Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

V namen povečanja funkcionalnosti vaše spletne strani vam predstavljamo tri orodja, ki so na spletnih straneh pogosto uporabljena. Pred odločitvijo za posamezno orodje je potreben tehten premislek ter posvetovanje z vašim izbranim programerjem.
Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

Jennifer Shaheen, Orodja vaše spletne strani (slika: enterpreneur.com)

Predlagamo, da mu svoja pričakovanja in želje natančno predstavite, saj v nasprotnem primeru vaše zadovoljstvo s funkcijami spletne strani ni zagotovljeno.

Z gesli zaščitene vsebine
Kadar spletna stran uporabniku omogoča prikaz zaščitene vsebine, dodajanje vsebin, dajanje komentarjev ali spletno nakupovanje, je zahtevana uporabnikova registracija. Če vaša spletna stran vsebuje katero izmed omenjenih funkcij ali imate slednje namen dodati, je pomembno, da veste kako sistem deluje.

Za prijavo uporabnikov je lahko zahtevan njihov elektronski naslov in geslo ali njihovo uporabniško ime in geslo. V prvem primeru, ko pridobite elektronske naslove, lahko spremljate vaše uporabnike in preprečite podvajanje članstva pri isti osebi. Potrebno je tudi določiti, kakšen je postopek za uporabnike v primeru spreminjanja njihovega elektronskega naslova (npr. ustvari se funkcija urejanja lastnega računa) ali v primeru, da uporabnik pozabi svoje geslo (sistem lahko uporabniku omogoči pridobitev svojega gesla ali mu dodeli novo geslo ali pa si uporabnik sam ustvari novo geslo).

Vedno je torej potrebno razmisliti, kakšno stopnjo zaščite si želite, torej kako naj bodo zaščitene informacije uporabnikov.

Obrazci za povratne informacije
Spletni obrazci so dobra orodja za zbiranje informacij o vaših obiskovalcih. Lahko imate spletni obrazec, pri katerem se vneseni podatki uporabnikov shranjujejo v bazo podatkov za namen kasnejše uporabe, lahko pa je programiran tako, da pridobljene uporabnikove informacije posreduje določeni osebi v vašem podjetju oz. organizaciji na njen elektronski naslov.

Obrazec lahko zbira podatke tudi v datoteki z besedilom ali v CSV datoteki (z vejico ločena podatkovna datoteka), ki jih posreduje na elektronski naslov administratorja podjetja. Spletni obrazci lahko imajo tudi druge funkcije, kot sta avtomatski odzivi v namen obveščanja uporabnikov o potrditvi prejetih informacij in pogosto uporabljen t.i. „CAPTCHA test“, ki uporabniku prikaže sliko, s katere je potrebno prepisati zaporedje znakov.

Z omenjenim testom se ugotavlja, ali je določen uporabnik oseba ali program. Ponovno je torej potreben premislek in odločitev, katere informacije želite s spletnim obrazcem pridobiti, kako naj bodo shranjene ter kako naj spletni obrazec usmerja vaše uporabnike. 

Sistem za upravljanje spletnih vsebin
Ključno vlogo spletne strani ima njena vsebina, zato je izbira ustreznega sistema za upravljanje s spletno vsebino zelo pomembna. Namreč sistem za upravljanje vsebin določa, kakšen razvoj in rast omogoča vaši spletni strani. Obstaja veliko sistemov, ki omogočajo raznolike funkcije – enostavno optimizacijo spletne strani za iskalnike, določanje naslovov in metapodatkov, možnost raznolikega oblikovanja, dodajanje novih elementov na spletno stran (video vsebine, novi obrazci, blog) ipd.

Zato je vnovič potreben razmislek, kako prilagodljiv sistem si želite. Prav tako so sistemi za upravljanje spletnih strani raznoliki z vidika zahtevnosti uporabe. Potrebna je določitev osebe, ki bo urejala vsebino vaše spletne strani in ob upoštevanju tehnološkega znanja te osebe skupaj s predlogi vašega programerja izberite ustrezen sistem in poskrbite za preizkus ter priučitev uporabe sistema.

Vir: Enterpreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje