Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

V namen povečanja funkcionalnosti vaše spletne strani vam predstavljamo tri orodja, ki so na spletnih straneh pogosto uporabljena. Pred odločitvijo za posamezno orodje je potreben tehten premislek ter posvetovanje z vašim izbranim programerjem.
Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

Jennifer Shaheen, Orodja vaše spletne strani (slika: enterpreneur.com)

Predlagamo, da mu svoja pričakovanja in želje natančno predstavite, saj v nasprotnem primeru vaše zadovoljstvo s funkcijami spletne strani ni zagotovljeno.

Z gesli zaščitene vsebine
Kadar spletna stran uporabniku omogoča prikaz zaščitene vsebine, dodajanje vsebin, dajanje komentarjev ali spletno nakupovanje, je zahtevana uporabnikova registracija. Če vaša spletna stran vsebuje katero izmed omenjenih funkcij ali imate slednje namen dodati, je pomembno, da veste kako sistem deluje.

Za prijavo uporabnikov je lahko zahtevan njihov elektronski naslov in geslo ali njihovo uporabniško ime in geslo. V prvem primeru, ko pridobite elektronske naslove, lahko spremljate vaše uporabnike in preprečite podvajanje članstva pri isti osebi. Potrebno je tudi določiti, kakšen je postopek za uporabnike v primeru spreminjanja njihovega elektronskega naslova (npr. ustvari se funkcija urejanja lastnega računa) ali v primeru, da uporabnik pozabi svoje geslo (sistem lahko uporabniku omogoči pridobitev svojega gesla ali mu dodeli novo geslo ali pa si uporabnik sam ustvari novo geslo).

Vedno je torej potrebno razmisliti, kakšno stopnjo zaščite si želite, torej kako naj bodo zaščitene informacije uporabnikov.

Obrazci za povratne informacije
Spletni obrazci so dobra orodja za zbiranje informacij o vaših obiskovalcih. Lahko imate spletni obrazec, pri katerem se vneseni podatki uporabnikov shranjujejo v bazo podatkov za namen kasnejše uporabe, lahko pa je programiran tako, da pridobljene uporabnikove informacije posreduje določeni osebi v vašem podjetju oz. organizaciji na njen elektronski naslov.

Obrazec lahko zbira podatke tudi v datoteki z besedilom ali v CSV datoteki (z vejico ločena podatkovna datoteka), ki jih posreduje na elektronski naslov administratorja podjetja. Spletni obrazci lahko imajo tudi druge funkcije, kot sta avtomatski odzivi v namen obveščanja uporabnikov o potrditvi prejetih informacij in pogosto uporabljen t.i. „CAPTCHA test“, ki uporabniku prikaže sliko, s katere je potrebno prepisati zaporedje znakov.

Z omenjenim testom se ugotavlja, ali je določen uporabnik oseba ali program. Ponovno je torej potreben premislek in odločitev, katere informacije želite s spletnim obrazcem pridobiti, kako naj bodo shranjene ter kako naj spletni obrazec usmerja vaše uporabnike. 

Sistem za upravljanje spletnih vsebin
Ključno vlogo spletne strani ima njena vsebina, zato je izbira ustreznega sistema za upravljanje s spletno vsebino zelo pomembna. Namreč sistem za upravljanje vsebin določa, kakšen razvoj in rast omogoča vaši spletni strani. Obstaja veliko sistemov, ki omogočajo raznolike funkcije – enostavno optimizacijo spletne strani za iskalnike, določanje naslovov in metapodatkov, možnost raznolikega oblikovanja, dodajanje novih elementov na spletno stran (video vsebine, novi obrazci, blog) ipd.

Zato je vnovič potreben razmislek, kako prilagodljiv sistem si želite. Prav tako so sistemi za upravljanje spletnih strani raznoliki z vidika zahtevnosti uporabe. Potrebna je določitev osebe, ki bo urejala vsebino vaše spletne strani in ob upoštevanju tehnološkega znanja te osebe skupaj s predlogi vašega programerja izberite ustrezen sistem in poskrbite za preizkus ter priučitev uporabe sistema.

Vir: Enterpreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje