Katere so nove ekipe v TSstartup

Na drugi razpis podjetniškega pospeševalnika TSstartup, programa Telekoma Slovenije, se je prijavilo 41 ekip. Strokovna ekipa je opravila pogovore v živo z najbolj perspektivnimi ekipami in tudi tokrat izbrala 11 ekip, ki bodo našle svoja nova delovna mesta v hiši TSstartup.
Katere so nove ekipe v TSstartup

Katere so nove ekipe v TSstartup. (Vir slike: sxc.hu)

Med prijavljenimi tokrat tudi tuje ekipe

V tokratni generaciji se je za mesto v pospeševalniku potegovalo kar 41 ekip. Ker je bil razpis TSstartup prvič odprt tudi za tuja podjetja, se je povabilu odzvalo devet podjetij iz tujine, največ iz Makedonije.

Ekipe, ki so se prijavljale, niso bile velike, saj so imele v povprečju 2,6 članov. Največja prijavljena ekipa je letos štela 6 članov, 11 ekip pa je imelo zgolj enega člana.

Največ prijavljenih ekip razvija spletne storitve

Med prijavljenimi ekipami jih je največ razvijalo spletne storitve, sledile pa so ekipe, ki so razvijale zgolj mobilne storitve.

Glede na raznolikost prijavljenih idej komisija ni imela lahke naloge izbrati 24 ekip, ki so se pretekli teden v živo predstavile komisiji, in nato določiti 11 zmagovalnih.

Izbrane ekipe

Ker prostora za vse ekipe žal ni bilo, se je komisija pri končnem izboru morala omejiti na sledečih 11 ekip, ki bodo v prihodnjih štirih mesecih delale v pospeševalniku TSstartup pod vodstvom izkušenih mentorjev:

 1. Beezinga: Beezinga je sistem za analizo in zgodnje obveščanje o dogajanju v čebelnjakih. Pridobivanje podatkov je avtomatizirano, čebelarji pa lahko stanje spremljajo preko mobilne in spletne aplikacije in s tem optimizirajo svojo proizvodnjo.
 2. CallWith.Me: CallWith.Me je VoIP platforma, ki spletnim uporabnikom omogoča glasovne in slikovne pogovore v raznolika omrežja naravnost iz brskalnika.
 3. Dropmedia: Grafična vodna zavesa pretvarja računalniške slike, vzorce in napise v vodne kreacije. SMS modul bo prejeto SMS sporočilo pretvoril v vodne kapljice ter dodal novo dimenzijo interakcije z napravo.
 4. emoowe: Emoowe je socialno omrežje za globalni trg, kjer vrednotimo vsebine z vidika čustev. Omogoča kvalitativno analizo spletnih vsebin.
 5. Facility: Facility je aplikacija, ki temelji na računalništvu v oblaku in je namenjena optimizaciji notranje organizacije hotelov ter različnih ustanov.
 6. FAST: FAST Digital Publisher je spletno orodje za ustvarjanje in objavljanje elektronskih publikacij na tabličnih napravah ter pametnih telefonih.
 7. food IO: Mobilna aplikacija za vodenje gospodinjske zaloge brez tipkanja in za opravljanje nakupov.
 8. Naymit: Naymit deluje kot DNS za lokacije. Uporabnik označi kraj na zemljevidu in ga poimenuje. Kraj lahko potem kdor koli najde po imenu.
 9. ShowMeAround: Spletna platforma, ki omogoča domačinom, da turistom s podobnimi interesi ponudijo zanimive aktivnosti v obiskanem kraju.
 10. Tee.LT: Večigralski realnočasovni kviz za mobilne naprave. Preverjanje znanja z nagibom telefona in množica možnih odgovorov za vsako vprašanje.
 11. Wellioo: Wellioo je spletna in mobilna aplikacija, ki rešuje težave rezervacije na storitev in optimizira komunikacijo z uporabniki in zaposlenimi.

Vir: tsstartup.si

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje