slakonja na Kickstarterju z zabavno strateško igro s kartami

Pred nekaj dnevi je na platformi za množično financiranje Kickstarter zaživela nova slovenska kampanja: America First Cards. Preberite več >>

Kdo so najmlajši med najbogatejšimi

Kdo so najmlajši med najbogatejšimi

V časniku Finance oziroma reviji Manager so objavili seznam najbogatejših Slovencev. Posebej pa so izpostavili tudi najmlajše člane lestvice – dva sta se uvrstila v prvo deseterico. Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Maribor

Blockchain Roadshow: Maribor

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Maribor, dobimo se v Hotelu City Maribor.
Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje