Kamera, ki vidi skozi obleke

Znanost napreduje iz dneva v dan. Tisto, kar smo nekoč videvali samo v filmih, se bo kmalu uporabljalo v vsakdanjem življenju.
Kamera, ki vidi skozi obleke

Video kamere so čedalje bolj napredne.

Britansko podjetje s primernim imenom ThruVision je razvilo kamero, ki zazna orožje, droge ali eksploziva skrita pod oblekami. Naprava prinaša pravo malo revolucijo v varnostni industriji in tudi širše. Imenuje se T5000.

Deluje s pomočjo tako imenovane “passive imaging” tehnologije, ki zaznava elektromagnetne žarke, ki jih oddaja človek in tudi predmeti. Naprava deluje do razdalje 25 metrov, zaznavanje deluje tudi, če je oseba v gibanju. Na žalost nekaterih, T5000 ne razkriva fizičnih lastnosti telesa, pregled z njo pa ne prinaša nobenih negativnih lastnosti na preiskovani osebi. Vsaj tako trdijo njeni stvaritelji.

Napravo bodo uradno predstavili na znanstvenem sejmu 12. oziroma 13. marca v Londonu. 

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje