Kamera, ki vidi skozi obleke

Znanost napreduje iz dneva v dan. Tisto, kar smo nekoč videvali samo v filmih, se bo kmalu uporabljalo v vsakdanjem življenju.
Kamera, ki vidi skozi obleke

Video kamere so čedalje bolj napredne.

Britansko podjetje s primernim imenom ThruVision je razvilo kamero, ki zazna orožje, droge ali eksploziva skrita pod oblekami. Naprava prinaša pravo malo revolucijo v varnostni industriji in tudi širše. Imenuje se T5000.

Deluje s pomočjo tako imenovane “passive imaging” tehnologije, ki zaznava elektromagnetne žarke, ki jih oddaja človek in tudi predmeti. Naprava deluje do razdalje 25 metrov, zaznavanje deluje tudi, če je oseba v gibanju. Na žalost nekaterih, T5000 ne razkriva fizičnih lastnosti telesa, pregled z njo pa ne prinaša nobenih negativnih lastnosti na preiskovani osebi. Vsaj tako trdijo njeni stvaritelji.

Napravo bodo uradno predstavili na znanstvenem sejmu 12. oziroma 13. marca v Londonu. 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje