Katera je najmočnejša blagovna znamka v Sloveniji v 2008?

Družba Valicon, ena od vodilnih družb za trženjsko svetovanje in raziskave na območju jugovzhodne Evrope, je opravila raziskavo PGM, ki nudi vpogled v moč blagovnih znamk na trgu dobrin široke potrošnje. Poglejte si katere so najmočnejše blagovne znamke na Slovenskem trgu.
Katera je najmočnejša blagovna znamka v Sloveniji v 2008?

Valiconova raziskava PGM

Predstavljamo vam lestvico najbolj priljubljenih znamk v absolutnem merilu (domače in tuje) in lestvico najmočnejših slovenskih znamk.

Na vrhu lestvice najmočnejših znamk široke potrošnje v Sloveniji se na prvih treh mestih nahajajo Barcaffe, Milka in testenine Barilla. Na četrtem mestu najdemo znamko Aquafresh, kateri se je v primerjavi z raziskavo za leto 2007 uspelo povzpeti za tri mesta. Med top 5 še vedno ostaja Orbit.   

1. Barcaffe
2. Milka
3. Barilla 
4. Aquafresh
5. Orbit
6. Laško
7. Alpsko mleko
8. Paloma (toaletni papir)
9. Gillette (britvice)
10. Rio Mare

Prvo mesto na lestvici najmočnejših slovenskih znamk široke potrošnje v Sloveniji že tradicionalno zaseda Barcaffe, sledijo ji Laško, Alpsko mleko, Paloma (toaletni papir) in čaj 1001 cvet.

 1. Barcaffe
 2. Laško
 3. Alpsko mleko
 4. Paloma (toaletni papir)
 5. 1001 cvet
 6. Radenska)
 7. Salama Poli
 8. Paloma Robčki
 9. Argeta
10. Perutnina Ptuj

Kot zanimivost naj navedemo še podatek, da se je na tržišču široke potrošnje v regiji bivše Jugoslavije v letu 2008 prvič zgodilo, da je znamka Coca-Cola spodnesla prvo mesto znamki Milka.

Zanimivo je tudi, da se veliko od zgoraj naštetih znamk sooča z velikimi težavami pri poslovanju…

Vir: Valicon

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje