Kakšne so prednosti izposoje tiskalnika?

Avtor — 31.01.2016
Oprema za tiskanje lahko predstavlja velik strošek za podjetje. Naj gre za navaden barvni tiskalnik ali pa za napredno napravo, ki omogoča tiskanje velikih CAD risb, v vsakem primeru je treba v nakup vložiti veliko denarja, saj drugače ne moremo računati na kvaliteto.
Kakšne so prednosti izposoje tiskalnika?

Kakšne so prednosti izposoje tiskalnika? (Vir slike: Pixabay.com)

Poleg nakupa pa obstaja še ena možnost, ki precej zmanjša stroške, povezane z opremo za tiskanje. Govora je o najemu oz. izposoji tiskalnika, s čimer lahko v vašem podjetju vseeno tiskate s kvalitetno opremo in ohranjate konkurenčne prednosti. 

Storitev izposoje tiskalnikov omogoča kar nekaj podjetij v Sloveniji. Izposoja je možna za krajše ali daljše časovno obdobje. 

Ob koncu pogodbe barvni tiskalnik ali multifunkcijsko napravo vrnete, razen v primeru, da podjetje v okviru lizinga nudi tudi možnost odkupa po izteku pogodbe. Glede na število zaposlenih, ki bodo uporabljali napravo, obseg natisnjenega materiala in verjetnost, kdaj boste morali tiskalnik zamenjati, lahko načrtujete vnaprej. Lizing vam namreč daje možnost, da ste v skladu s časom in ne zaostajate za novimi izboljšavami, oblikovnimi prednostmi in nastavitvami, ki lahko izboljšajo kakovost vašega posla. Ne dovolite si, da vas konkurenca dohiti, samo zato, ker imajo boljšo opremo kot vi.

V kolikor se odločite za najem, se boste gotovo izognili vsaj eni vrsti stroškov: to so mrebitni visoki stroški, ki jih prinese nakup strojne opreme. Tudi bančna posojila niso vedno najboljša rešitev. Z bančnim posojilom boste izdelek preplačali za 10 – 20 odstotkov zaradi visokih obresti, ki jih danes ponujajo banke.

Če vašemu podjetju prihranite denar s tem, da ste se odločili za najem in ne nakup neke opreme, lahko ta sredstva usmerite drugam, na primer v zaposlitveni kader in vašo ekipo povečate še za enega člana. Lahko preselite pisarno v novo, večje poslopje. Lahko pa enostavno denar varčujete za večje projekte, ki bodo še bolj okrepili vaš posel. Vsa vrata so vam odprta, ko imate nekaj denarja na strani. Nekatera podjetja kljub temu, da njihov bančni račun no kopiči veliko denarja, zavračajo najem opreme ter se raje odločijo za nakup.

V primeru, da najamete barvni tiskalnik, se lahko dogovorite tudi za sprejemljivo ceno barvnih kartuš in tonerjev. Tako vam bo podjetje, ki vam nudi najem, priskrbelo dogovorjeno količino. Posledično boste na zalogi vedno imeli kartuše za vaš barvni tiskalnik, brez da bi vam bilo treba migniti s prstom. Seveda je vse odvisno od strojne opreme, za katero se odločite. Cena pa ostane fiksna in se ne bo spremenila do izteka pogodbe.