Kam so izginile zmenkarske franšize?

Zmenkarske franšize so še pred desetletjem spadale med najbolj priljubljena franšizna podjetja, vendar pa so se tako hitro kot so se pojavile tudi poslovile. Iz njihove zgodbe se lahko marsikaj naučimo.
Kam so izginile zmenkarske franšize?

Zmenkarske franšize so bile nekoč poslovna priložnost (Vir: franchise-uk.co.uk)

Ameriška revija Entrepreneur je preučila nekaj nenavadnih idej, ki so hitro dosegle vrhunec in se zatem tudi hitro poslovile. Sredi 1990-ih so veliko priljubljenost dosegle tudi zmenkarske franšize, vendar pa je nenadnemu uspehu sledil tudi hiter propad. S 145 zmenkarskih franšiz v letu 1996 je njihovo število upadlo na borih 22 v letu 2004, v letu 2007 pa so dokončno poniknile.

Dober primer je podjetje The Right One, ki je s franšizingom začelo v letu 1999 in do leta 2002 vzpostavilo 28 franšiznih enot, vendar pa je v letu 2007 dokončno zaprlo svoja vrata. Tudi podjetje It’s Just Lunch, ki je začelo s franšizingom v letu 2000 in do leta 2006 vzpostavilo 96 lokacij, je v letu 2008 končalo svojo kariero. Podobna je tudi zgodba številnih drugih podjetij, kot npr. video-zmenkarskih franšiz ali podjetja Eight at Eight, ki se je ukvarjalo z organizacijo skupinskih zmenkov za samske, vzpostavilo nekaj franšiznih enot, a nato po nekaj letih obupalo nad franšizingom.

Vzrok za njihov propad je bila predvsem huda konkurenca s strani spletnih strani kot so Match.com, eHarmony in Craigslist, proti katerim osebne zmenkarske franšize niso imele šans.

 

Vir: BusinessOpportunities

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje