Katere so nove ekipe v TSstartup

Na drugi razpis podjetniškega pospeševalnika TSstartup, programa Telekoma Slovenije, se je prijavilo 41 ekip. Strokovna ekipa je opravila pogovore v živo z najbolj perspektivnimi ekipami in tudi tokrat izbrala 11 ekip, ki bodo našle svoja nova delovna mesta v hiši TSstartup.
Katere so nove ekipe v TSstartup

Katere so nove ekipe v TSstartup. (Vir slike: sxc.hu)

Med prijavljenimi tokrat tudi tuje ekipe

V tokratni generaciji se je za mesto v pospeševalniku potegovalo kar 41 ekip. Ker je bil razpis TSstartup prvič odprt tudi za tuja podjetja, se je povabilu odzvalo devet podjetij iz tujine, največ iz Makedonije.

Ekipe, ki so se prijavljale, niso bile velike, saj so imele v povprečju 2,6 članov. Največja prijavljena ekipa je letos štela 6 članov, 11 ekip pa je imelo zgolj enega člana.

Največ prijavljenih ekip razvija spletne storitve

Med prijavljenimi ekipami jih je največ razvijalo spletne storitve, sledile pa so ekipe, ki so razvijale zgolj mobilne storitve.

Glede na raznolikost prijavljenih idej komisija ni imela lahke naloge izbrati 24 ekip, ki so se pretekli teden v živo predstavile komisiji, in nato določiti 11 zmagovalnih.

Izbrane ekipe

Ker prostora za vse ekipe žal ni bilo, se je komisija pri končnem izboru morala omejiti na sledečih 11 ekip, ki bodo v prihodnjih štirih mesecih delale v pospeševalniku TSstartup pod vodstvom izkušenih mentorjev:

 1. Beezinga: Beezinga je sistem za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih. Pridobivanje podatkov je avtomatizirano, čebelarji pa lahko stanje spremljajo preko mobilne in spletne aplikacije in s tem optimizirajo svojo proizvodnjo.
 2. CallWith.Me: CallWith.Me je VoIP platforma, ki spletnim uporabnikom omogoča glasovne in slikovne pogovore v raznolika omrežja naravnost iz brskalnika.
 3. Dropmedia: Grafična vodna zavesa pretvarja računalniške slike, vzorce in napise v vodne kreacije. SMS modul bo prejeto SMS sporočilo pretvoril v vodne kapljice ter dodal novo dimenzijo interakcije z napravo.
 4. emoowe: Emoowe je socialno omrežje za globalni trg, kjer vrednotimo vsebine z vidika čustev. Omogoča kvalitativno analizo spletnih vsebin.
 5. Facility: Facility je aplikacija, ki temelji na računalništvu v oblaku in je namenjena optimizaciji notranje organizacije hotelov ter različnih ustanov.
 6. FAST: FAST Digital Publisher je spletno orodje za ustvarjanje in objavljanje elektronskih publikacij na tabličnih napravah ter pametnih telefonih.
 7. food IO: Mobilna aplikacija za vodenje gospodinjske zaloge brez tipkanja in za opravljanje nakupov.
 8. Naymit: Naymit deluje kot DNS za lokacije. Uporabnik označi kraj na zemljevidu in ga poimenuje. Kraj lahko potem kdor koli najde po imenu.
 9. ShowMeAround: Spletna platforma, ki omogoča domačinom, da turistom s podobnimi interesi ponudijo zanimive aktivnosti v obiskanem kraju.
 10. Tee.LT: Večigralski realnočasovni kviz za mobilne naprave. Preverjanje znanja z nagibom telefona in množica možnih odgovorov za vsako vprašanje.
 11. Wellioo: Wellioo je spletna in mobilna aplikacija, ki rešuje težave rezervacije na storitev in optimizira komunikacijo z uporabniki in zaposlenimi.

Vir: tsstartup.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje