Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado?

Vse od leta 2007 strokovna komisija podeljuje Evropsko poslovno nagrado, ki je namenjena spodbujanju poslovni prodornosti in etiki v evropski poslovni skupnosti. S tem želi nagraditi najbolj izstopajoče primere uspešnosti podjetij oziroma podjetnikov iz držav Evropske unije.
Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado?

Katera slovenska podjetja se potegujejo za Evropsko poslovno nagrado

Prvi krog glasovanja za Evropsko poslovno nagrado poteka na ravni posamezne države, ta se je začel v teh dneh in bo trajal sedem tednov. V kolikor želite podpreti naša podjetja, lahko svoj glas za posamezno podjetje oddate tukaj, podjetja pa so razvrščena v 10 kategorij.

Iz Slovenije se za prestižno nagrado poteguje deset podjetij.

Podjetje Akrapović, ustanovljeno leta 1990, v svetu velja kot inovativno in visokotehnološko podjetje, ki pri oblikovanju izpušnih sistemov uporablja najnovejšo tehnologijo in visokokakovostne materiale.

Podjetje Big Bang, ki ima mrežo 17 trgovin in spletni center na domačem trgu. Prva Big Bang trgovina je bila odprta leta 1993, namenjena končnim potrošnikom. Njegov predhodnik, podjetje Bofex, ki je bilo ustanovljeno dve leti prej, se je ukvarjal s prodajo na debelo.

Ljubljanske mlekarne so svojo zgodbo začele leta 1956. Svojo ponudbo bogatega prodajnega programa nudijo tako domačim kot tujim potrošnikom. V obratih v Ljubljani, Mariboru in Kočevju letno pridelajo več kot 200 milijonov litrov mleka.

Podjetje Preskok je specializirano za nabavo oziroma prodajo novih in rabljenih vozil vseh znamk. Ekipa mladih strokovnjakov zagotavlja hitro in kakovostno pomoč z uporabo najnovejših informacijskih orodij tako pri prodaji, nakupu kot tudi pri administraciji in transportu vaših vozil.

Podjetje Steklarna Hrastnik, ki že več kot 150 let izdeluje vrhunske steklene izdelke,  si vse bolj utrjuje svoj položaj tudi na tujih trgih.

Podjetje Metrel, dobavitelj in proizvajalec visoko kakovostnih elektronskih merilnih in testirnih instrumentov, ki je bilo ustanovljeno leta 1957.

Podjetje Studio Moderna, ki ima več kot 430 zaposlenih, je prisotno v več kot 20 državah srednje in vzhodne Evrope. Od leta 1992 jim je zaupalo na milijone kupcev.

Družba Gen-i, katerega glavne dejavnosti so trgovanje z električno energijo in dobava električne energije končnim odjemalcem.

Slovenske železnice so v 100-odstotni lasti države. Del koncerna slovenskih družb so tudi družbe, kot so SŽ-Infrastruktura, SŽ-Potniški promet, SŽ-Tovorni promet.

Podjetje Salviol, ustanovljeno leta 2009, ki razvija napredne rešitve v oblaku. Že prvo leto je ustvarilo več kot 180 tisoč evrov prihodkov iz prodaje.

Za nagrado se lahko potegujejo podjetja, ne glede na velikost in panogo. Prvi krog tekmovanja poteka na nacionalni ravni, drugi krog na evropski. Podelitev nagrad zmagovalcem na evropski ravni bo junija 2015.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje