Katera področja so na Kickstarterju najbolj uspešna?

S pomočjo Kickstarterja, največje svetovne platforme, namenjene zbiranju podjetnikov in potencialnih malih investitorjev na enem mestu, je do danes že več kot 35 tisoč projektov uspešno pridobilo denarna sredstva za zagon svoje podjetniške ideje. Katera področja so pri tem najbolj uspešna?
Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo

Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo (Vir slike: sxc.hu)

Kickstarter mladim podjetnikom in ostalim tehnološkim navdušencem omogoča predstavitev svojih poslovnih idej v 13 različnih kategorijah. V kolikor tudi sami razmišljate o pridobivanju denarnih sredstev prek močno priljubljene in že uveljavljene družabne mreže potencialnih investitorjev in mladih podjetnikov, si preberite, katere izmed 13 kategorij so na Kickstarterju najbolj uspešne pri doseganju zastavljenega cilja in kakšen znesek jim v povprečju uspe zbrati.

Uspešnost glede pridobivanja sredstev

Od skupno več kot 83 tisoč prijavljenih projektov po uspešnosti glede pridobivanja sredstev daleč najbolj izstopata kategoriji “ples” in “gledališče“. V prvi je namreč uspešnost pridobivanja sredstev kar 69,87-odstotna, v drugi pa 63,97-odstotna. Visok odstotek uspešnosti imajo tudi naslednja področja: “glasba” (54,18 odstotka), “umetnost” (48,32 odstotka) in “komedija” (45,75 odstotkov).

Na dnu lestvice glede na uspešnost najdemo kategorije “tehnologija” (33,19 odstotka), “založništvo” (31,17 odstotka) in “moda“, ki z 27,33 odstotki zavzema zadnje mesto.

Želite tudi vi predstaviti svoj projekt na Kickstarterju? Preverite pogoje za sodelovanje!

Zbrana denarna sredstva

Skupno je bilo na Kickstarterju zbranih že več kot 399 milijonov dolarjev. Največ sredstev so zbrali projekti s področij “film in video” (87 milijonov), “igričarstvo” (81 milijonov), “glasba” (58 milijonov) in “dizajn” (57 milijonov). Najmanj denarja so zbrali projekti iz kategorij “moda” (6,7 milijonov), “fotografija” (5 milijonov) in “ples” (3 milijone).

Samo v letu 2012 je kar 17 projektov zbralo več kot 1 milijonov dolarjev denarnih sredstev, večina jih prihaja iz kategorije “tehnologija“, kjer je bil tudi najvišji povprečni znesek na enega donatorja v eni kategoriji, in sicer 107 dolarjev.

Najvišji znesek v vsej zgodovini Kickstarterja je uspešno zbral produkt Pebble, in sicer v kategoriji “dizajn“. Zbral je kar 10,3 milijona dolarjev!

Vir: Kickstarter in Economist

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje