Katere so nove ekipe v TSstartup

Na drugi razpis podjetniškega pospeševalnika TSstartup, programa Telekoma Slovenije, se je prijavilo 41 ekip. Strokovna ekipa je opravila pogovore v živo z najbolj perspektivnimi ekipami in tudi tokrat izbrala 11 ekip, ki bodo našle svoja nova delovna mesta v hiši TSstartup.
Katere so nove ekipe v TSstartup

Katere so nove ekipe v TSstartup. (Vir slike: sxc.hu)

Med prijavljenimi tokrat tudi tuje ekipe

V tokratni generaciji se je za mesto v pospeševalniku potegovalo kar 41 ekip. Ker je bil razpis TSstartup prvič odprt tudi za tuja podjetja, se je povabilu odzvalo devet podjetij iz tujine, največ iz Makedonije.

Ekipe, ki so se prijavljale, niso bile velike, saj so imele v povprečju 2,6 članov. Največja prijavljena ekipa je letos štela 6 članov, 11 ekip pa je imelo zgolj enega člana.

Največ prijavljenih ekip razvija spletne storitve

Med prijavljenimi ekipami jih je največ razvijalo spletne storitve, sledile pa so ekipe, ki so razvijale zgolj mobilne storitve.

Glede na raznolikost prijavljenih idej komisija ni imela lahke naloge izbrati 24 ekip, ki so se pretekli teden v živo predstavile komisiji, in nato določiti 11 zmagovalnih.

Izbrane ekipe

Ker prostora za vse ekipe žal ni bilo, se je komisija pri končnem izboru morala omejiti na sledečih 11 ekip, ki bodo v prihodnjih štirih mesecih delale v pospeševalniku TSstartup pod vodstvom izkušenih mentorjev:

 1. Beezinga: Beezinga je sistem za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih. Pridobivanje podatkov je avtomatizirano, čebelarji pa lahko stanje spremljajo preko mobilne in spletne aplikacije in s tem optimizirajo svojo proizvodnjo.
 2. CallWith.Me: CallWith.Me je VoIP platforma, ki spletnim uporabnikom omogoča glasovne in slikovne pogovore v raznolika omrežja naravnost iz brskalnika.
 3. Dropmedia: Grafična vodna zavesa pretvarja računalniške slike, vzorce in napise v vodne kreacije. SMS modul bo prejeto SMS sporočilo pretvoril v vodne kapljice ter dodal novo dimenzijo interakcije z napravo.
 4. emoowe: Emoowe je socialno omrežje za globalni trg, kjer vrednotimo vsebine z vidika čustev. Omogoča kvalitativno analizo spletnih vsebin.
 5. Facility: Facility je aplikacija, ki temelji na računalništvu v oblaku in je namenjena optimizaciji notranje organizacije hotelov ter različnih ustanov.
 6. FAST: FAST Digital Publisher je spletno orodje za ustvarjanje in objavljanje elektronskih publikacij na tabličnih napravah ter pametnih telefonih.
 7. food IO: Mobilna aplikacija za vodenje gospodinjske zaloge brez tipkanja in za opravljanje nakupov.
 8. Naymit: Naymit deluje kot DNS za lokacije. Uporabnik označi kraj na zemljevidu in ga poimenuje. Kraj lahko potem kdor koli najde po imenu.
 9. ShowMeAround: Spletna platforma, ki omogoča domačinom, da turistom s podobnimi interesi ponudijo zanimive aktivnosti v obiskanem kraju.
 10. Tee.LT: Večigralski realnočasovni kviz za mobilne naprave. Preverjanje znanja z nagibom telefona in množica možnih odgovorov za vsako vprašanje.
 11. Wellioo: Wellioo je spletna in mobilna aplikacija, ki rešuje težave rezervacije na storitev in optimizira komunikacijo z uporabniki in zaposlenimi.

Vir: tsstartup.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje