Katere lastnosti imajo dobri voditelji?

Večina uspešnih podjetnikov ima določene osebnostne lastnosti, zaradi katerih so pri ljudeh bolj priljubljeni. To jim pomaga ne le v zasebnem življenju, temveč tudi na delovnem mestu, kjer zaradi pravilnega pristopa dosegajo velike uspehe v komunikaciji z zaposlenimi.

Poglejmo si 11 lastnosti, ki so pomembne za dobro vodenje podjetniške ekipe. 

1. Sposobnost poslušanja.

Poslušanje je temelj dobrih odnosov med ljudmi. Najboljši vodje znajo prisluhniti svojim strankam, zato jim lahko vedno ponudijo izboljšane in prilagojene produkte oz. storitve, upoštevajo pa tudi mnenja zaposlenih, investitorjev, delničarjev in konkurence. 

2. Sposobnost pripovedovanja.

Da bi jih lahko prodali, morajo podjetniki znati opisati prednosti svojih izdelkov ali storitev. Na ta način lahko prepričajo potencialne kupce, pa tudi investitorje in delničarje. 

3. Avtentičnost

Dobri voditelji stojijo za svojimi besedami in navzven izražajo kredibilnost. Kljub temu pa od časa do časa pokažejo tudi svojo ranljivost in ponižnost, zaradi česar oddajajo prijetno energijo, ki privlači nove in nove stranke.

4. Transparentnost

V današnjem času je skrivnosti izredno težko zadržati zase in podjetniki, ki poslujejo na tak način, bodo slej ko prej razkriti. Odprtost in iskrenost povzročata veliko bolj sproščeno delovno ozračje, zato je večja tudi produktivnost. 

5. Skupinsko delo

Spodbujanje ekipnega dela je zelo pomembno za uspeh organizacije. Spodbujajte nove inovativne ideje pri zaposlenih, nagrajujte skupinsko delo in dovolite zaposlenim, da zasijejo. Na ta način boste imeli podjetniško ekipo, ki bo že sama po sebi predstavljala uspeh.

6. Odzivnost

Najboljši vodje se odzivajo na pohvale in pripombe svojih strank, osebja in investitorjev, najsibo prek elektronske pošte, glasovne pošte ali preko spletnih družabnih omrežij, s tem pa dokažejo, da jim je zanje mar.

7. Prilagodljivost

V današnjem času smo priča izredno hitrim in velikim spremembam na tržišču. Prav zaradi tega morajo biti podjetniki zelo prilagodljivi, hkrati pa morajo tudi znati poiskati priložnost, ko se le-ta pojavi. 

8. Strast

Podjetniki, ki svoje delo opravljajo s strastjo, imajo veliko prednost pred tekmeci. Strast je namreč močno nalezljiva in slej ko prej bo dosegla tudi stranke, ki bodo nad produktom ali storitvijo navdušeni prav zaradi tega, ker bodo čutili zagretost ekipe, ki je opravila delo.

9. Faktor presenečenja

Večina ljudi obožuje presenečenja. V kolikor želite navdušiti svoje stranke, jim k naročilu dodajte majhno presenečenje. Pozitivna presenečenja bodo povzročila, da bodo stranke namesto konkurence tudi v prihodnosti raje izbrale vas. 

10. Preprostost

Današnji svet je izredno kompleksen, zato večina kupcev v produktih in storitvah želi le eno – preprostost. Da bi to dosegli, morate projekt oz. idejo, ki je najverjetneje precej kompleksna, razdelati na posamezne komponente in pojasniti strankam, kako deluje. Z večjim razumevanjem pa bo zraslo tudi njihovo navdušenje do vaše ideje.

11. Hvaležnost

Priljubljeni voditelji so vedno hvaležni ljudem, ki so jim omogočili priložnosti in uspeh. Bodite spoštljivi in se vedno zahvalite svojim mentorjem, strankam in sodelavcem. Tudi vi se boste počutili bolje!

Vir: LinkedIn

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje