BLOG MARKETING DELAVNICA

Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

V namen povečanja funkcionalnosti vaše spletne strani vam predstavljamo tri orodja, ki so na spletnih straneh pogosto uporabljena. Pred odločitvijo za posamezno orodje je potreben tehten premislek ter posvetovanje z vašim izbranim programerjem.
Katera orodja naj vsebuje vaša spletna stran?

Jennifer Shaheen, Orodja vaše spletne strani (slika: enterpreneur.com)

Predlagamo, da mu svoja pričakovanja in želje natančno predstavite, saj v nasprotnem primeru vaše zadovoljstvo s funkcijami spletne strani ni zagotovljeno.

Z gesli zaščitene vsebine
Kadar spletna stran uporabniku omogoča prikaz zaščitene vsebine, dodajanje vsebin, dajanje komentarjev ali spletno nakupovanje, je zahtevana uporabnikova registracija. Če vaša spletna stran vsebuje katero izmed omenjenih funkcij ali imate slednje namen dodati, je pomembno, da veste kako sistem deluje.

Za prijavo uporabnikov je lahko zahtevan njihov elektronski naslov in geslo ali njihovo uporabniško ime in geslo. V prvem primeru, ko pridobite elektronske naslove, lahko spremljate vaše uporabnike in preprečite podvajanje članstva pri isti osebi. Potrebno je tudi določiti, kakšen je postopek za uporabnike v primeru spreminjanja njihovega elektronskega naslova (npr. ustvari se funkcija urejanja lastnega računa) ali v primeru, da uporabnik pozabi svoje geslo (sistem lahko uporabniku omogoči pridobitev svojega gesla ali mu dodeli novo geslo ali pa si uporabnik sam ustvari novo geslo).

Vedno je torej potrebno razmisliti, kakšno stopnjo zaščite si želite, torej kako naj bodo zaščitene informacije uporabnikov.

Obrazci za povratne informacije
Spletni obrazci so dobra orodja za zbiranje informacij o vaših obiskovalcih. Lahko imate spletni obrazec, pri katerem se vneseni podatki uporabnikov shranjujejo v bazo podatkov za namen kasnejše uporabe, lahko pa je programiran tako, da pridobljene uporabnikove informacije posreduje določeni osebi v vašem podjetju oz. organizaciji na njen elektronski naslov.

Obrazec lahko zbira podatke tudi v datoteki z besedilom ali v CSV datoteki (z vejico ločena podatkovna datoteka), ki jih posreduje na elektronski naslov administratorja podjetja. Spletni obrazci lahko imajo tudi druge funkcije, kot sta avtomatski odzivi v namen obveščanja uporabnikov o potrditvi prejetih informacij in pogosto uporabljen t.i. „CAPTCHA test“, ki uporabniku prikaže sliko, s katere je potrebno prepisati zaporedje znakov.

Z omenjenim testom se ugotavlja, ali je določen uporabnik oseba ali program. Ponovno je torej potreben premislek in odločitev, katere informacije želite s spletnim obrazcem pridobiti, kako naj bodo shranjene ter kako naj spletni obrazec usmerja vaše uporabnike. 

Sistem za upravljanje spletnih vsebin
Ključno vlogo spletne strani ima njena vsebina, zato je izbira ustreznega sistema za upravljanje s spletno vsebino zelo pomembna. Namreč sistem za upravljanje vsebin določa, kakšen razvoj in rast omogoča vaši spletni strani. Obstaja veliko sistemov, ki omogočajo raznolike funkcije – enostavno optimizacijo spletne strani za iskalnike, določanje naslovov in metapodatkov, možnost raznolikega oblikovanja, dodajanje novih elementov na spletno stran (video vsebine, novi obrazci, blog) ipd.

Zato je vnovič potreben razmislek, kako prilagodljiv sistem si želite. Prav tako so sistemi za upravljanje spletnih strani raznoliki z vidika zahtevnosti uporabe. Potrebna je določitev osebe, ki bo urejala vsebino vaše spletne strani in ob upoštevanju tehnološkega znanja te osebe skupaj s predlogi vašega programerja izberite ustrezen sistem in poskrbite za preizkus ter priučitev uporabe sistema.

Vir: Enterpreneur

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje