Katera je najmočnejša blagovna znamka v Sloveniji v 2008?

Družba Valicon, ena od vodilnih družb za trženjsko svetovanje in raziskave na območju jugovzhodne Evrope, je opravila raziskavo PGM, ki nudi vpogled v moč blagovnih znamk na trgu dobrin široke potrošnje. Poglejte si katere so najmočnejše blagovne znamke na Slovenskem trgu.
Katera je najmočnejša blagovna znamka v Sloveniji v 2008?

Valiconova raziskava PGM

Predstavljamo vam lestvico najbolj priljubljenih znamk v absolutnem merilu (domače in tuje) in lestvico najmočnejših slovenskih znamk.

Na vrhu lestvice najmočnejših znamk široke potrošnje v Sloveniji se na prvih treh mestih nahajajo Barcaffe, Milka in testenine Barilla. Na četrtem mestu najdemo znamko Aquafresh, kateri se je v primerjavi z raziskavo za leto 2007 uspelo povzpeti za tri mesta. Med top 5 še vedno ostaja Orbit.   

1. Barcaffe
2. Milka
3. Barilla 
4. Aquafresh
5. Orbit
6. Laško
7. Alpsko mleko
8. Paloma (toaletni papir)
9. Gillette (britvice)
10. Rio Mare

Prvo mesto na lestvici najmočnejših slovenskih znamk široke potrošnje v Sloveniji že tradicionalno zaseda Barcaffe, sledijo ji Laško, Alpsko mleko, Paloma (toaletni papir) in čaj 1001 cvet.

 1. Barcaffe
 2. Laško
 3. Alpsko mleko
 4. Paloma (toaletni papir)
 5. 1001 cvet
 6. Radenska)
 7. Salama Poli
 8. Paloma Robčki
 9. Argeta
10. Perutnina Ptuj

Kot zanimivost naj navedemo še podatek, da se je na tržišču široke potrošnje v regiji bivše Jugoslavije v letu 2008 prvič zgodilo, da je znamka Coca-Cola spodnesla prvo mesto znamki Milka.

Zanimivo je tudi, da se veliko od zgoraj naštetih znamk sooča z velikimi težavami pri poslovanju…

Vir: Valicon

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje